Thursday, September 4, 2008

kASiH yANg sUCi

Sepuluh tahun lalu, kesucian Nora Elena dinodai. Andai masa boleh diulang kembali, pasti jiwanya tidak punah. Tapi dia sedar, takdir hidup tidak memihak kepasa sesiapa. Saiful Idham, tunangnya pergi kerana tragedi ini. Tiba-tiba muncul Seth menawarkan diri untuk menjadi suaminya. Nora Elena keliru...

Tapi mengapa Elena menjadi wanita asing dalam perkahwinan mereka? Rahsia yang selama ini disimpan kemas, akhirnya terbongkar. Sebenarnya, Sethlah lelaki durjana itu. Menodainya atas alasan kerana kasihnya yang suci! Benarkah?

Apakah kisah seterusnya? Apa yang harus dilakukan oleh Elena terhadap suaminya? Mampukah perkahwinan mereka bertahan?

Hahaha…sbb utama aku dah lama tak update blog ni ialah kerana novel ini. Aku ni kalau dah start membaca novel, mmg lupa diri.. Siang malam pagi petang, dok mengadap je novel tu. Selagi tak habis, jangan la harap aku nak stop.. Baca bukan sekali lalu, tapi kalau ada je part² yg menarik tu, mau aku ulang sampai 5-6 kali..huhu~~

Aku lom habis lagi baca novel ni. Tapi aku nak berkongsi gak pasal citer ni ngan korang. Seth ngan Elena satu sekolah dulu. Seth tu dah lama suka kat Elena sebenarnya, tu yg dia rogol Elena masa sekolah dulu. Tapi Elena tak tau. Bila dah besar, Elena bercinta dan bertunang dengan Saiful Idham. Si Seth ni sakit hati, dia buat prank call kat Saiful Idham, dia cakap la macam². Elena ni dah ditebuk tupai la, Saiful Idham ni dayus la amik sisa org. Lelaki kan ego, Saiful Idham pun putus kan hubungan sedang kan majlis perkahwinan mereka tinggal lagi 3 minggu jer. Dalam keadaan terdesak, si Seth ni menawarkan diri untuk jadi pengantin lelaki Elena nnt….
Bersambung….. wakakaka~~~

Aku baru baca sampai Elena ngan Seth selamat diijabkabul dan Elena masih belum tau siapa yg memperkosa dia 10 thn lepas...

25 comments:

Anonymous said...

adoiaiii...pesal la watak elena tu agak "malang" ehh...menci tauuu

eLLy said...

Amboi tak ingat dunia ko ye
nasib baik time berbuka puasa ko ingat,mcm best je cite nie..
nak gi carik gak la

Nurmala said...

anonymous,
wakaka..~~ eleh..sbb sama ngan nama kau kan? sbb tu kau menci!!huhu~~

kak elly,
time berbuka harus la ingat kak.. Citer ni best kak. gi carik gi..

rynn2506 said...

suka tau cite sekerat²..bacalah bg abis dulu...baru la kongsi ngan kwn²..rindulah nak blogging...baru 2mgu tgllkan blog ni aku rasa cam dah 2 tahun je....

Nurmala said...

azrin,
yay!!!! welcome back.. we miss u..

haha..sajer jer mendengki dok cerita sekerat²

arianna adrizal said...

oo i lama tak baca novel. xsempat.
kalau dulu.. haish.. mmg menggila! hehe.

seseorg penah kata pd sy, dia tak pentingkan 'past' yg penting 'present'..

sy ingt lelaki dlm novel je mcmtu. hehe.

[yAN!e][pUTraJAya] said...

uish..hantu novel gak ek mala...
yanie pun ingat nak beli arr novel nih...mcm best jer

(^_^)

Ada Ayrissa said...

wahhh...minah novel rupanya yer...

Nurmala said...

anna,
yes.. benda yg lepas buat apa nak dikenang..

yanie,
beli lah.. citer ni best..

ada ayrissa,
erm...mmg minah novel pon..hhu~~

mr. fabulous said...

x bosan ke baca novel?? nape la dia x buat drama tv je trus...xyah pening kepala nk baca...tgk jer....huhu

~dARlee zURiS~ said...

ooo..padan ar lama sepi je ek.
novel baru kuar ke?
xperasan lak zuris novel nie aritu
cam best je..nak bli gak ar ti:)

Nurmala said...

mr. fabulous,
mana ada bosan.. lagi best baca novel dari tgk drama tau..best...cuba la try..wakakaka

zuris,
ni bukan novel baru.. dah lama beli tapi baru nak baca..haha~~

zeti said...

sgguh kuang asam laki yg bnama seth tu.. huh.. psstt.. mala, happy or sad ending? klu happy ending zt nk pi carik la buku ni :p

Nurmala said...

zeti,
tu la..bengang ngan seth tu.. kita tak abis baca lagi..nnt kita bgtau eh..

eedany said...

wah novel!

kalau saya baca novel...selagi tak habis, tak boleh berhenti!

tapi...dah lama tak baca novel!

Happy reading nurmala.

:)

Nurmala said...

eedany,
kalau ikutkan mmg cam gitu.. selagi tak abis, tak leh benti.. tapi harus lah tak terbut kerja lain nnt..

Pocket said...

seriously pocket tak pernah baca novel melayu, well actually that's not true, pocketpernah baca
Jibam karya ujang,
Rahsia Wajah ker apo yg dia jadi pontianak tu,
gitu gitu jerlaa.. hoh!

But!!
this story line is menarik...
so mcm nak try cari jgak...
nanti ToMyPocket pun akan jiwang karat bahasa melayu jugak lah!! woot!!

Nurmala said...

pocket,
apa salah nyer pocket nak jiwang sekali sekala.. tak salah pon.. bahasa jiwa bangsa tau..huhu~~

ratna said...

wah..mcm best la citer novel ni..

Nurmala said...

ratna,
mmg best pon.. gi la cari..hiks~~..promote la pulokss.

♥~ir@~♥ said...

salam kenal,,

aku dah baca novel nih,,mmg best giler,,hehehe

Aida said...

hi mala .. oo hantu novel gak ye .. saya ada gak citer ni .. best !!
saya pun hantu novel .. salam berkenalan ...

Nurmala said...

ira,
hehe..mg best kan ira..

aida,
salam kenal..citer ni best..hiks~~

TasChacYaNgnYa said...

Salam .. Lau korg bca ne .. Huh ! Bez gler !

KeNiT said...

http://meen-zulaikha.blogspot.com/2011/02/hero-heroin-kasih-yg-suci.html