Thursday, September 18, 2008

ciNtA & sEks

** Topic hari ni mungkin akan menyentuh sensitivity sesetengah pihak.. Tapi aku tak kira. Aku nak post jugak..

Love unseen

Aku cuba membahas kan topic ni dengan seorang teman perempuan. Ye la, bulan-bulan puasa, tak de buat pape lunch time. Tetiba datang seorang teman kami,dia seorg lelaki. Dia kata “Isk..korang ni tak de topic lain ker?? Suka cerita pasal cinta..Bosan la...”

Tak lama lepas tu, aku tanya pulak kat seorang lagi teman kami yg lain. Juga seorang lelaki. Dia nak tau apa yg kami sedang sembangkan. Aku pun cakap la kisah cinta... Dia pulak kata “topic korang ni casual sangat la. Tak mencabar”..

wak!!!! Sian aku tau….

Pelik la. Kenapa lelaki enggan berbicara tentang cinta?? Aku tau,bukan semua lelaki akan mengelak bila berbicara tentang cinta. Ada juga yg masih mahu berkongsi kisah cinta mereka walaupun mereka tak akan betah berlama-lama cerita tentang cinta macam org perempuan..

Tiba-tiba lelaki-lelaki yg kata bosan cerita ttg cinta ni bersuara , “ Kau nak bincang pasal seks?? Aku terkejut. Pastu aku cakap , "Larr.. yg kau merepek ke situ bulan2 puasa ni pahal?? Cerita pasal cinta tak nak.. Nak cerita pasal seks pulak”.

Mmg lelaki ni tak suka sembang pasal cinta tapi suka sembang pasal seks ek?? Aku tak puas hati lagi nih, aku try la gak tanya kat beberapa org. Tak kira la lelaki ke,perempuan ke. Yang jelas, lelaki tidak suka berbicara soal cinta tetapi lebih cenderung kepada cerita seks..

Nape ek??

31 comments:

SaDi said...

nak tambah ni... (cewah... jadi tukang kipas ni).... huahuahuahua... laki ni dikurniakan 1 nafsu dan 9 akal... oleh kerana nafsunya 1... sebab tuu laa akalnyeee lebih tertumpu memikirkan nafsunya yang satu tuuu... hauhauhauhuhauauh...:)

Pocket said...

pocket plak berpendapat gini:

cinta menunjukkan kelemahan.
kelemahan terhadap wanita,
hanya ngan senyuman lelaki boleh berlutut dihadapan awek.
dan banyak lagi contoh lain...

Tapi s*x menunjukkan kekuatan dan kejayaan,
walaupun selalunya lelaki tak 'kuat'
(Err excuse me, this is base on statistic. do not blame me)
tapi kejayaan tu dari segi berjaya mengayat awek sampai dpt semalam ngan dia, tak semua lelaki mampu,
yang mampu cerita tentang kejayaan diri,
yang tak mampu cerita tentan cerita orang.

gitu gitu, buleh tak?

.::WaNiE::. said...

errrr errr laki kan ego..nak tunjuk macho

saya rasa kalau dia dok membincangkan hal cinta dia rasa tak macho kot

untungnye ada budak office ni dia bleh jek masuk bab apa2 pun..seronok..

tapi sangat susah lar nak dengaQ dorg ckp pasal cinta..

bagi lelaki cinta itu private..dia simpan dia & pasangan dia jek kot.huhuhu memandai jek aku

~eRni NuRsHaniSza~ said...

weii..best pe s**s ni...hehehehe..hahaha..seoalh2 kiter bertarung sape kalah dulu..ngee..;)

Nurmala said...

sadi,
saya pun selalu dgr cam tu..lelaki suka gunakan nafsu dia yg satu tu tapi x gunakan akal dia yg 9 tuh

pocket,
wah..bagus la pocket. at least me dapat pandangan ddari sorang lelaki..oo..patut la lelaki x mo cerita pasal cinta, dia akan rasa dia lemah..

wanie,
mmg pun. Lakini susah kita nak dgr dia cerita pasal cinta. Kalau bergurau² pun sure ada berbaur² seks..

erni,
kau ni gatal la.. tau la pengantin baru. panas lagi..huhu~~

eYaNacOMeY said...

kiter rase kiter pon setuju dgn cik NuRMALA..majoriti lelaki mmg segar jerr kalo cite psl SEKS!!huhu

Nurmala said...

eyana,
itu makanan diorg kot.. sbb tu segar je..muahaha..jangan marah ek..

miszrLina said...

huhu..
betul sume komen2 di atas...
rasanye tu je yg bermain d pale Otak sang lelaki...haha...
xmo ar komen lebih2...
tp apa yg ku lalui...
mmg rata2 lelaki camtu...
mbusankan!!

notakaki:sowi emO sket..hik2..

saya said...

elehh..lelaki tu kalo ckp je brapi2..ntah2 bwh selimut semuanya kecut mecut. hwuahahhaaaa...

Nurmala said...

miszrlina,
80-20 peratus lelaki yg fikir seks & tidak memikir kan..

saya,
wak!!! marah nampak..no komen..huhu~~

arianna adrizal said...

da kejadian mereka begitu.
ramai yg suka ckp tp buat tak rmai yg berani. unless ada peluang.

Nurmala said...

arianna,
mesti la kena tunggu peluang.. kalau org bagi..free lak tu..takkan nak tolak kan..wakakaka~~

Yanmie said...

org laki mmg suka ckp pasal seks berbanding citer cinta. contohnya ex ofis yan dulu..heheheh...

Nurmala said...

yanmie,
terciptanya mereka begitu.. mmg itu je yg diorg dok fikir siang malam

~eRni NuRsHaniSza~ said...

woitt..betul pe?hehehehe..bulan mac nnt ko rase la plak..

~dARlee zURiS~ said...

sebab laki nie xblh hidup tanpa seks
tapi boleh hidup tanpa cinta
btol x??=P

Nurmala said...

erni,
wakakaka..kenapa kena bulan mac?? huhu~~

Nurmala said...

zuris,
ya betul..xde cinta tak pe kot.. asalkan dapat..dapat apa??wakakakak~~

Aleeya said...

fitrah lelaki kot mmg camtu kan ..

Nurmala said...

aleeya,
agaknya la..

eLLy said...

eh camne nak komen nie.. coz dua dua akak suka .. waaaaakakakak
hi hi jng marah ye :p

Nurmala said...

kak elly,
wah wah wah...akak.. tak sesuai tau..wakakaka

.::WaNiE::. said...

aduih nak pecah perut aku gelak baca komen2 org len..kakakka

hajime said...

ade sedikit opinion daripada aku...
pasal lelaki ada 9 akal 1 nafsu...
wanita ada 9 nafsu 1 akal...
tapi perempuan dapat kaver kerana ada sifat malu...
cuba imagine sifat malu dibuang daripada setiap wanita...
confirm wanita juga akan asyik bercerita pasal seks sahaja...
lelaki tiada sifat malu yang menghalang...
itu pasal la...
then wanita bercerita pasal cinta maybe pasal perempuan more on emosi...
ye la...
satu akal...
lelaki tidak in to emosi2 ni...
tu agaknya pengkid selalu dapat awex cun2...
tak pueh ati tul aku...
eh!
komen aku panjang la...
cam buleh wat satu pos kat blog aku...
hahahaha!
nak perbincangan lebih lanjut?
sila add aku kat ym...
budakyangbijak@yahoo.com
sekian sahaja...
wabillahitaufik...
walhidayah...
wassalamualakum warahmatullahi wa barakatuh...

Nurmala said...

wanie,
wakakaka..kelakar la..bukan baca post..baca komen pulak

hajime,
wah...bersemangat waja nampak nya..perempuan bukan terhalang sbb ada sifat malu. Tapi 9 nafsu yg wanita ada tu, bukan hanya nafsu seks. Tapi macam² nafsu. Nafsu makan, nafsu shopping & etc...tapi 1 nafsu lelaki mmg hanya nafsu seks..kan kan kan...

Ada Ayrissa said...

pompuan ader 99 nafsu..lelaki tuh jerlah nafsu dia...agaknyer la kot..
lg 1 lelaki adalah seorang manusia yg penuh egoisssss....

Nurmala said...

kak ada,
nafsu lelaki satu tu je la.. jadi, mmg fikiran dia kesitu je la kot nye

hajime said...

takde...
serius...
cube imagine wanita sudah ilang perasaan malu...
seperti yg kite leh lihat kat klip2 3sp...
bebudak sekola...
kene beramai2...
itu la bila seorang wanita berjaya menghilangkan perasaan malu secara total...

Nurmala said...

hajime,
tapi kebanyakkan perempuan skang ni mmg makin hilang perasaan malu mereka.

reena said...

dia org suka jugak cinta tapi malu nak show-off. tahhape2kan...

penah kenal sorg member nih...ckp aku tak sukalah cinta2, tak mainlah nak ngurat2. belakang...romantik bukan main ckp dkt tepon dgn awek pon slow2...

Nurmala said...

reena,
haha..mmg la..ada org yg cam gitu..ntah apa² ntah.