Monday, September 22, 2008

sHoPPiNg

Hari ahad aritu aku ngan sayang kua umah kul 1pm sbb aku nak tempah kad kahwin kami disamping, aku nak shopping skit-skit barang raya. Al-maklum lah,baru thn ni aku ada rasa excited nak raya sbb ada tunang tercinta..eeiiuuww~~ Lagi pulak company yg baru aku join ni ada bagi 'vitamin B'. Alhamdulillah..

Ingat nak shopping kat Jalan TAR. Tapi Ya Ampun..jalan jammed bangat.. tak sanggup la aku nak redah jalan sesak tu. At last aku ajak sayang g alpha angle,wangsa maju je..

huh!!! lega!!!

kat sana dapat la aku beli selendang mak, keronsang utk mak ngan aku, butang baju melayu sayang, baju abah ngan sandle vincci aku..Aku nak beli kasut jugak. Pastu sayang kata "tak payah. Nnt saya beli kan"..

Baju utk atuk tak dapat cari lagi sbb x de yg sesuai. Ingat hari Selasa (esok) aku nak pergi. Alang-alang nak amik baju aku ngan sayang kat Anggerik Apperal - Maju Junction, Insyaallah dapat la cari baju melayu utk atuk kot..

Lepas sattle shopping tu, nampak pulak kaunter bayar zakat. Sayang pun pergi lah menunaikan salah satu rukun Islam itu. Alhamdulillah..






Jalan punya jalan, ingat nak g cari destinasi utk berbuka, sekali bakal ibu mertua ku (ibu) call suh amik kari ngan mee. Ibu ada masa mee ngan kari suh bawa balik bg kat mak aku...Lepas ibu abis masak,aku ngan sayang anta pulak mee ngan kari tu kat mak.

Sekali semua kedai makan dah penuh da... Ingat nak minum2 dulu dalam kete,pastu baru g makan. Sekali dah dok2 lepak dalam kete, dah malas nak g makan. Balik je la.. Makan kat umah..waarrgghh!!!!! baru ingat nak berbuka ngan sayang kat luar.. tak de rezeki..

Tgk la, juada berbuka puasa kami semalam..* sob sob sob *





Balik la jawabnya,sbb malam tu sayang nak tgk bola.. Iskk....sayang ni,kalau ada boleh,boleh lupa diri.lapar pun jadi kenyang..


26 comments:

SaDi said...

waaahhh... seronoknyeee shopping... huhuhu... bila pakai selendang tuuu... nampak ayu gituuu... :)

Nurmala said...

sadi,
shopping mmg le seronok. Lepas shopping??? wakakaka~~ wak!!! time pakai selendang je ke ayu?? heee..

[yAN!e][pUTraJAya] said...

uish...dah gaji sonok ler soping sakan....aper2 pun...pic yg paling bawah sekali paling shomey...

hehheheh

ellyn said...

mala,
email akak no hp rynn

reena said...

ala ciannye buka pose dgn tuh jek...janji isi perut kan yang...

Nurmala said...

yanie,
tu bukan gaji.. 'Vit B'.. gaji masuk arini..uhukss~~ pic yg bawah sekali tu harus la comel..wakaka~~

ellyn,
nnt kita email

reena,
tu la,janji isi perut dan mempercepatkan berbuka puasa..

~dARlee zURiS~ said...

mmg besh kan sopim ngn org tersayang.sonot die lain mcm sket.hehee...

w/pun buke ngan junk food.but as long as wit him..tetap besh kan;)

Nurmala said...

zuris,
Aha zuris..betul la apa yg awak cakap tu. buat pape je ngan yg tersayang, seronok dia lain macam skit..Cam ada aura..wakakaka~~~ (tgh baik cam gini la)

zeti said...

bestnye dpt 'B'
zt pun dpt gak, tp byk yg kene kuar.. huhuhu ;)

jj wangsa maju ada sales x mala?
zt ingat nk pi la
satu apa pun x ready lg ni.. hopefully smpat b4 nxt week

Nurmala said...

zeti,
biasa la ti zt. banyak masuk,banyak gak yg kene keluar kan??hikss~~

semua ada sales skang, tapi kita suggest better zt g sogo..

eYaNacOMeY said...

comey jerr muka pakai selendang yek..alahai.. :)

Nurmala said...

eyana,
hehe..comey ker?? terima kasih la ek..

mazzura said...

dah dapat vit b...wahh..leh la raya umah nanti..heheh..soping ber2 je ye..tak ajak pong..huh

Eya said...

alolo..ciannye die mam jajan eh.
pdn le tnye lamb chop sdp ke idok.
terliuq ek...

cntek selendng..mn bj raye mala..
nk tingok.

nurul said...

kalau dapat vit b sempena raya ini... memang best kan bershopping... ~yihaaa ;) wah datang ke alpha angle eh... bosan ar mala kita dah salu ke aa... kewujudannya sejak kita darjah 6... dulu keje partime pun kat situ... ;)

Nurmala said...

mazzura,
a'ha..nt aku datang beraya umah kau..kau pon datanga rr umah aku ek..

eya,
aha la eya. terliur tgk lamb chop tu. nnt kita post baju raya kita ek..

nurul,
dulu masa kita dok setapak selalu gak g alpha angel tu. tapi malas nak g jalan TAR or bukit bintang je pasal. redah je la alpha angle pon. asalkan tak sesak..

eLLy said...

En.tunang bayor zakar mcm akad nikah daa.. siap pakai cap' ala ala songkok la tu ;p

miszrLina said...

alahai..ciannye tgk dia mkn apa utk bbuke...xpe...sib baik kat sblh ada abg sayang...hik2..

wah..ayu gitu pki selendang... =)

Nurmala said...

kak elly,
wak!!! apa bayar zakar pulak ni kak??

ina,
uhukss~~~

wah...ayu ke..kena pakai selalu la cam gini..

Aleeya said...

lawanye mala....

byr zakat ehhh..

jajan tu pong sodappp ..maklumle bulan posa..semua mknan pon nampak sodap he he

Nurmala said...

aleeya,
lar, akak nih.. malu lah..heee

a'ha kak..bayar zakat

bulan posa, nampak roti kosong pun rasa sedap..hehe

antalya said...

lelaki dgn bola watkan kiter sakit ati sangat2 kan. dia skong mana? MU ke chelsea?

antalya said...
This comment has been removed by the author.
Nurmala said...

antalya,
sayang saya tu sokong barcelona sebenarnya. Tapi kalau ada bola je walaupun bukan Barcelona,dia tetap akan tgk punya..

Yanmie said...

wah dh tempah kad kawin..bila nk langsungnya..jgn lupa kad jemputan k..hihihi..

Nurmala said...

yan,
Insyaallah..nnt kita jemput ye..