Thursday, October 30, 2008

dEpOSit iNsURaNs


Pagi tadi officemate aku bg aku satu borang kajiselidik..

Dia punya assignment kot.. Sebab dia belajar lagi..

Kajian ni bertajuk “Keberkesanan Program kesedaran masyarakat mengenai Deposit Insurans”

Soalan pertama dia “Pernahkah anda terdengar mengenai PIDM/MDIC?”

Aku tak pernah dengar.. Korang pernah dengar tak?? Kepada sesiapa yg tau apa itu menatang PIDM/MDIC tu, boleh terangkan kat aku tak???

Mak aiii!!!! Jakun nya aku nih..

18 comments:

Yanmie said...

hehheee...mala refer ke website nie..http://www.pidm.gov.my/...

harap dapat membantu..

MiSZuE said...

hmm hehe zue pon xtahu..:)

cHeRyNa PiReS said...

ooo...nieh utk protection utk duit dlm bank kalo tak silap sha...

ade iklan die kat tv...tp kat astro takde:D

sha taklah pandai sangat...tp mende nieh not so bad laa...boleh diterime:D

eLLy said...

AI PUN JAKUN GAK.. TAK PERNAH DENGAR, KOT KOT ADE NAME GLAMOR YG LAIN KE

Nurmala said...

yan,
thanks yan

miszue,
huhu~~ meh kita sesama ke laman web yg yan bagi tu

cheryna,
ooo...kira macam kalau bank tu muflis, so that, duit kita selamat la ek??

kak elly,
hahaha..kita sesama la jakun kak...dah x tau tu nak nama glemer lak kan??huhu~~

miszrLina said...

aah la... ada iklan kat tv...
hik2....
tp tau gitu2 jer ar....

nor atiqah said...

tiqa x tau la kakak..
hehe.. :)

Ada Ayrissa said...

hehehhe..sama la kita...

Nurmala said...

ina,
ye ker?? isk..saya ni x tgk tv..jakun la kata kan..

atiqah,
hehehehehe......

kak ada,
sesama la kita menjakun kan diri..wooohoo!!

saya said...

erkk..saya simpan duit bwh bantal je. kene boh insuran ke? huhuhuhuuu...

Nurmala said...

saya,
hehehe...boh bawa bantal.. malam kang saya g cari ek??

Al-BIMA SAKTI said...

salam,
PIDM tu tukang lindung duit kita kat bank, kalau bank alami kegagalan...

~dARlee zURiS~ said...

aah.kalu x silap
tue perlindungan insuran tuk duit yg kita simpan dlm bank
means kalu bank mengalami kegagalan..kita x rugi lah

oh..saya kan org finance.hahaa..

tengok iklan die yang..hehee...

Nurmala said...

al-bima sakti,
ooo.. itu yg iklan hujan ribut tu kot kan??

zuris,
ooo..zuris org finance.. dulu saya pon finance tapi skang dah jadi org purchasing..hahaha~~

Dayu said...

alaah Mala,
PIDM yang iklan kat tv tu...
yang i paham, ianya adalah insuran bagi duit yang kita simpan kat bank tu, so kalau bank kena rompak ke apa ke..duit kita lah lebur kan..
*ni yg i paham la*

Nurmala said...

dayu,
tu la kita cakap tadi.. kita ni x tgk tv sangat..so, agak ketinggalan zaman skit..huhu~~

[yAN!e][pUTraJAya] said...

PIDM ni bukan yg iklan simpanan duit dalam bank tu ker yg kat TV tu


hehehhehe

Nurmala said...

yanie,
ntah la yanie..saya x tau pape..wakakakaka