Wednesday, October 15, 2008

eN. nURmALa & rEstORaN pELitA nASi kANDaR

Seperti biasa,semalam aku terima Delivery Order dari ladang.

Tapi tyg memusykilkan aku...
benda ni
*****
****
***
**
*


En. Nurmala

wak!!!! naper aku dapat title Encik pulak??

Yang ni pulak, ntah kenapa kelmarin saya kata dia mengidam kan nasi kandar kat Restoran pelita nasi kandar tu.. Tapi masa tu mak aku dah masak. Takkan nak kua kot. Jadi nya, semalam aku ng sayang harus lah ke Pelita nasi kandar.. Ingat nak g kat Bangsar punya, sbb masa mula² jatuh cinta ngan nasi kandar ni, masa makan kat Pelita, Bangsar. Tapi fikir, time² balik kerja ni jammed. So, destinasi jalan² cari makan kami di Restoran Pelita Nasi Kandar, Ampang je.. Kat sebelah KLCC tu..




Aku amik cheese nan jer.. Tapi cheese Nan dia still tak leh lawan Cheese Nan kat Steven's Corner,Pandan Indah.

33 comments:

saya said...

sedapnya cheese nan..s aya suka la tu tambah2 dgn cicah mint hijau tu..
sedappp.. hish..terus tingin nih

Nurmala said...

saya,
saya x makan mint yg hijau tu..ntah la..nampak pelik jer.. x cuba rasa pon..

ellyn said...

mala,

nasi kandar ke nasi kandang?...hehehe...
mana rynn? senyap je dia?

Nurmala said...

kak ellyn,
wakakaka...kita tulis nasi kandang ker?? jap2 nak tukar..

azrin tgh berpantang la kak..

[yAN!e][pUTraJAya] said...

mala....jalan2 cari makan ek...muehehhee....sedap nyer tgk roti nan..(^_^)

Nurmala said...

yanie,
aha la..jalan2 cari makan..caner la x gemok..huhu~~

Redbloodsnow said...

hahahaha...pe lah org tuh
x leh pk ker yg name nurmala tuh ppuan...cittt...

hehehe..
wahhhhh mam nasik kandaq nampak
adeiiii..z lom pnah mkn bende alah tuh ar :( sobsobsob

Nurmala said...

zie,
haha..tu la pasal.. xpasal² dapat title Encik..

sedap zie nasi kandar..pi makan pi..

miszrLina said...

incik..incik...
kasi utu roti nan siket..sy mau makan...huhu...

sib baik org tu x eja en=>incik..hehe

eLiyaShaKa said...

ladang?? mala keja apa erk?
sy suka nasi kandar pelita...sedap!

Nurmala said...

kak ina,
wakakakaka....kalau incik,kita return balik D.O tu kat dia.wakaka

liya,
aha la ladang... i keje ngan plantation industry.. nasi kandar pelita sedap seh!!!

~dARlee zURiS~ said...

hehee..zuris pun penah kena cam tu wak
boleh lak jadi en.zuris!
haihhh..sakit jiwa.
dari sime-sirim g.ape lah

wahhh..lauk kat pelita mmg besh.
kitorang pun sukee...

Nurmala said...

zuris,
mungkin dia ingat nama zuris tu lelaki kot.. tp ni terang2 nurmala ialah nama pompuan..wakakakaka~~~

pelita best..jgn kata lauk..kalau dok lepak dari malam sampai ke pagi buta pon ssyyiiokkk!!!!

cHeRyNa PiReS said...

encik nurmala...hehehe...

macam boss minah salleh sha dulu...
panggey sha encik sha:P

kite serupa la nurmala:P

Nurmala said...

sha,
hahaha....kita serupa...kita serupa..

apalah nasib kita dipanggil Encik..wakakaka

ZaritH said...

ade ke patut..dah terang2 depan tuh ade nur kan...ape daaa~

SaDi said...

sedapnyeee... terliur laaa.... tapi... part yang encik tuuu... rasanyaaaaaa laaa... samada typo error atau org yang menulis tuu bukan org msia... takkan tak tau nama nurmala tuu utk pompuan... huahauhauahuahua

Pocket said...

kat sini tak larat nak makan pelita dah,
ingat dah jadi makanan ruji dah,
heheheh,
sampai boleh bandingkan sup mana sedap, kari mana sedap, nasi mana sedap,antara...
na5mir
Plit@
Kayu
Ka55im Mustt@pa
heheh:)

tp ketam anda tu nampak besh :)

cik wanie said...

heheheheh,
wanie pun dah biasa kena,
tapi dia tulis encik WAN,
hehehehehehe...

wah pelita,
tapi wanie lagi prefer LOTUS lagi,
hurm.....

sparkystar said...

salam kenal..sedap nya tapi mana pelita nya tak nmpak pon.

Nurmala said...

zarith,
hahaha...mungkin dia ada kenal lelaki yg ada nama nur katd epan kot

pocket,
wah pocket..leh jadi iron chef la..banding2 kan makanan mana sedap ngan x sedap..ketam tu mmg best..

sparkystar,
salam kenal juga..pelita dia sorok sbb dah abis raya..huhu~~
wanie,
hehehe...wanie,kadang² kita bertukar angin gi lotus tu gak..boleh tahan jugak kan??

mazzura said...

terliur wei tgk nasi tuh..ngan curahan kuahnye..arghh..

antalya said...

steven corner nye food semua sedap2

reena said...

kite pon suka cheese nan, time peknen nilah feveret food kite...tak penah makan kat steven corner lagik nih..kena try nih..ehehe

Nurmala said...

mazzura,
curahan tu kira skit la tu nak bandingkan ng aritu kitorang makan,curahan dia lagi ppeerrgghh!!!!

antalya,
yep..steven corner bes gak tu..

reena,
wah...tgh peknen ek..harus la g try cheese nan kat steven corner..sedap hingga menjilat jari..

eedany said...

wow my fav. food!

kena pasang pelita banyak2 kedai ni baru ngam dengan theme. Pandai2 jer saya ni...

:)

Nurmala said...

eedany,
wakakakaka...kelakar la eedany ni..kalau pasang pelita banyak² nnt dah macam malam tujuh likur pulak..

eYaNacOMeY said...

dolu2..tiap2 mlm..musti makan kt pelita sblh KLCC neyh..dgn member2..hmmm :) windu plak nk pekena nasik kandar..huhu

Nurmala said...

eyana,
windu nasik kandar ke,windu ngan mamak pelita tuh?? ngehngehngeh!!

aizatbest said...

kak..pelita akak g tu tmpt sy lepak tgk bola slalu..hahah..rasa klaka lak bile tgk gmba pelita nih..
xtau nape..

Nurmala said...

aizat,
huhu~~ ye ke aizat?? lepak pelita, order air satu gelas, lepak tgk bola sampai lebam...wakakkaka..

nurul said...

weh sedap2 nasi kandar ni.. haha sblm ni kita tak bape gemar sampai la pegi nasi kandar line clear baru2 ni pas convo kat penang.. bapak sedap! tatau la ape dia taruk sampai sedap... takut je pk.... ;)

Nurmala said...

nurul,
hahaha...nak takut apa?? selagi x nampak depan mata, jangan la fikir bukan2..kalau was2 x leh makan..ingat tu