Sunday, October 19, 2008

LAGu kENaNgAn


Korang2 mesti ada lagu kenangan korang kan?? Tak kisah la kenangan apa pun.. Suka ke, duka ke.. Tapi bila dengar je lagu tu, korang akan rasa sesuatu..wak!!!!
Aku ada tau lagu kenangan.. huhu~~

1st - Kekasih Gelapku

Ku mencintaimu, lebih dari apapun
Meskipun tiada satu orang pun yang tahu
Ku mencintaimu, sedalam-dalam hatiku
Meskipun engkau hanya kekasih gelapku..
Ku tahu ku takkan selalu ada untukmu
Disaat engkau merindukan diriku
Ku tahu ku takkan bisa memberikanmu waktu
Yang panjang dalam hidupku

Yakinlah bahwa engkau adalah cintaku
Yang ku cari selama ini dalam hidupku
Dan hanya padamu ku berikan sisa cintaku
Yang panjang dalam hidupku..

Ku mencintaimu, lebih dari apapun
Meskipun tiada satu orang pun yang tahu
Ku mencintaimu, sedalam-dalam hatiku
Meskipun engkau hanya kekasih gelapku..

Ku mencintaimu, lebih dari apapun
Meskipun tiada satu orang pun yang tahu
Ku mencintaimu, sedalam-dalam hatiku
Meskipun engkau hanya kekasih gelapku..

Ooh..

Ku mencintaimu, lebih dari apapun
Meskipun tiada satu orang pun yang tahu
Ku mencintaimu, sedalam-dalam hatiku
Meskipun engkau hanya kekasih gelapku..

*************************************************************

Haishh~~~ lagu ni sangat berhantu okeh.. Dulu masa muda2 aku ni agak nakal la org kata. Aku dah ada boyfriend, tapi aku scandal ngan org lain. Dia pun cam tu gak, dia dah ada girl masa tu. Tapi scandal ngan aku..wak!!!! sesame miang la ni kan? huhu~~ Mula2 rasa cam nak sesajer je. Tapi lama2 aku rasa cam serius pulak..Aku serius, tapi aku tak tau dia.. harap2 perasaan kami sama lah waktu tu.. Tapi masa tu aku mmg betul2 dah sayang kat dia. Tak tau la bertepuk sebelah tgn atau sebaliknya, Tuhan je tau.. Dalam masa yg sama, masa tu aku dah ada boyfriend..Caner tu?? Tu la yg jadi kekasih gelap ku itew... Mula2 mmg cam nak fight je supaya aku dapat dia. Tapi atas nasihat kawan2, "apa perasaan kau kalau boyfriend kau diambil org?" dan "Sampai ke hati kau? kau bukan x pernah tgk girlfriend dia".. oooiii!! aku ada hati gak tau. Aku menjauhkan diri ..Hahaha..sebenarnya x tau la, aku yg menjauhkan diri ker?? Atau dia yg menjauhkan diri.. Whatever it is, masa tu hubungan aku ngan boyfriend aku mmg dah tak dapat diselamat kan..


2nd - Tapi bukan aku

Jangan lagi kau sesali keputusanku
Ku tak ingin kau semakin kan terluka
Tak ingin ku paksakan cinta ini
Meski tiada sanggup untuk kau terima

Aku memang manusia paling berdosa
Khianati rasa demi keinginan semu
Lebih baik jangan mencintai aku dan semua hatiku
Karena tak kan pernah kan kau temui, cinta sejati
Berakhirlah sudah semua kisah ini
Dan jangan kau tangisi lagi
Sekalipun aku tak kan pernah mencoba kembali padamu
Sejuta kata maaf terasa kan percuma
Sebab rasa ku t’lah mati untuk menyadarinya

S’moga saja kan kau dapati
Hati yang tulus mencintaimu, tapi bukan aku

*********************************************************

Kan tadi aku kata, apa pun yg terjadi kat aku, hubungan aku ngan boyfriend aku masa tu mmg dah x dapat diselamatkan lagi.. Aku pun minta putus ngan Boyfriend aku.. Ya Ampun!!!!!!! Punya la susah aku nak luah kan perasaan aku masa tu. 7 thn tu hubungan aku ngan dia..Tapi Alhamdulillah Allah bersama aku ketika tu, dan semua nye berjalan lancar.. Tapi sblm tu aku dah minta maaf ok.. Aku minta maaf sebab masa aku masih berhubungan ngan dia, aku berhubungan ngan kekasih gelap ku itew..

So, selepas itew... boyfriend aku yg almost 7 years tu pun aku tak.. Ngan kekasih gelap tu pun aku tak..

Skang aku ngan tunang tercinta ok and I LOVE HIM so much~~ muahXXxx'''



p/s: salah ke aku post entry ni?? salah ke aku post entry pasal kenangan2 nih?? salah ke aku nak kongsi cerita ngan korang.. Kalau salah /akan mengguris hati sayang aku, bagitau cepat ek..aku nak delete post ni..

33 comments:

~dARlee zURiS~ said...

:)zuris pun ada lagu kenangan
~kenangan terindah~

hmm..rasa2 nya x salah
sakadar tuk berkongsi pengalaman kan
tp..make sure dia taulah psl2 suma nie,awak..

kenangan tu akan muncul gak sesekali kan..
tp...x bermaksud kita x bahagia dgn dia skrg kan??

PuteriSatu said...

lagu kenangan akak...Dekat Padamu...Yusri...hiks...

Aryana & Adrienna said...

i rasa x salah, at least dia tau ...kisah silam u ....i lagu kenangan byk sgt tak igt lah yg maner satu sbb byk sgt ..... lagu kekasih gelap nie best gak kan ...

reena said...

huishhh...noty yek dia nih...time boipren2 takpe lagik yang...nih nanti dah kawen jgn noty2 cam gini yek...

p/s : tak suke lagu kekasih gelap...sbb tak suke kena tipuuuu... *amboii....emosinya*

busyuksayang said...

mala, kita mmg tak bleh lari dari kenangan...tapi harus diingat, walau seindah manapun kenangan dulu, kita mesti berpijak di dunia nyata...:)

Nurmala said...

zuris,
aha zuris..sekali sekala sure kenangan tu datang kan.. tapi saya sangat sayang tunang saya skang..

puuterisatu,
hehehe..dekat padamu, itu destinasi ku..

Nurmala said...

aryana,
hikSS..lagu kekasih gelapku ni mmg best

reena,
dulu jer..masa tu pun sbb bf dah buat hal.wak!!! jgn marah yang

Nurmala said...

busyuksayang,
yes..mmg kenyataan lagi indah dari kenangan yg ada sbb kenangan yg ada menyakitkan hati..huhu~~

RaFFLeSiA MeRaH said...

x de salah laa, kenangan tu pun boleh mengajar kita utk hari akan dtg, jadikan semua kenangan tu sebagai pengajaran dlm hidup kita, akak pun ader lagu kenangan gak...lagu sudirman, tak perlu diucap....hahaha...

MiSZuE said...

xper tu zaman dulu kala..yg penting skng xde kan..

Nurmala said...

rafflesia merah,
terima kasih kak..semalam adalah kenangan..hari ini adalah kenyataan

zue,
aha la tu..skang x lagi. skang akak sayang tunang akak jerk ek..

Jade said...

hehe..
lain mcm je entry nih..
ai pun ade lagu kenangan gak..
"Can't Take My Eyes Off Of You"
aduh..jiwang gitu..

Aida said...

mala .. kak aida rasa ok apa ... kak aida pun ada gak sejarah silam .. tp malas dah nak bukak buku tu .. biar bersawang lagi baik .. wakakaa ...

Nurmala said...

jade,
len macam macam mana pulak??

aida,
hehe..sesajer jer.. x de idea nak letak entry apa

nor atiqah said...

lagu dg tunang akak plak x de k..
huhu..
raseyer x salh kot..akak da trus terang dgn die kn..
x pe kak..sume ok kot..
insyallah..
:)

Nurmala said...

atiqa,
lagu ngan abg jangan cakap la tiqa..banyak bangat..

[yAN!e][pUTraJAya] said...

siapa kah KEKASIH GELAP MU itu wahai dak mala...?

he he he....

biarlah rahsia kot ek.....

=]

Nurmala said...

yanie,
hahaha...biarlah rahsia..~~~

Yanmie said...

lagu indon semua best2 kan??...wahh..comeinya mala..sweet gitu..

Nurmala said...

yan,
aha kan..lagu indon sgt touching..hehe..yer ke yan?? terima kasih..alhamdulillah

etomyam said...

lagu kenangan kekal abadi....steady, jodoh kita tak tau...kawan suke lagu 'Wajah Kesayangan Hamba' beh wooo

Nurmala said...

etomyam,
wah..lagu evergreen gitew..

saya said...

lagu kenangan saya ialah.... lagu negaraku.. banyak kenangannya yang tersurat dan tersirat. huhuhu....

Nurmala said...

saya,
wah...bagus la saya...lagu negara ku..

arianna adrizal said...

bole je delete entri ni tp kenangan dalam hati tu mmg tak mungkin dpt delete kan. biar jelah. kadang2 kenangan ni saje menyapa. tak bermaksud ni nk org tu semula pun. rsnya tunang awk fhm.

Nurmala said...

anne,
aha.. dia faham.. tapi kalau saya pun, dia cerita pasal kenangan sure x selesa kan??

Erinsza said...

hi salam perkenalan dari saya, memang kadang2 kite mesti teringat kenangan lamakan.

singgahlah ke blog I boleh kite tukar link,

Nurmala said...

ernsza,
aha..kadang² bukan kita minta, tapi kenangan tu pasti menyapa..wek!!!ayat, x ingat..wakakakaka

miszrLina said...

normal la kenangan lama kekdg bole teringat kan...
uish... lagu sama ngan akak ar..hik2..
+ kenangan terindah
+ bunga angkasa

xpe la..hal lama tu kite leh amik pro & kon nye....
utk masa depan...
tul tak? hehe...
asalkan x buat lagi...

**me too..penah nakal2 camtu..ahaks

miszrLina said...

**addtn

cute nye pic baru dia... tu yg cik abang makin sayang yaa..hehe

Nurmala said...

kak ina,
aha la kak..bukan nak fikir negatif jer? kena fikir positif gak kan?? kalau x de yg lama, makan x de lah yg baru.hiks~~

cute?? alhamdulillah.. *malu lah*

Ada Ayrissa said...

ermm bg i,
kalo i jd tunang mala i akan terguris hati kot..
huhu..yerlahkan cam kita dok ingat lg kat x-x kita dulu...walau rasa syg tuh dah xda, ingatan kita kat x-x kita tu x penah hilang la maknanya...
hehehhe...tp kalo dia sporting xder hal!!!....

Nurmala said...

kak ada,
kalau kita pon kita terguris kak dan terasa gak..huhu~~