Monday, October 6, 2008

cERitA bERaPa hARi

Rasanya macam dah lama je aku dah jenguk blog ni..huhu~~ sian dia.. maklum la, last post minggu lepas, masa tu dah mood raya dah..yay!!!

Ok..kita mulakan dengan bismillah... Aritu, aku ada purchase dvd secara online from mylilshine.

Hari Jumaat sebelum raya tu, dvd tu sampai. Coffee Prince & My Lovelu Sam Soon... wah!! apa lagi, layann~~~






Pastu,ntah bila ntah aku dah lupa, aku anta atuk aku g kedai mamak zaman berzaman..wakaka~~setiap kali raya, atuk aku suka beli air botol kat kedai mamak nih..alah,air orange f&n tu..biasa kan dalam botol plastik,tapi atuk aku beli yg dalam botol kaca punya..ala² kopitiam gitew~~ tak de berat?? aku mmg x larat la kan. aku ingat mamak tu nak tlg.
bila aku tgk atuk aku yg bawa, aku pon turun la kete "ane, u boleh tolong bawa g masuk kete tak? takkan nak tgk je org tua bawa berat² nih.." hah..kan dah kena..


Hari Ahad sebelum raya tu, aku ngan sayang g shopping raya.. sbb kitorang x start pape lagi..Hasil nya...tadaaaa..... tapi gambar baju melayu atuk,butang baju melayu atuk ngan kuih raya bakal ibu mertua tak dan nak amik.. korang tgk je la gambar yg ada nih..









pagi raya tu, kami on the way ke kg sayang di sabak bernam.."balik kampung...ooo..balik kampung"



uik??? apa nih??

mari kita zoom!!!

**********
*********
********
*******
******
*****
****
***
*


Tgh berseronok nak beraya nih, ada pulak la***u nih.. Aku x nak marah, x nak ingat lagi dah sebenarnya. Bulan puasa thn lepas ada kes mak aku di maki hamun oleh anak buah sendiri. Aku sendiri dgr sbb masa tu aku ada dalam bilik tgh tido...isk..x mo la ingat yg buruk²... buang yg keruh,ambil yg jernih..

Tapi bila aku tgk mural didinding rumah ni, panas balik jadinya hati aku nih.. aku x kisah, kalau nak tegur, tapi cakap la, takkan sampai nak conteng² dinding kot. benci sangat ke kau kat mak aku sampai x nak cakap langsung. kalau x nak cakap x pe la. kan ada alternative lain. cakap ng aku, nnt aku sampai kan la kat mak aku..kau ng aku pon bukan nyer tak bertegur langsung, bertegur apa..!! walaupun sikit².. kau buat macam ni, hati aku x sakit ker?? dia tu mak aku,sedikit sebanyak terasa jugak la aku kan??

Dah la..malas aku nak cakap panjang².. kang ada org terasa hati. Aku ng mak aku jugak yg kena.. akhir kata... WABILAHITAUFIK WALHIDAYAH WASALAMUALAIKOM WAROHMATULAH HIWABAROKATU..

27 comments:

Nidza@Umi said...

uiitss...
standardlah...rumah tu sapa yg x penah letak post-it note...mak ko, makcik2 ko..man din ko...suma letak post-it note..."Sila tutup lampu selepas guna".."sapa balik last tutup kunci pintu pagar"...biasa ler tu...cuma kerabat cheras dgn serendah je blum lagi...huhuhu...nanti2 kiter org letak laks...huhuhu...mcm kat ofis...

Nurmala said...

nidza@umi,
tapi sendiri mau ingat la.. lu pikir la sendiri.. sendiri boleh bezakan post-it note yg mandin buat ng 'makcik' tu buat kan??

"sapa balik last tutup kunci pintu pagar" - atuk suruh mak buat sbb dah cakap mulut, tapi x dgr. so,alternative lain, note!!

tapi kes ni, terus bg note je..haram jadah..

satu lagi, rasanya cam dah lama x de note² sial nih.. aku pun cam dah nak ok. xmo ingat² lagi.. tetiba ada pulak p***m** nih

Nidza@Umi said...

ish..selamat hari raya...maaf zahir & batin...

mazzura said...

banyaknye soping kalau dah kawin alamatnya lagi banyak la ye..heheh

Nurmala said...

nidza@umi,
isk...sedih arr macam nih..

dah arr..malas nak fikir..nnt kena depression..

abah ada pesan, apa² pun jadi, cakap terima kasih, alhamdulillah..tapi aku ni selalu je x nak dengar cakap abah..ikutkan hati sangat..

thanks along...muaahhxxx!!!

Nurmala said...

mazzura,
wak!!! kalau dak kahwin harus lah x boleh shopping sakan cam gini.. banyak komitmen wooo

saya said...

wahhh..ada memorandum bagai kat dapoq. macam ni saya pon nak boh kat pinggan nezha. "lepas makan kutip yang berterabor tu. terima kasih". hwauhahha... btw, lawo baju kaler sedondon.. cepat le naik pelamin.jemput saya tau. hahahha.. muka tak malu betol saya nih

~dARlee zURiS~ said...

eh..abah zuris pun suke bli air botol tu dulu esp oren.kitorg panggil 'oren bodo'.hehee..asal pgl cam tu tah=)

wah...besh nye die raya berdua ek...

Nurmala said...

saya,
tu bukan memorandum..itu mural..wakakaka.. cantikkan color baju tu..Ya Allah..kembang la pulokkss!! Eh..nnt nak kahwin harus lah saya jemput..jangan takut okeh..

zuris,
hah?? oren bodo?? tak pernah dgr la zuris..haha..

1st time raya berdua ok..wooohooo~~~

Aleeya said...

mala..lawanye mala, ijo lagik tu...so sweet, samat ari raya ehh, maaf zahir batin..

psttttt sandel oren tu menarik tetarik le yg

Nurmala said...

aleeya,
uhuks!! kita yg lawa ke, baju yg lawa.. selamat hari raya..maaf zahir batin..

yezzaa...sandal oren tu sangat menarik okeh..

PuteriSatu said...

suka tengok sandal oren tu...lawa...
selamat hari raya untuk mala n family...dari akak ye...

Nurmala said...

puterisatu,
kita pun suka gak..shantek..!!!! terima kasih kak..selamat hari raya jugak..

miszrLina said...

err...
apa kes tulis2 camtu...aduhai...
klu akak pon bengang gak...
cam x reti berbahasa ngan baik jer...

apa pon..nice selipar..hehe..oren tu...
nice baju raye...sweet cOuple =)

Nurmala said...

kak ina,
haa...tu la yg kita cuba sampai kan..cakap..cakap..dah xnak cakap ng kita langsung ke sampai nak letak memorandum kat situ..wakakaka..

heh..pandai akak pujuk ek..sejuk hati ku ini..uhuks~~~

reena said...

hari raya dah ada org buat psl la plk... duh.. mesti tensen gile nih... sabo ajelah...yang...

arianna adrizal said...

wah~ gitu pun ada eh. sabar jela kan.

sedondon gitu. suka tgk =)

Nurmala said...

reena,
sabar nih..

anne,
hehe..harus lah sedondon.

antalya said...

wahh dh mcm pasangan somi isteri plak ye..rajin awk beli dvd citer korea. sy tgk kat mysoju je.mcm2 citer ada

Nurmala said...

antalya,
hehe..practise make perfect la antalya..huhu~~

suka tgk citer korea. best!!!

mysoju kat mana tu??

Ada Ayrissa said...
This comment has been removed by the author.
Eya said...

pns2...jgn kate mala je pns.
kami2 yg membace ni turut rase
bahangnye.
sabo weh

Nurmala said...

eya,
berat mata memandang,berat lagi bahu memikul..biaq p la eya..org nak buat kita..

[yAN!e][pUTraJAya] said...

allalalla...sweet nyer pic mala dengan tunang tersayang....bila nak kenduri nyer nih?

jangan lupa jemput yanie oke...

(^_^)

Nurmala said...

yanie,
hahaha..Insyaallah kalau x de aral melintang,jadi lah bulan mac thn depan. doa kan ye..

mesti jemput yanie punya..dont worry!!

Redbloodsnow said...

perhhhh...shoppim seakan nampak
zie kenen² kat red sandal tuh..nak rembat leh x...hehehe

:P

Nurmala said...

zie,
wakaka..rembat la kat vincci tu sblm kehabisan stok..hehe..cantikkan..sesekali nak pakai terang2 biar org nampak kaki dulu..wakaka