Monday, October 20, 2008

hUJuNg miNggUkU

Jumaat - 17 Oct 2008

Ingat nak gi tgk wayang. Sekali x sempat masuk mall pun, ada org jual barang pulak.. dan aku pon terjebak seh...pandai betul diorg ni buat demo sampai aku tergoda..

mula² diaorg buka kete aku tanpa menggunakan kunci..steady je..tgk² enjin sumer dah start.. x de bunyi alarm kete pon..diorg kata cam tu la cara org nak curi kete..

benda yg diorg jual ni nama nya HECTOR. Tak tau la kalau² sblm ni korang da hpernah dgr.. Kot aku ke yg ketinggalan..HECTOR ni satu system macam access card kat office korang tu. Maknanya,kalau aku nak start enjin kete, aku kena swipe dulu kad HECTOR tu.. kalau x, kereta aku x leh start..pastu kalau aku pasang system ni, korang pon pasang system ni, tapi kad korang ngan kad aku x leh read antara satu sama lain.. maknanya kad aku, kete aku je leh access..kad korang, kereta korang je leh access..

hahaha...maknanya skang, hanya aku je la yg leh drive kete aku tu sbb hanya aku je yg ada access card utk kete aku tu..wooohoo~~~~

mula² cam x nak la beli. sekali tgk harga dia berpatutan. harus la aku install gak kan system nih..

HECTOR

Ahad - 19 Oct 2008

Kawan aku masa sekolah rendah dulu kahwin. Namanya Hafiedah..

Selamat pengantin baru Hafiedah & Muhd Noh

Tak sangka kan, dah kahwin dah kau fiedah.. Dulu masa sekolah rendah,sama² nakal...

Nama aku kan Nurmala Mazlan. Nama Fiedah, Hafiedah Idris. Aku ingat lagi masa darjah 4,masa tu thn 1993. Dalam kelas tu aku ngan fiedah je Melayu. Pastu masa thn tu tgh hangat kisah Mazlan Idris ngan mona fendi tu.. Budak² dalam kelas suka ejek kitorg.. diorg panggil aku ngan fiedah anak Mazlan Idris..wak!!!!! Sian kitorg tau.. Dah la masa tu ala² sengal lagi. Org ejek pon buat diam je..huhu~~~

Satu lagi kalau korang nak tau, semalam aku masuk bilik fiedah sblm dia bersanding tu. Sesaje la nak jumpa dia. Kang dah kua kang x dapat dah nak salam peluk2 cium kan?? Sekali masa aku masuk bilik tu, rupa2nya, mak andam Fiedah ni ialah mak andam aku nnt (zirin).. Aku pernah citer pasal dia kat post2 sblm ni.. Cuba korang klik kat sini & sini...



Lepas pergi kenduri Fiedah ni, kitorg pergi pulak open house umah kawan sayang kat Kota Damansara. Makkk ai!!! cuaca panas x hengat.. Xde langsung ciri-ciri akan hujan..


Tapi bila kitorg on the way balik tu. Makkk aiii!!!! Hujan selebat-lebatnya. Korang tgk la gambar bawah ni.. Terasa sejuk je kan??? hahahaha~~~

31 comments:

eedany said...

macam best jer hector tu kan?

tahniah buat kedua belah mempelai. Tak lama lagi giliran nurmala pula.

:)

Nurmala said...

eedany,
aha..bukan je rasa best..tapi rasa safe jugak

Insyaallah!!!

zeti said...

zt rasa mcm penah tgk dlm rancangan 999 ke 360 last week.. zt mcm t'ingin gak nk try sbb skang ni kan da byk kes curik kete.. bape price dia ek mala?

Nurmala said...

zeti,
oo..yeke ada masuk kat tv benda nih??huhu~~ yela..masa diorg dok promote tu, beberapa kali gak la kete polis lalu lalang, tapi diorg cam kenal² je.

try la..harga dia mmg mahal tapi boleh buat bayaran ansuran..

cash RM988
ansuran RM1688

Redbloodsnow said...

oooo...mesti hector yg apiz pakai sbb kete die pown mcm tuh gak. tekan jek enjin sume dh start bagai..hehe :P

wakakaka..melampau ler dorg tuh panggey kak mala ngan kak fiedah anak mazlan idris..hehehe

pssttt..lawa arr pelamin n panten tuh kak.bile ler zie nk kawen yek :( jodoh lambat arr neh..hikhik

Nurmala said...

zie,
hahaha...bf zie pon pakai cam gitu gak ek..bagus²

wakakaka...sengal masa tu..biar je org nak ejek pon..huhu~~

panten harus la cantek zie..sabar² ek..ada jodoh x kemana tu..hehe~~

~dARlee zURiS~ said...

wow.cam besh je
harus bodek mr sharil psg gak nih.hehee..

ish ish..jahat tol budak2 tu ejek korang cam tu ek
tp..yg tahan tu die blh wat diam je.huhuu..mmg sengal =P

Nurmala said...

zuris,
ha..bagus²..gi suh mr sharil pasang gak..

wakakaka...mmg la sangat sengal masa tu.. x melawan langsung.biar je..huhu~~~

Anonymous said...

mala..make sure jangan taruh rerata pulaks cardnye tu..karang jenuh nak start..huhuh..

p/s= mala..series..zirin tu pandai make up..pada aku, yang kat kl ni..so far yang aku ambik gambo..make up lisa (azrin kawin) dengan zirin lawa..tak susah aku nak edit gambo..huhuh

-aku lah..-

Nurmala said...

aku lah,
mmg zirin mekap lawa..
aku pernah buat posting pasal zirin ni..
aku cakap mekap lawa..
pastu diorg kata photoshop je yg buat lawa tu

antalya said...

cantiknya pelamin..pengantin pon cantik gak

Nurmala said...

antalya,
harus la cantik..
sbb mak andam tu yg akan andam kita nnt..
wooohoo~~~

insyaallah..

Dayu said...

mak i ada pasang benda itu jugak
tapi saya tak pasang
tapi leceh bila tertinggal kad itu terus tak boleh nak start kete..
tapi mmg elok lah...

Nurmala said...

dayu,
tu sbb tak leh tinggal kad tu..letak la dalam wallet..lagi satu, nak tertinggal cammana?? sbb kita nak pergi tu kita dah kena pakai kad tu.. masa balik dah tentu² kad tu ada ngan kita kan??

f.i.e.z.a said...

hye nurmala,

x boleh browse ur chatbox la..huhu..
btw, i'll link u to my blog k..
have a nice day~!

eLLy said...

berape modal pasang hector tu?

sekarang nie mesti la rajin gi kenduri kawin.. pas nie awak la pulak :)

Nurmala said...

fieza,
thanks fieza.. i dah link u okeh..

kak elly,
modal dia kecil je kak..huhu~~

yezzaa!!! harus la tunjuk muka skang nih..yayy!!!

Insyaallah

cHeRyNa PiReS said...

hector ekkk...hmmm...macam best...tp kereta ku itu adelah harte awam...tak boleh;)

lawa la pengantin tuh...suke nengok:D

arianna adrizal said...

amboiii dkt sekali ganda kalau ansuran ye.. ish ish.. tp utk safety who can deny kan. safety first! hehe.

:: p R i n c E s S _ N :: said...

oo hector ekk namenyerr..bape ekk hrga??

Nurmala said...

cheryna,
hah??? harta benda awam?? aha..cantik kan??

anne,
tu la pasal..kalau buat bayar bulan2 tu x de la rasa sangat

princess_n,
kat atas tu saya ada cakap herga dia pe.. caash RM988, ansuran RM1688

Aleeya said...

ramailak yg kawen baru2 ni tema gold ekk..

Nurmala said...

aleeya,
kaler tu tgh in skang nih..

[yAN!e][pUTraJAya] said...

HECTOR tu berapa RM ek mala...?

uish..time ujan sempat lagi...ambik pic....

hehehhehe

Nurmala said...

yanie,
huhuhu :(
dah cakap dah baper hg dia kat atas tu..

biasa la..kamera tu harus ditangan setiap blogger

bungaditepijalan said...

hye!
eh.
kita slalu g tgk muvie kat situ.
dkt ngn umah.
parking bykkkkk.
freeee.
lg 1.
popo corn dia sedhap!
yummy!!
:D

Nurmala said...

bungaditepijalan,
yeke..??dok mana??

mazzura said...

malaaa...wei..tak kasi tau pon fiedah kawin..rindu aa kat dia..lama tak contact..camana korang leh contact lagi?dia kawin kt ner?

Nurmala said...

mazzura,
tu la..aku pon cam tak terfikir nak bgtau kau..aku cam lupa yg dia sekolah dato' abu bakar jugak dulu..hehehe

reena said...

bape rege hector tuh yang???...

amboi comel la pengantin tuh...tak lame lagik turn dia plk...*ihik*

Nurmala said...

reena,
kat atas tu ada kita tulis hg dia la yang..

hehee..malu lah..