Monday, October 13, 2008

HuJaN

"Hujan yang turun bagaikan mutiara
Berkilau bersinar berkerdipan
Subur menghijau bumi terbentang
Dan bayu berpuput lembut"


Haiishhh!!!!
Begini lah nasib seorg penunggang dan pembonceng motosikal kalau time2 hujan.. Elok aku nak balik kerja je masa hari Jumaat hari tu hujan pun turun. Tapi renyai2 je. Jalan je la..sekali baru half way, hujan dah lebat dah..Ingat nak redah je tapi fikir aku baru baik demam, aku ngan sayang pun berteduh.

Mula2 berteduh kat Sekolah Menengah Teknik Kuala Lumpur. Bila hujan agak2 rea tu,aku ngan sayang jalan la. Tak sampai 5 minit kemudian,sampai kat depan Sekolah Jalan Cheras tu, hjan balik. Hah!!! apa lagi,aku ngan sayang pun berteduh lagi.
Kesudahannya, aku keluar office kul 6.30 tapi sampai umah kul 7.30 padahal umah ng ofis aku 15 minit boleh sampai

hujan cam tak nampak kan?? Padahal lebat je


Kitorang naik jejantas. Berteduh kat jejantas sebab busstop dah full house jer
Sekolah Menengah Tekknik Kuala Lumpur
Tgk la tu, bukti kelebatan hujan..uik!! leh pakai ker??

Ha!! Ni 2nd time kitorang berteduh. Hari hari terang sampai hari gelap.

28 comments:

~dARlee zURiS~ said...

hehee..basah berdua ek??=P

arianna adrizal said...

musim tengkujuh da mai...
bertabahla! hehe

Nurmala said...

zuris,
ye la...hindustan..hehe

anne,
bersabar la..dah bertawakal lah..dah biasa dah anne..

Ada Ayrissa said...

uik, romantik apa bermandi ujan..cam memori daun pisang gitu..hehehhe...
tingat lak nostalgia zaman muda2 dolu..hehehhe
gitu lah..naik moto-ujan-berteduh...

p/s : anda kena tag..kalo rajin wat ek..tq

Redbloodsnow said...

alololo...basah ea...
hahaha..hidustan ek??? kahkahkah
tersengih zie baco komen reply akak tuh taw :D

Nurmala said...

kak ada,
"memori daun pisang,waktu jalan²..berdua naik motor,waktu turn hujan"

wakakaka...kelakar la akak nih..macam ni la nasib org nek motor..

zie,
aha la zie. sekali sekala nak jadi rani mukherjee ngan shah rukh khan..hehe~~

cHeRyNa PiReS said...

macam gambo dlm filem hindustan plak nampaknyee...hihihi...

[yAN!e][pUTraJAya] said...

uish...merempit berdua dengan tunang tersayang ek mala...muehehhe...

Nurmala said...

cheryna,
hahaha...kalau macam hindustan, saya nak jadi rani mukherjee tuit!!!

yani,
wak!!! bukan merempit la yanie..huhu~~

eLLy said...

memang lebat betul ujan skarang nie kan.. tapi ai like sejuk jeee

cHeRyNa PiReS said...

rani okay jugak...lawa!:D

anywayz...thanx sbb wish buffday yek:D

Nurmala said...

kak elly,
hahaha...kita pun suka hujan..

cheryna pirani lawa kan??

sama2 kasih..

saya said...

alalalala... saya ni memang penakot hujan. fobia air le katakan.. takott

Nurmala said...

saya,
wak!!! naper takut air?? kambing je takut air tau

mazzura said...

romantiknye...berdua2an lam hujan..tp kalau tiap2 ari mau domam seminggu...hahahah

Nurmala said...

mazzura,
aha..betul la tu..
aku ni ha baru pas baik demam. skang selsema pulak

nurul said...

mala! sorry bangat lama ngak singgah ama comments... ;) miss ya!

Nurmala said...

nurul,
no problem..
miss you too

etomyam said...

x der motor kalis hujan ke? angkat satu la

Nurmala said...

etomyam,
wakakaka...kalau ada motor kalis hujan, saya dah rembat satu dah..

Aleeya said...

merempit tak ajak pon...he he..

Nurmala said...

aleeya,
nak ikut ke??boleh je..tapi kna dok kat bakul la..hehehe

f.i.e.z.a said...

romantik la hujan2 gini.
bestnye........
ei tetibe. hiks~

Nurmala said...

fieza,
hehehe...tetiba pulak datang mood romantik ek??

Dayu said...

hmmm...
kalau berhujan bersama mungkin tak kesah kan..
pape asal dgn dia..pasti tak mengapa
malah, bila dikenang kembali nanti pasti mengusik kalbu..percaya lah

Nurmala said...

dayu,
wah wah wah dayu...sungguh puitis kata2 mu itu.. tapi mmg betul pon..demam pon x per..huhu~~

eYaNacOMeY said...

btol2..begitulaa nasib mat2 rempit & minah rempit.. tp, sy kdg2..redah jerr.. pastu..smpi umah basah kuyup!! & 1 badan rase sejok gilosss...huhu

Nurmala said...

eyana,
basah kuyup dan sejuk gilos tu dah biasa je eyana..