Friday, October 16, 2009

hOMe

Salam uolls..

Semalam aku jumpa ~ mizzAmy ~ tau.. Aku jumpa dia pun bertujuan.. Aku nak bawa dia gi rumah aku, sebab dengan jasa baik dia, dia sudi nak design kan rumah aku yg x seberapa tu.. Thanks ya Amy..

Semalam lepas maghrib gitu aku amik amy kat umah dia.. Lepas t uterus la ke rumah ku..

Leh tgk gambar meh…




Insyaallah kalau x de aral melintang, kalau semuanya berjalan lancar, aku & sayang ingat nak masuk rumah ni 1 Januari 2010.. Tapi itu semua rancangan.. Kami hanya merancang, tapi Allah yg menentukan..

Sbb bukan boleh masuk gitu je rumah ni. Rumah beli dari tgn org, faham² la kan.. Kena cuci, kena buat segala mak nenek bagai..

Tunggu je la hasil nyer nnt ye..Ngeh ngeh ngeh...

23 comments:

cHeRyNa PiReS said...

mizzamy situ sana sini ye! nice..nice..lepas nieh boleh sha tgk sentuhan korang:)

sha plak yang excited:)

nURmALa mAZLan said...

cHeRyNa PiReS,
hahaha...sha panggil amy mizzamy situ sana sini ke? ekekeke~

NURUL said...

mala : dah nak beli rumah ke? nurul baru angan2 plan nak beli rumah gak thn depan. tp tgh servey harga rumah.

~ mizzAmy ~ said...

dah update ke?? gambar candid tuh tak boleh blah!! hahaha...

tapi korang dua memang lawak and best lah. ceria je hidup..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

tahniah puan mala..dah beli umah...nnti leh la kita terjah umah awak..heheheheheh

rynn2506 said...

mala,
cpt2 masuk umah baru...best woo dok sendiri ni....

x sbr aku nak tgu umah ko siap reno...pastu leh aku ngan sofea selalu berkunjung di masa daddy dia sibuk keje..heheh

nURmALa mAZLan said...

NURUL,
ehehe~ dah beli pon nurul..baru dapat kunci..Alhamdulillah~

~ mizzAmy ~
wakakakaka~ kitorg mmg cam gitu amy..bertekak je la sentiasa..bertekak manja gitew

nURmALa mAZLan said...

PuRpLeLiCiOUs LoVe,
oh...boleh sajok...sila kan

rynn2506,
yezzaaa....boleh je kau nk datang.. laki aku pon kan sibuk men futsal je kerja nyer.. kita le lepaking lan pas ni..ehehehe~

atty's said...

beshnya nak pindah umah baru ye..

f.i.e.z.a said...

bestnya ada rumah sendiri..kita entah bila la turn nya ye..
dah jmpa mizzamy eh..hehe..best tu.kalo i dtg kl nanti blh jmpa ramai2 =)

nURmALa mAZLan said...

atty's,
lambat lagi kak

f.i.e.z.a,
boleh jer..kalau dtg KL roger la eh

Diarihatiku1976 said...

wah.. best dah beli umah sendiri.. jgn lupa tunjukkan hasilnya decoration tu ekk..

nURmALa mAZLan said...

Diarihatiku1976,
Insyaallah kak..i will

Eazy Izzuddin said...

maaf lama tak menyinggah
hik3
xD

home sweet home
xD

Iena said...

nok... kemain ko... siap pakai consultant lg ko... x sabo tau aku nk tgk umah ko. wak house warming nanti jgn lupa jempaur aku tau... aku mmg muka x malu... hu3.

nURmALa mAZLan said...

Eazy Izzuddin,
yeah!!! home sweet home

Iena,
nok...x de la designer meriah bagai...simple² je.. rumah ko lagi cantik kot =)

wina said...

aku pun nk join lepak gak di kala suamiku sibuk jual durian..haha!

nanti wat house warming party tau :-)

nURmALa mAZLan said...

wina,
bole²..sila kan la lepak dilaka suami k ber'futsal' umah aku je umah bujang sbb lom ada anak kan..ehehe~

Pocket said...

kalau amy yg pulun, ok nyer lah!!
almaklumlah, dia memang buat keja tu pun..

just bg tau dia yg nak buat rumah,
n not ofis:D
heheh(Takkan lah dia nak bli perabut ofis plak kan.. apa lah pocket nih)

anyway.. cemburunya dia beli rumah!!

nURmALa mAZLan said...

Pocket,
huh!!! pocket pon tau yg amy handal bab² menghias rumah ni? wah!!!! makin confident ai nak tgk hasil kerja amy nnt..eheheheh~

p/s:cpt beli rumah sendiri =)

Dayu said...

dah beli umah ye mala
beli kat mana??
kitaorg, mungkin tak duduk kot
bagi sewa je..
mcm jauh nak gi keje...

:: p R i n c E s S _ N :: said...

yeayy..tawon dpn ley wat open house...ngeee....

nURmALa mAZLan said...

Dayu,
kat cheras je..dekat nak g kerja

:: p R i n c E s S _ N ::,
umah sempit ni..caner nak buat open hse?uhuks~