Tuesday, October 6, 2009

sABtU aHaD Ku yg fULL

Salam uolls..

Semalam aku mc ye..ini semua gara² penangan beraya x hengat punya.. uhuks~

Hari Sabtu aritu aku ada 5 open house to attend okeh. Tak terbongkang kau nak makan sampai 5 umah yg menu nyer lain²…. Makin comel la aku lepas ni.. “Sayang sayang saya lagi tak kalau saya bertambah comel??”..wakakaka~ ayat x boleh blah…

Hari Sabtu hari tu, kul 12 tgh hari aku dan sayang dah memulakan operasi.. Destinasi pertama, kami kerumah kawan sayang kat TTDI.. x sempat arr naka mik gambar.. sebab kami antara tetamu terawal, jadi suasana cam x havoc lagi.. nak amik gambar pon cam segan jer..ahaha~ sudahnyer korang tgk la aku amik gambar apa? Uhuh~


Lepas tu, kami ke Wangsa Maju pula kerana cik nurul huda abu bakar kita telah melangsungkan pertunangan…wahhh!!! Dah bergelar tunangan org dah kamu huda.. maknanyer sebelah kaki kamu dah masuk ke alam perkahwinan..x sabar tunggu kamu kahwin.

Seb baik aku ngan sayang x pakai baju raya kami yg kaler pink tu okeh… kalau x, mau sedondon ngan pengantin..Eh…org bertunang nak panggil apa eh?







Lepas balik dari Wangsa Maju, aku ngan sayang gi amik mak aku ngan ibu sayang utk ke rumah mak cik aku kat Damai Perdana, Cheras.. Pagi tu diorg ada buat Majlis cukur jambul. Ptg tu diorg buat open house.. Maknanyer, aku dtg time open house la..

Ni la buaian tempat baby cukur jambut tu.. A’ah eh…gambar baby x amik pon.. lalalalala~


Adik² ipar aku,ibu mertuaku & emak aku
Siti Haliza, Ayu Rohaida, Ibu & Mak



Kereta antic pak cik aku..huhu~

Ahad pulak kami ke Negeri Sembilan.. Beraya umah adik-beradik ibu mertua aku.. Ada 3 rumah kat Negeri Sembilan tu.. Tapi x banyak gambar la eh.. Aku dah malas + kepenatan.. x kosa aku nak amik gambar..


25 comments:

@--- Sueanne ----@ said...

wahhh..
beraya sakan nampakk..
sampai mc tue..hihihih..:p

nURmALa mAZLan said...

@--- Sueanne ----@
sshhhhh!!! senyap² sudah...ahahaha~

NURUL said...

byk open house mala pi. nurul nie byk jemputan open house tp tak pi pun sbb dah sarat tak larat lah mala.

nURmALa mAZLan said...

NURUL,
Nurrul tak pe..ada excuse sbb dah sarat..cam kita ni..masih lagi berdua..alasan apakah yg boleh diberi??huhu

wina said...

uik!
mc ke 'planned' mc tu??
huhuhu :-)

nURmALa mAZLan said...

wina,
ahahaha!!!
lu pikier la sendiri =p

Redbloodsnow said...

hahaha..a'ah ler kak mala. nasib bek akak n abg x pakai baju pink gak. klo x...tersilap ler tetamu dgn penganti sebenar...hehehe

lawa la hiasan buian tuh weh.

watie said...

fuyooo beraya sakan yer mala hihihi

eLLy said...

klu org bertunang kira bakal pengantin la dik..

Ari Ahad laki ko tak dapat jemputan ke ulu langat ke dik?

nURmALa mAZLan said...

Redbloodsnow,
kalau akak pakai baju pink, sire org datang salam kami nnt..ahahaha~ sbb yg bertunang pon x pakai baju melayu pink tau

watie,
tu la..1st time kita beraya sakan cam nih

nURmALa mAZLan said...

eLLy,
kat hulu langat ada apa kak??

ininieza said...

ni baru betul braya..sampai Mc bbgai..hhmm takpe laa..setahun sekali je...

hehehe....

lady pn dah mula rasa badan mengembang sjk raya ni..hmm ni tak leh jadi ni.. insyaAllah selesai puasa6 nanti ..harap2 turun semula kiloz yg tk diperlukan... kwang3

nURmALa mAZLan said...

ininieza,
hahaha..tu la pasal..skang badan bukan sajer rasa mengembang.. tp semakin berat jugak..ahaks~

minggu ni ada 3 lagi open hse tgh tgu turn..

atty's said...

yang palin besh dpt ..makan doyan ar..

nURmALa mAZLan said...

atty's,
x lalu nak makan bebanyak kak..panas

:: p R i n c E s S _ N :: said...

N pon mc 2ari..bahana open house...aduduhhhh...

Nurulhuda|Adlie said...

malaaaaaaaa, terima kasih sangat2 sebab dtg.. sangat suka sangat suka.. hehe..

aah la, bakal pengantin, jangan tatau anak2 sini sume ada nyanyikan i lagu, selamat pengantin baru semoga ke anak cucu.. omg!! over ke kita ni sampai anak2 nyanyi lagu tu.. hehe..

kamu ngan sayang kamu best la, romantic gile, dia suka usik2 kamu, dulu kan tak dapat borak sangat.. ni baru borak betul2 kan, tu pun jap je, ngan tak makan nya pun...

serious thanks to u, sebab sudi dtg walaupun aktiviti sangat packed!! sampai mc... :)

[S]itie [B]Um [B]Um said...

open house banyak tu yg best!

Pocket said...

lima rumah ber'open house'!!?
kenapa kat penang ni pocket kurang dpt jemputan open house yer?

Mungkinkah tak der kwn? peh sedih dah...

sunggoh antik kereta puteh itu,

nURmALa mAZLan said...

:: p R i n c E s S _ N ::
oit..bkn bahana la..rezeki tu..ahahaha

Nurulhuda|Adlie,
kerana mu huda..diri ku mesti dtg punya..ehehehe~

tgk..anak2 pon mendoakan kebahagiaan kamu.. =)

nURmALa mAZLan said...

[S]itie [B]Um [B]Um,
mmg best

Pocket,
uih!!! x kan x de kawan kot

~ mizzAmy ~ said...

beraya sakan ni. sampai 5 rumah tuh. amy lak tak sempat nak beraya last week. hehehe..

nURmALa mAZLan said...

~ mizzAmy ~
amy org bz..x beraya x pe..janji masyuk..ehehe

puanrazma said...

sedap nyer durian..lama tui x makan

nURmALa mAZLan said...

puanrazma,
uik..skang banyak la durian..pi mkn pi