Tuesday, June 3, 2008

ziRiN La bEaUtE

Hari ahad hari tu, lepas pergi member sayang kahwin,kitorang dah mati kutu dah. Tak tau nak buat apa. Nak balik, awal lagi. Lagipun bapa mertua bg pakai kereta, takkan nak balik awal kot. Sayang pun kata tak nak balik lagi.

Akhirnya kitorg redah je gi butik pengantin Zirin kat Bandar Tun Hussien Onn tu tanpa sebarang temujanji. Dah nama pun tanpa temujanji, jadinya,si Zirin ni pun tak de la kat butik tu. Yang ada cuma pekerja-pekerja nya sahaja. Tak pe lah. Tgk-tgk album pon jadi lah.

Nama mak andamnya Zirin. Zirin berusia 25 thn. Wahh...skemanya ayat. Dia pernah make up kan sepupu aku kahwin masa thn 2006. Make-up dia cantik sangat (penilaian aku la). Jadi,aku ingat nak ambil Zirin juga untuk menata rias wajah aku di hari bahagia aku nanti.

Korang nilai la sendiri hasil kerja tangan zirin ni ye. aku ada letak beberapa gambar pengantin yg mendapat sentuhan Zirin.










18 comments:

misz_dini said...

ermmm..cantik2...aku suker gambar yg b4 n after tue...make up tue cantik...taklah layer sampai 7 kan..

Nurmala Mazlan said...

apa maksud kau layer sampai 7???

misz_dini said...

alahh....yerlah..org pakai make up...slagi tak cukup 7 layer..slagi tue bedak bertepek kat muker...kan????aku natural..tak pakai aper2..wakakka

Nurmala Mazlan said...

kau natural. tak pakai pape..sebab tu tak cun..wakakakaka...

misz_dini said...

cibaii...natural beauty lah elokk...baby face...ko aper tau...kahkahkah

Ju-Lia said...

zirin wat mmG cun sangat.
knApe gambar aong x wat sebLom n sesudah? wakakakaka

Nurmala Mazlan said...

Ju-Lia,
aku tak de gambar along sorang² la. kau ada??

Anonymous said...

baik ko mintak permission tuan punya badan...hehehe...apsal ko x mintak aku gmbr aku tgh posing....

rynn2506 said...

"Make-up dia cantik sangat (penilaian aku la). Jadi,aku ingat nak ambil Zirin juga untuk menata rias wajah aku di hari bahagia aku nanti."

weh..bkn ke ko kata aritu nak amik yas jugak...?? tp pendapat aku la..make up ko yg masa btunang aritu lg cantik kot..sbb muka ko nmpk glitter² gitu..seri la katakan...kwn² aku kat sini pon kata cantik..sbb aku tunjuk gambar ko kat sini...tp sukati ko la kan nak pilih yg mana...

Nurmala Mazlan said...

alamak..terlebih sudah..
yin, kau ni buat aku nak kena fikir 10x nak amik sapa make up aku nnt. make-up yass cantik tu,tapi dia tak de pakej,dia make-up jer...

rynn2506 said...

kan aku ckp sumenye tpulang pada ko le...tp itu pendapat aku...sbb aku bezakan pic sepupu ko kat bwh tu ngan yg ko tepek kat kat atas tu-pic photographer- photgrapher mesti edit punye..yg cam elena buat utk kite tu...kalo stokin yg besar tu pon dia leh ilangkan apatah lg kepudaran muka kite ni..apa pon tpulang la pd ko sbb ko kata yass xde pakej..yg kuar duitnye ngko bkn org lain..ikut citarasa ko le..aku cume mberi pendapat ikhlas..sbb aku tgok sendiri muka ko lepas dmakeupkan oleh yass..mmg da vass...jgn la serba slh..ikut kata hati sendiri ok..bajet ko bkn bajet org lain..

khairulnizam said...

ikut kita jer syg, kita dh tgk mcm2 tmpy kan tp yg ni mmg lain aje sy tgk.. kat zirin ni mmg cantik. tgk along sudah le syg, muka die ln ajer. kita nak way kat mn, dgn sape, tu terpulang kat kita. klu pd mata diaorg xcantik, tp cukup pd mata sy yg mengatakan syg ni dh cukup cantik utk sy je..

Nurmala Mazlan said...

yer la sayang.. nnt hari sabtu ni kita gi jumpa Zirin lagi ye sayang. Kita ada appointment ngan dia kan sabtu kul 5..

suhanazainal said...

hi...

cam terkejut kejap gambar saye (gambar 1-4) ngan gambar kakak saye (gambar 5-6) ade kat blog ni. hehe....

saye memang sajes sgt2 lah zirin ni kat sesape yg nak kawen. sbb ramai kekawan puji n kawan2 saye pun ramai gune servis dia n puas ati.

kpd rynn2506, betullah tu, memang gambar tu dah diedit oleh photographer, tapi stendet la tu kan, org tak cantek pun leh jadi cantek, bila menggunakan zirin dan adhadi (photographer).

;-)

nURmALa mAZLan said...

suhanazainal,
hehehe...saya dah confirm amik zirin la awak...confirm!!! muktamad!!

Adhadi Mohd said...

Salam. nama saya adhadi.

Saya boleh assure yang saya edit gambar suhana and her sister, dengan minimal effort saja. Make up both memang perfect sebelum editing. Saya cuma tambah sedikit adjustment untuk bagi nampak flawless, at least saya fikir begitu.

Zirin is a really good make up artist.

Regards
Adhadi

nURmALa mAZLan said...

Adhadi Mohd,
yeap²..kawan saya yg pakai service zirin pun, photographer dia kata kena touch skit jer kat gambar pengantin sbb zirin mekap dah perfect.

Saya pun mmg amik zirin for my wedding end of this month :) sangat berpuas hati dia make up my cousin last year..

Anonymous said...

tp minah ni lambat!! erghhh... da la ckp tak serupa bikin. agaknya prestasi dia makin lama makin teruk kot. berhati2la sesape yg rs nak amek dia lps ni.