Thursday, December 24, 2009

P1 wiMaX

Salam Uolls…

Semalam aku gi Tesco cari blind nak letak kat umah aku nnt..

Balik dari tesco tu, aku nampak kaunter P1 Wimax.

Aku ni tgh mencari broadband nak pakai kat rumah baru tu..bajet memula nak pakai streamyx.. tp streamyx macam sial dowh.. membazir duit aku je.. Dah la kalau ada problem tu customer service dia tak user friendly.. Aku telefon dekat 10x.. Suruh aku troubleshooting bagai dekat 20x. Diorg buka report dekat 30x.. Cakap technician nak datang dekat 40x…Tapi semuanyer bangsattttt~ Mana ada apa² berlaku.. Last² streamyx aku tu tersadai je..

Ok..berbalik pada cerita…

Lepas aku dgr penerangan org P1 Wimax tu, aku cam berminat je.. Sayang kata “Kalau nak register je la..Nnt saya bayar”…woohoo~

Aku pon register la..Kalau ikut apa yg dia dah check, kawasan rumah aku tu ada liputan.. Tapi hari ni baru aku nak gi try.. Kalau ada problem dalam masa 7 hari, boleh return balik..huhu~





26 comments:

fazemy said...

Ok Mala. nnti update kelajuan wimax ni camne. nak gak tukar. haritu saya pakai celcom..tukar amxis yg ok skit. tp klw blh nak lg okey. hehe. tp kena tgk coverage area gak kan.

iena said...

sama la nak gak tahu macam mana kelajuan dia

Y u Z z 9071 said...

aku pun pakai benda alah ni ngak.

tapi yg last item tu aku x dpt pun...

apa benda tu ?

Mimy Hamid said...

sudah potong ka...potong potong...huhu

Ju@Lucky^Mummy said...

huu... my friend, tinggal kt ampang... baru je pulangkan balik P1WiMax dia..
ohh... adakah ko juga akan memulangkan nya Mala?
Kita tunggu & lihat..

MiSZuE said...

tempat saya xde liputannye...cisss...

Ms AiReEn MoHd said...

ha tu la..aku pun tak tau nak cucuk mane da ni...nak tarik cable public phone pun ade da ni....aku ni pun nak terminated aku nyer beruk ben mek sis....huhuhuhuhu ko try ni kang ko bg tau aku..samada ko mencarut atau ceramah..aku paham la nanti maksud ko tu...hikhik

Maswani said...

dh potong ye mala..akak masih setia dgn maxis.. dh sini p1 xde coverage, xleh potong la..hehe..

princess.dHani said...

mala.. ur header SANGATLA GORJES!!!!!!!! :)

princess.dHani said...
This comment has been removed by the author.
Uruchimaru @ kf said...

waa p1 w1max aa..!

blog sudah lain aa pn.mala =)

eLLy said...

sama la kita dik.. tapi akak kow kow sembor dorang... cis memang sevices mcm harammmmmsss,
akak sia hapal semua nama staff kat situ


Umah cheras adik akak pakai P1 Max, soo far soo good ;)

Pocket said...

update please!!
nanti pocket pun duk ingat nak potong jgak, tak potong lg nii...

so tgh duk check check jgak lah,
maner yg bagus.
kalau P1 bagus kenapa tidak kan?:D

wina said...

mala, aku pun pakai P1 dah nak masuk 7 hari pun & aku rasa aku xkn pulangkan ehehe

so far mmg memuaskan..

atty's said...

camne mala..okeh tak..nanti kasi tau eh ..

anN said...

hye! plz vote me kat

http://shawlsayucinta.blogspot.com/search/label/contest

no.3 ANNURAIN tq!

mariaariffbaby said...

macamana?

okay tak?

my CELCOm...really s@%@^^@^^

nURmALa mAZLan said...

fazemy,
a'ha..kena tgk area jugak.. tapi aritu kita try sehari wimax ni cam ok je

iena,
orait...will update soon

nURmALa mAZLan said...

Y u Z z 9071,
itu wiggy..dia kata skang tgh promotion..kalau beli skang dpt tu free

Mimy Hamid,
potong..potong potong potong.. potong saje la..hahahaha~

nURmALa mAZLan said...

Ju@Lucky^Mummy,
tungguuuu......hehehe`

MiSZuE,
sian...hiks~

nURmALa mAZLan said...

Ms AiReEn MoHd,
kalau ngan kau aku suka carut nok

Maswani,
hahaha..dah potong dah kak

nURmALa mAZLan said...

princess.dHani,
hehehe..ye ker? thanks!!

Uruchimaru @ kf,
biasa la..kf je yg dah lama x jengah blog ni

nURmALa mAZLan said...

eLLy,
mmg kan kak..servise streamyx ni macam gampang kan

Pocket,
wuuuuaaaaa!! apa barang pocket tak potong lagi ni..wakakaka~ ok²...i'll update soon

nURmALa mAZLan said...

wina,
hehe.. ye ker?? aku pon rasa macam tu..harap² la kekal kan

atty's,
nnt kita bgtauc aner hasil nyer selepas potong ni..ekekeke!

nURmALa mAZLan said...

anN,
=)

mariaariffbaby,
lom menjalani ujian 100%..relax..nnt kita upadte

Kamsiah said...

kat umah akak ni
streamyx kat pc,
clcom bband kat laptop
2 ari lepas baru beli wireless hehe..