Tuesday, December 1, 2009

iKeA - TGIF - nEW mOON

Salam uolls…

Hari Sabtu aritu aku ngan Sayang duduk je kat rumah sepanjang hari..Haihhh!!!! bosan la pulak. Petang tu akak ajak Sayang gi Ikea..Sajer try kot² Sayang nak.. Ahahahaha~ aku tau sayang mesti ok punya sebab Malam esok (semalam) dia nak lepak NZ KLCC tgk Barca vs Real Madrid..wakakaka~ Keji ooo aku ni..

Lepas Maghrib baru kitorg keluar.. Sampai Ikea pon dalam pukul 8pm macam tu.. Tu maknanyer tak dan la kitorg nak beli apa² kan.. kitorg Cuma jalan² kat showroom tu je..Tgk² apa yg nak di beli nanti.. Insyaallah

Katalog ini sgt berguna ok.. Aku nak survey dari rumah baik punya.. Sampai Ikea aku tunjuk je kat sayang apa yg nak dibeli.. Kalau sayang kata ok!!! then I’ll list down to shopping list..wakakaka~




Tgk la ni..barang² yg bakal aku beli nnt..bulan depan kot..sbb budget bulan ni dah lari..hahahaha~ at least dah ada list, nnt sampai sana terus beli je kan?



Lepas mencuci mata kat Ikea, aku ngan sayang pergi melantak kat TGIF, The Curve. Ha, masa perjalanan nak ke TGIF tu kan ke banyak booth kat tepi² tu kan? Aku sudah nampak sepit rambut bunga² daaaa… Aku rembat la satu.. Rose ok ~ Rosalinda ~ hahaha~ itu kan nick name aku on internet..







Chocolates chip Milkshake & Mango Juice
Mine – Bacon BeefBurger

Sayang’s – Jack Daniels steak with barbeku (not serve with Jack Daniels yah)

Lepas makan tu korang ingat aku nak balik? Wakakaka~ Dah seharian aku dok umah, malam nyer aku nak merambu pulak..Macam setan kan?? Siang dok rumah..Lepas Maghrib baru nak keluar..Asatagfirullaalazim….tapi aku rasa bukan setan kot sebab setan keluar time Maghrib.. Aku baik sket dari setan la macam tu..cettt~

Ok² sambung cerita.. Lepas makan tu aku ajak sayang tgk New Moon.. “Sayang kena terima kenyataan tau yg isteri sayang ni mmg ska tgk wayang & bat wayang”…wakakakaka`

Aku nak komen lebih² pun cerita ni tak boleh sebab aku bukan pembaca novel nyer.. Mungkin yg membaca novel New Moon ni lebih layak member komen sebab aku rasa kat Novel maybe lagi detail kot jalan ceritanya.. Novel kalau dah diadaptasi ke movie sure dah macam cerita yg di fast forward kan.. Am I right?? But, what I can say New Moon movie are for people who read the books. It’s a love story. How the vampire & werewolf would sacrifice themselves for the person they love... cite yg buat kan kita rasa if only there's someone who love us like Edward love Bella.....










Quoting by Edward – “I promise never to put you through anything like this ever again. This is the last time you’ll ever see me”

Oh!!! How romantic Edward is..huhu`
**********************************
p/s - Korang nak tau tak, aritu masa aku gi Ikea ngan The Curve ni..ada 2 org yg mengenali aku nampak aku kat sana.. Tapi yg buat aku frust ni, diaorg tak tegur aku.. Diorg kata segan nak tegur aku..wakkkkkkkkkkk!!!! sedih ni.. uhuks~ Len kali kalau uolls nampak aku sila lah tegur ye..Kekadang aku tak perasan.. Jgn risau, Nurmala Malzan tak sombong okeh

29 comments:

leadleedeea said...

waaaaa....da lama tak makan kat TGI..huhu~!!! tgk makanan trus lapo~!..hehe~!!

sepit rambut tu cantik..hehe~!

nURmALa mAZLan said...

leadleedeea,
aha kan..tadi kita tgk burger tu pon terus jadi lapar...hehehe~

Mimy Hamid said...

mak berkenan bunga ko nok..booth tepi2 the curve tu ke???aduhh kenan kenan..terkenan

nURmALa mAZLan said...

Mimy Hamid,
ha..booth kat tepi² the curve tu..cantik kan sepit tu nok..hehehe~

That's so Jaja said...

hahahah...ye la malaaaaa....kalau jumpe lagi kite tegur yeeeeeeeeeee???

aien~s corner said...

cntek la bunge tu.. ~<@

wina said...

sepit rose tu mmg sinonim ngan cik puan rosalinda :-)

nURmALa mAZLan said...

That's so Jaja,
hahahaha~ tau x pe..pasni kalau jumpa kena tegur tau :P

aien~s corner,
rose mmg cantik

nURmALa mAZLan said...

wina,
hahaha!! tau x pe.. ini dia nur_rosalinda

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

best2 dapat jalan2 kat ikea.cuci mata..cari idea nak hias umah kan...

khairulhaya said...

alahai romantiknye..
comel la sepit rambut tu..
ape yg best kt ikea erk?nak sgt dah pegi ni tp belom bkesempatan lagi nk pegi..roy pon da tgk catalog ikea tu..nanti klu akk pegi ikea lagi..story la kt blog ni erk..boleh kongsi info dgn roy..

nURmALa mAZLan said...

PuRpLeLiCiOUs LoVe,
hahaha..tau x pe..curi idea sket

khairulhaya,
orait..no problem...nnt ada apa2 news kita akan kongsi

Ms AiReEn MoHd said...

kalau mak jumpa ko ahruss mak seret ko ajak lepak makan lagi dan lagik....jln sambil tergelak gelak...mcm org giler wakakakaka

f.i.e.z.a said...

kita mlm ni baru nak tgk new moon.cant wait!

nURmALa mAZLan said...

Ms AiReEn MoHd,
hahaha~ nok...laki aku sampai cakap "kawan sayang pon sama giler ngan sayang" wakakaka`

f.i.e.z.a,
cepat tgk!!! best

:: p R i n c E s S _ N :: said...

nk gk tgk twilight...wuaaa..nanges2..

nURmALa mAZLan said...

:: p R i n c E s S _ N ::
gi la tgk!!!!!!

Diarihatiku1976 said...

wahhh roamtik gitu... berjumba ekk...

watie said...

waaaaaaaaa dah lama x makan kat TGIF.. wakakaka memang akak x pernah makan kat situ kikiki

agak2 laa kalu jumpa mala tiba2 cik mya tarik kaki mala pastu cakap cam gini "nak autograf" boley? hihihi

re = FB pun lama dah x bukak.. twitter pun lama dah sepikan hohoho

nURmALa mAZLan said...

Diarihatiku1976,
hahaha..berjimbaaaa

watie,
wakkkkkkk~ kalau cik mya datang nak autograph, kita dukung dia gomol2 pipi dia..hehehe~

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

waaaaa

mala dah nengok new moon...

ish2...yanie jer yg lom nengok lagi nih...

lawa sepit rambut..memang ala2 ROSALINDA....kekekke

Ms AiReEn MoHd said...

nok ko pehal kan...ak sepak aku...tangan ko kebal nak kene gigit nganaku ker...aku ade siong ni...wakakakak aku pacak siong aku kat daging pipi ko kang...wkakakakaa larik bawak lemak aku.....wakakakak kewll babe kewllll...ko tau bace tak aku tulis ape tu..kewl=cool la ngoi...kekekekeke

Pocket said...

so movie review nyer
'better utk orng yg baca bukunya' lah?

then pocket nak gi bli n baca lah gini!!
sempat tak?

pocket duk tunggu jgak review kengkawan nih, besh ker tak besh kan..

katanya slow.. btul ker?

Lieya said...

K.Lieya komen yg pesanan penaja jerk la yerkkk... Hehe... Ape la dia orang nie kan!!! nak tegur pun susah. Kalau segan nak tegur, baling je ape ade kat tangan. For sure Mala perasan, ha ha ha... ajaran sesat nieee...

reena said...

haha... kite lurve ikea yang...shoppg list slalu gak kite buat tp last2 slalu jd over budget...gile ikea btol...ekekeke

nURmALa mAZLan said...

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠,
hehehe` kita kat rosalinda..ekekeke~ perasan la puloks

Ms AiReEn MoHd,
ye la..aku tau itu cooll..cuma aku menyampah bila ko eja kewwllll..macam bangang tau..wakakakaka~

nURmALa mAZLan said...

Pocket,
citer tu mmg slow pocket...sgt slow..
tu la saya cakap..maybe kalau org yg baca buku dia akan rasa best la agak nyer..tp saya rasa mmg slow kecuali time jacob serigala tu..ahahaha...i loooiikeeee~

Lieya,
buatnyer la sofa kat tgn diorg tu..sia2 je..ahahaha~

nURmALa mAZLan said...

reena,
itu la sbb nyer hubby kita dah remind..beli yg ada dalam list je..hahahaha

Redbloodsnow said...

citer new moonnnn besttttt. wpun org ckp jln citer neh slow jek...well dlm novel pun same gak slow..tp still ailike. sbb its TWILIGHT SAGA maaa..hehehehe

zie tgk 2 kali koooo cite neh..lalala :P