Wednesday, December 2, 2009

dHiLL sPa


Aduh!!!! Kebizian nyer aku…Baru sempat nak update blog ni..uhuks`

Tapi hari ni nyer entry tidak disertakan dengan gambar yg diambil oleh aku tau. Aku nak cerita apasal aku gi buat facial last week. So, masa tgh buat facial, celah mana aku nak amik gambar kan??

Ok²…let’s start

Aku pergi buat facial ni kat Setiawangsa.. Dhill spa - Home basis spa..Means akak ni buat spa dekat rumah dia..

Tempat ni kawan aku yg rekemen kuat kat aku..Dia kata berbaloi²..Aku pon try la kan..Untuk pertama kali ni aku try buat facial dulu..Mmg berbaloi²!!!

Korang just imagine, aku buat facial tu almost 4 hours ok…sgt puas hati kan?? Ha..lagi satu, dia gunakan produk Mary Kay dengan Le Beau’ from London..

Meh sini aku list kan service yg aku tau…

Package 1 – Mandi wap / bertangas,lulur dan urutan melayu thai = RM145

Package 2 – Mandi wap, lulur dan hot blanket dengan rempah ratu bandung = RM175

Package 3 – Mandi wap, lulur dan hot blanket dengan body ampule RM235

Pakages kat atas tu kalau utk nak kurus²kan badan boleh la..


Ni pulak kalau single treatment: -

Mandi wap / bertangas = RM35

Lulur andi wap = RM70

Urut melayu thai dengan ginger olive oil & mandi wap = RM60

Urut dengan coffee oil & mandi wap = RM70

Hot blanket after bersalin bersama rempah kencang badan = RM90


Facial :-

Pampering facial :- Laser, ultra sound, kalegen, perarl mask, mineral mask, urutan seri wajah = RM85

Elegent facial :- Laser, ultra sound, kalegen, pearl mask, mineral mask, urutan seri wajah, tambah paper mask/serum = RM140

Intensive facial :- Laser, ultra sound, kalegen, pearl mask, mineral mask, urutan seri wajah, tambah paper mask & serum = RM160

Intensive facial :- Laser, ultra sound, kalegen, pearl mask, mineral mask, urutan seri wajah, tambah paper mask, serum & serum mata = RM180


Menicure & Pedicure :-

Lulur, urut, mask kaki dan tangan, buang kulit mati & kilatkan kuku = RM90


Lain² service :-

Melentikkan bulu mata = RM50


Haaaa..amik kau!!! Ni aku bg yg aku ingat je tau..sebenarnya banyak lagi perkhidmatan yg dia sedia kan..Kalau korang nak suh dia masuk kan botox atau silicon pon boleh..

Dia ada spa kat Kota Damansara.. tapi itu adik dia jaga dan aku assume kalau kat spa dah tentu kita x kan dapat harga macam ni kan? Betul??

Aku pernah tanya dia kenapa dia nak buat kat rumah je, tak nak buka lagi satu cawangan.. Dia kata dia nak tolong yg yg kurang mampu nak pergi spa, tp masih nak menjaga diri.. So, kalau dia buat kat rumah x payah fikir bayar sewa bulanan kan..Bijak…Bijak..

Kalau kroang berminat, korang just PM aku kat YM or FB or whatsoever la eh… Insyaallah hujung bulan ni aku nak pergi lagi..nak buat mandi wap pulak..hehehe~

JOM!!!!!!

25 comments:

ratna said...

setiawangsa tu area mana?

That's so Jaja said...

mala...nk ikot!!

nURmALa mAZLan said...

ratna,
bukit setiawangsa

That's so Jaja,
jom la jaja..jom!!

Nor Aishah said...

wah.. bestnyer.. harga pun berpatutan..
macam berminat je nak g sana

MiSZuE said...

cam best jek
tapi jauh le lak aahaha

nURmALa mAZLan said...

Nor Aishah,
berminat ke nak pergi spa tu??

MiSZuE,
hehehe~ jauh eh

Ms AiReEn MoHd said...

kerna dirimu begiru berharga...wakakakak..ade mcm siol tak ayat aku tu nok

Ms AiReEn MoHd said...

gergiru lak...kerna dirimu begitu berharga...wakakkka best kan ayat aku tu

atty's said...

beshnya ..lama dah tak g spa..

e_ja said...

cite pasal facial ni..lama jgk akak x pi saloon buat facial ni..smnjak saloom yg akak suka tu dh berpindah ke negeri lain lah pulak..huhu..

nURmALa mAZLan said...

Ms AiReEn MoHd,
ko apasal kena ulang sampai 2 kali..aku tau diri aku mmg berharga..wakakaka

atty's,
jom gi kty

nURmALa mAZLan said...

e_ja,
moh le try spa ni kak..berbaloi²

Nor Aishah said...

jauhlah mala...
lagipun ada baby kecik ni...
susah sikit...

nURmALa mAZLan said...

Nor Aishah,
ok²..
no hal

:: p R i n c E s S _ N :: said...

beshnyerr manjess kan badan sumerr..

myfamilybiz4u said...

salam sis..nampak nyee akak sukeee jaga penampilan diri kan..apa kata cuber pakai premium beautiful.gi spa + pakai PB..komfem nmpak cantek..suami mesti suke....:)

elya said...

salam perkenalan...sis...u pandaii jaga penampilannn..nice info yeaahh.salam ziarah :)

reena said...

beshnye yang... nk buat gak la lps nih... tp sbm tuh kenala mintak mala no. kontek akk tuh... hihi

Lisa said...

isk cam best jer, manja2kan wajah.. lisa plan nak wat kat d'belai shah alam jer, dekat dgn umah harga pun berbaloi gak mala..
aritu lisa wat massage jer, bln nih insyaAllah nak wat facial n mandi lulur hehehe

UnGu VioLet said...

bestnye kan.. nikmat rasa bile memanjakan diri..

nURmALa mAZLan said...

:: p R i n c E s S _ N ::
sgt best!!!

myfamilybiz4u,
hahaha..ini mesti Hai-O nih

nURmALa mAZLan said...

elya,
hehe~ sekali sekala je

reena,
reena betul ke nak pergi spa tu?

nURmALa mAZLan said...

Lisa,
mari lah kita bersama2 membelai diri kita..hehehe~

UnGu VioLet,
btol tu mar...

Redbloodsnow said...

jommmm kak mala. Zie join. tp kene tempah flight dulu la..hehehehe :P

mrs.F@wani said...

hai mala...

boleh kasi cntact no spa tu x..??
alamat @ no phone..
mcm best aje...:-)