Tuesday, December 22, 2009

tAg - mY hUBBy


Aku ni sebenarnya dipaksa membuat tag!!! Wuuuuaaaaaa!! Harus ko nok.. memaksa aku.. Dah lama aku x buat tag okeh!! Tapi x pe la..memandang kan aku agak free & easy..layannnnnnnsss~


1. First time jumpa with your hubby bila and kat mana?
1st time jumpa kat office lama kat Berjaya Time Square... Masa tu aku tgh berduka lara ditinggal kekasih la konon.. Pastu aku selalu cakap kat sorg member aku ni, “Akak cari la kan kita jantan.. Kita gersang ni..” wakakaka~ Dia pun menjalankan tanggungjawab. Kengkonon nak pass duit kutu la, selalu boleh je bank in.. Tapi hari tu nak dijadikan cerita dia suruh budak office dia (Sayang) tolong hantarkan duit tu kat aku..

Masa memula jumpa, muka Sayang agak ketat.. Adoi!!! Menyampah la tgk masa tu..hehe~ Aku sajer la berbahasa bahasi nak memulakan bicara
“Duit tu RM150 eh?”. Korang tau sayang jawab aper?? “Ermmmm”…. Hampeh tol kan..


2. Love at first sight?
For me tak de la love at 1st sight kot.. Sebab lepas dia jawab “Ermmm” tu je aku macam dah menyampah ngan dia.. Sombong lak mamat ni..ekekeke~ Lagi pun masa tu hati aku masih berbekas dekat kekasih tinggal aku tu..uhuks~

Kat side dia aku rasa aku love at 1st sight dia la kot. Sebab nyer..ptg tu, kawan aku tu call, dia cakap “Mala, budak yg hantar duit kau ko tadi tu minta no tel kau.. Nak akak bg tak?”…wakkkkkkkkkkkkkkk~ Terkezuttttt mak nok..

Aku kan tgh miang masa tu.. Aku pon merelakan..hahaha~

3. Who is he when the first time u met him?
Aku tak kenal pun sapa dia ni.. Sebab 1st time aku jumpa dia balik pon 2 minggu lepas dia bg duit kutu tu.. Sebelum² tu aku cam x de hati nak jumpa dia..hahaha~ kejiii ooo!! Aku rasa dalam masa 2 minggu tu, ada la hari² Sayang call/sms aku cakap dia ada kat Times Square.. Tapi aku bg dia 1001 alasan. Aku cakap aku dah balik la, aku cakap aku tak kerja la, aku cakap aku dah keluar parking la..Macam² alasan la aku bg asalkan x payah jumpa dia..uhuks~



4. How long it takes for him to ask u out for a date?
Tu la yg aku citer tadi tu.. Lepas 2 minggu sayang try adjust aku, baru la aku nak jumpa dia.. Itu pon lepas balik kerja je. Lepas jumpa sekali tu…tiap² ptg dia terpacak kat Times Square sudah…ekekeke~ Seminggu tu kitorg jumpa time aku balik kerja je la..x de keluar weekend



5. First place dating di?
Ha…lepas seminggu asyik keluar time balik kerja je, last² Sayang start “Hari Sabtu ni saya nak cari kasut. Teman saya boleh??” wakakakaka~ Ayat baik punya..

Maka, hari Sabtu itu mennjadi saksi kami keluar dating buat pertama kali nya.. Kat Mid Valley..woohoo~


6. How he proposed?
Suami aku ni tak de la romantic mana sebenarnya. Jadi korang x yah la bajet dia proposed aku cam citer Hindustan ke, cam citer Korea ke.. Jgn la harap!! Yang aku tau masa tu aku x de feel ngan Sayang lagi. Aku dok cerita kat dia yg aku ni dok terkenang² kan bf lama.. wakakaka~ tak menjaga hati langsung kan??

Last² sayang kata
,”Yang nak dok terkenang² tu kenapa? Abis tu skang ni awk kawan ngan saya ni buat apa? Sesajer je ke Betul²? Kalau sesajer je x payah la.. Kita stop kat sini je. Kalau awk serious nnt saya nak bawa awk jumpa mak saya” wakkkkkkkkk~ cam kena paksa aku rasa masa ni..wakakakaka~

Korang tgk..sangat tak romantic kan?? hahaha~



7. Special date with your hubby?
Aku rasa date yg special bila kitorg gi honeymoon. Langkawi & Port Dickson. Just both of us.. Wah!!!! Syorgaaaa~ nak buat apa, buat lah.. de sapa nak kesah..hahahaha~

Next year plan – Genting (Feb) & Cherating (April)
After April will plan soon..huhu~



8. Changes that he asked you to do?
Dia Cuma minta aku faham minta dia pada bola & PS2.. Aku ni faham, faham jugak.. Tapi kalau dah dari² dia ngadap bola & PS2, bila nyer yg dia nak mengadap aku??? wakakakaka~



9. What is about him that you love so much?
Semua ttg dia.. Aku terima sayang seadanyanyer sayang.. Insyaallah aku cuba terima baik & buruk dia. Walau pun kekadang perangai baran dia tu buat aku pon naik giler kejap, tp demi cinta kuturutkan…ekekeke~ Baran sayang x pernah la sampai angkat kaki tangan eh~



10. What is about him that u wish he would change?
Aku harap sangat sayang dapat control baran dia tu..Serious… sayang tu cepat sgt naik marah tau.. Kekadang aku temper gak..hahaha~ tapi aku rasa kan, aku dah tau rentak sayang dah.. aku cam dah dapat handle baran dia tu.. sekarang aku lagi baran dari sayang sampai sayang pernah cakap “Kesian saya kena dera”..ahahahaha~ padan muka kan?? asyik nak naik hantu je, dia tak tau pulak aku nyer hantu..



11. You will lose your mind n crack your head when he?
Fuh!!! Sebelum kahwin aritu aku pernah pesan kat sayang “Sayang tipu la saya berapa kali pon, Insyaallah saya boleh maafkan. Tapi kalau pasal perempuan, sekali je sayang buat, sampai bila² saya takkan maafkan”

Fuh!!! Korang tgk sebut pasal perempuan lain je mendidih² hati aku..ekekeke~

Aku tak tau naper.. Kalau diorg ni nak menipu kelain aku boleh la bertolak ansur sket sbb aku pon selalu menipu…wakkkkkkk kantoi…tp, kalau bab perempuan..mmg aku kerat anu dia, letak dalam botol.. Jadi anu dalam botol..wakakakaka~



12. You will smile tru your eyes for the whole day when he?
Bila aku teringat dia menanyi² sambil menari bila aku bising kat dia.. Ada je yg dia buat tak kena kat mata aku, mula lah aku membebel.. Tapi bila aku dah membebel tu, dia menari² lah depan aku sambil ajuk² aku cakap tu…wakakakak~ Tak ke tergelak aku.. tak jadi nak marah..hampeh~


13. Complete below sentences ....My love towards my hubby is as big as...
My love towards my hubby is as big as he loves towards me.. Word can’t describe how much I love him so much…

22 comments:

Mimy Hamid said...

cayalah noks...habisssssss...mak suke jawapan ko...aku dah gelak guling ni..anu dalam botol?? bakal pelakon..hahaha

Ms AiReEn MoHd said...

wakakak ok ok ..aku da bace ko punyer..walaupun dekat sejam setengah asik ade ganguan jer....kekekek sabo tunggu punye plak

anN said...

swit!! haha dh la x trend tag.. haha

fazemy said...

Complete story. Good Mala.

Y u Z z 9071 said...

aku suka baca...

wah dah macam novel noks...

kojah said...

http://kojah.blogspot.com/

kojah said...

http://kojah.blogspot.com/

Diarihatiku1976 said...

FUHHH.. AKAK PUN SUKEEEEE...
DAN PALING SUKE TGK PIC KAHWIN HANG.. MAVELESSSSS

:: p R i n c E s S _ N :: said...

sgttt sweet dis tag...

watie said...

hahaha gelak guling2 akak baca (tipu x berguling pong hahaha)

semoga bahagia selamanya

re = dia memang janji nak bayar tapi x tau laa lagi :)

RaFFLeSiA MeRaH said...

kita pun nak gelak guling2 gak....takut x kuar lak duk bwh meja ni gelak x tahan.....huhuhu....

[A.I.D.A N.O.R.D.I.N] said...

wah..tahniah kak, pengakuan yg jujur n ikhlas. hehe..tapi kan..cite kite lebih kurang sama tau.neway, hope u ol will live happily, lovely and "gila2"ly ever after;-D

[A.I.D.A N.O.R.D.I.N] said...

wah..tahniah kak, pengakuan yg jujur n ikhlas. hehe..tapi kan..cite kite lebih kurang sama tau.neway, hope u ol will live happily, lovely and "gila2"ly ever after;-D

nURmALa mAZLan said...

Mimy Hamid,
gara² ko la ni nok..aku buat tag ni

Ms AiReEn MoHd,
ko nyer mana?? lembab

nURmALa mAZLan said...

anN,
????????

fazemy,
hehehehe`

nURmALa mAZLan said...

Y u Z z 9071,
hahaha~ memandai la ko macam novel

kojah,
adeh!!!! baper byk kali ko nk bg dik

nURmALa mAZLan said...

Diarihatiku1976,
hehehe~ gambar tu cantik kan??


:: p R i n c E s S _ N ::
sweet mcm tuan blog ni..wakakakak~

nURmALa mAZLan said...

watie,
kenapa akak gelak pulak kak

RaFFLeSiA MeRaH,
wakkkkkkk...apa yg kelakar ni kak

nURmALa mAZLan said...

[A.I.D.A N.O.R.D.I.N]
Insyaallah..AMIN!!! Doakan ye

DaHLia said...

so sweeeetttt :)
wish to be like u too :)

SaiSyi said...

u bole tag i tak?he3..malu nk buat kalau takde org tag..kihkihkih

SaiSyi said...

u bole tag i tak?he3..malu nk buat kalau takde org tag..kihkihkih