Monday, December 14, 2009

kEkAsiH gELaP


Topik kita hari ni cam HOT sket.. Saje je aku nak berkongsi pendapat dengan korang.. Mungkin pendapat kita sama.. Mungkin juga pendapat kita berbeza..

Ok, let's talk about kekasih gelap.
Kekasih gelap bukan lah membawa maksud kekasih kita tu hitam manis, hitam legam, negro or whatsoever.. Tak ada makna nya. Kekasih gelap membawa erti kekasih yang dipunyai oleh kita atau kita yang menjadi kekasih nya. Terpulang lah. Tetapi yg nyata, kekasih gelap adalah kekasih yang tidak diketahui oleh sesiapa pun. Dalam bahasa mudah dan senang 'skandal'. Kalau dalam bahasa yang lebih halus, tu la kekasih gelap.

Kenapa perlu ada kekasih gelap? Sebab kehendak manusia secara fitrah nya Allah jadikan tak terbatas. Tetapi semuanya bergantung kepada kita sama ada teruskan atau tidak kehendak kita tu.
Salah ke ada kekasih gelap? Depends….. Salah pun ada tak salah pun ada. Sendiri lah korang jawab. Tapi percaya atau tidak kekasih gelap ni sebenarnya semakin dah diterima dalam masyarakat. Even org akan cakap "ala biasalah....." Fuhhhhhh dasyat dunia sekarang nih.

Ada yang memang sengaja mencari kekasih gelapnya (menggatal) dan ada pula yang mendapat kekasih gelap tanpa diduga. Pelik bila orang dengar ada kekasih gelap tanpa duga ni...tapi memang benar ia berlaku. Boleh berlaku... kuasa Tuhan... Memang ada hikmahnya.
Tapi ini lah hakikat. Suami org ada girlfriend dan isteri org ada boyfriend. Kadang kadang masyarakat dah lali. Benarlah nafsu itu adalah peperangan yang besar.

Salahkah lelaki itu jika ada dua, tiga dan empatnya. Penjenayah kah dia jika mempunyai lebih daripada satu? Juga, bersalah kah wanita itu jika mempunya Kekasih Gelap???!!!

Semuanyer bergantung kepada diri sendiri.

Cinta tak datang hanya sekali :)


Kekasih Gelapku – Ungu

Kumencintaimu lebih dari apapun
Meskipun tiada satu orang pun yang tau
Kumencintaimu sedalam-dalam hatiku
Meskipun engkau hanya kekasih gelapku

Ku tahu ku takkan selalu ada untukmu
Disaat engkau merindukan diriku
Kutahu ku takkan bisa memberikanmu
Waktu yang panjang dalam hidupku

Yakinlah bahwa engkau adalah cintaku
Yang kucari s’lama ini dalam hidupku
Dan hanya padamu kuberikan sisa cintaku
Yang panjang dalam hidupkuHaa…hidupku…haa…

Kumencintaimu lebih dari apapun
Meskipun tiada satu orang pun yang tau
Kumencintaimu sedalam-dalam hatiku
Meskipun engkau hanya kekasih gelapku
Hoo..oooo..

Wooooww…Kumencintaimu sedalam-dalam hatiku
Meskipun engkau hanya kekasih gelapku
Mencintaimu lebih dari apapun
Meskipun tiada satu orang pun yang tau
Kumencintaimu sedalam-dalam hatiku
Meskipun engkau hanya kekasih gelapku
Kekasih gelapku…Huuu…huu…










** Asyik cerita pasal life aku je, sekali-sekala syok jugak kita berforum.. Korang, sila bagi pendapat secara terbuka ye..

41 comments:

iena said...

tgk la pada diri memasing... kalau ikutkan tuh dah macam curang kan... buat apa la tambah masalah

nURmALa mAZLan said...

iena,
Tu la.. masing² ada alasan tersendiri~

Redbloodsnow said...

pendapat zie sama spt iena gak. depends pd diri masing². sometimes hati nih ssh utk kta mengerti kan..huhuhuhu

nURmALa mAZLan said...

Redbloodsnow,
betul tu zie..nak salah kan diorg ni pon kekadang x boleh..sebab kita x berada kat tempat diorg kan?

mariaariffbaby said...

tak suka la ada terms kekasih gelap bila pasangan itu berkahwin.

apa gunanya ada perjanjian sehidup semati, bila masih perlukan orang lain dalam hidup?

katakan TIDAK pada CURANG!!!

hohohoho..teremo lak!

nURmALa mAZLan said...

mariaariffbaby,
ye la kan kak..kekadang cam heran jugak & tertanya².. Kita berkahwin dah tentu dengan org yg kita sayang. Tapi kenapa masih perlu ada kekasih gelap kan kan?? Adakah org itu tamak??

a.z.n.e.e said...

ooo tidak... tak mo...

tak kesah la dah kawen ke belum.. sila jangan jadikan dia amalan.. kalo tak, dh terbiasa.. jadi sebati pulak...

sy pernah bergaduh hebat dgn sahabat saya hanya kerana sy tak bersetuju dia ada kekasih gelap.. sampai sekarang kami masih lagi bermusuh.. sgt menyedihkan.. sebab hanya disebabkan seorang lelaki yg bergelar suami orang, kami berdua bercakaran.. dan lebih sedih, kawan saya juga sudah mempunyai anak...

ada logika??

nURmALa mAZLan said...

a.z.n.e.e,
ye aznee.. perkara ni x logik sebenarnya.. 2-2 dah bertatus suami dan isteri org.. tetapi ini la kenyataan..mmg!! makin ramai org yg mengikut trend ni kan?? adeh!!! minta dijauhkan...AMIN!!

Lisa said...

erm dunia dh akhir zaman mala, mcm2 boleh jd, manusia cuma ikutkan nafsu & tidak menggunakan akal yg diberi Allah, apa2 pun diri kita sendiri yg menentukan perjalanan hidup kita nih kan.. jd jauhkan la dr segala masalah yg mcm nih, lisa tak setuju dgn org2 yg ada kekasih gelap nih, lisa setuju dgn a.z.n.e.e.. betul tu mala minta dijauhkan dr perkara yg munkar nih, klau dh berstatus isteri lg berdosa besar, senang2 jer tempah tiket ke neraka jahanam, nauzubillah...

nURmALa mAZLan said...

Lisa,
Astagfirullahalazim Lisa.. takut kan..aduh!!! kenapa? mengapa? bagaimana?

Tun Teja Persona said...

kekasih gelap ni.
honestly, saya pernah terjebak dalam kes macam ni. kadang2 dalam ssuatu hal, tak kan dpat buat apa2 juga. ianya terjadi sendiri. even, sejauh mana mahu try elak, tapi kalau sdah terjadi, macamana juga. i dont know if its ketentuan ataupun kesalahan semata2. tapi bila sudah berada di tempat begini, then u will know.

:)

nURmALa mAZLan said...

Tun Teja Persona,
ha..itu la macam yg saya cakap tadi..everything happen, happen with a reason..mesti ada alasan tersendiri.. tak boleh la nak tunding jari salahkan sesiapa sbb ini melibatkan hati

Tun Teja Persona said...

ya lor..
dalam kes ni maybe smua pihak tidak salah, cuma keadaan yang membuatkan ianya terjadi

nURmALa mAZLan said...

Tun Teja Persona,
ye..betul tu..benda ni kekadang x jadi kat diri kita dan kita x tau macam mana rasa.. so, jgn cakap byk kan..hik hik hik.. dah kena btg hidung sendiri nnt tau la korang..ekekekeek

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

saya ada skandal....skandal saya semua yg bujang lom kawin @ bf orang @ tunang orang

hehhehe itu nama nyer skandal secara sihat....kekkeke

*kan..kita lama tak sembang2 manje...kekkeke*

Framestone said...

sebenarnye ade baik buruknya jika berkekasih gelap...asalkan... bukan berkasih kerna mengikut hasutan syaitan huhuhu

www.broframestone.com

nURmALa mAZLan said...

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠
hehehe~ best jugak skandal secara sihat eh..hehehe~

Framestone,
Nauzubillah.. minta dijauhkan berkasih mengikut nafsu

watie said...

tepuk dada tanya selera (adakah lari dari topik?) hahahaha

nURmALa mAZLan said...

watie,
masih ada 20% dalam topik..hahaha~

atty's said...

kalo utk laki .kira okeh ade kekasih gelap .leh amik jadi wife..sbb laki2 leh kawin sampai 4..

tapi kalo org perempuan .sampai bilakah hubugan itu..dikira dosa..lak ..

~ mizzAmy ~ said...

uish.. kalau yg tak kawin lagi nak berkekasih gelap tuh, leh terima lah jugak. if yg dah kawin nak ada kekasih gelap. cam dah curang sesangat. lagi satu, berdosa besar lah kan untuk bini org. kalau laki orang, dah nama pun laki. pantang ada peluang. tapi semua ni depends kat individu. lately ni memang jadi satu trend lah hal2 ni. erm... nauzubillah...

MiSZuE said...

hahaha..kene sound lak.. pagi2 da bukak tau..tapi xsempat nak komen...bz dong~


dorang ade kekasih gelap mybe saje suke2..tapi xelokla..hukum karma..uuuu tatot~

Dayu said...

apa pun alasan yang derang bagi
kita tak kan terima
no way.. tak kira lah ko laki ke pompuan, kalau daha da satu, kenapa mesti ada rasa nk kan yang lain
kenapa nak kena tamak..

dan apa rasanya merampas hak org.. tak rasa sakit ke kalau org amik hak kita..
buat pape, kena fikir baik buruk dia
jangan pikir sedap waktu yg sekejap ni je...banyak lagi kesan2 masa hadapan kena pikir

Eazy Izzuddin said...

uish....
huhu

btw
im back akak
=D

nURmALa mAZLan said...

atty's,
tak mo kty...kita xsuka jugak kalau lelaki ada kekasih gelap...no no no no~ adakah kita menidakkan hukum Tuhan?? Astagfirullahalazim!!

~ mizzAmy ~
mmg ye kan amy...skang kalau tgk macam ramai je yg guna pakai trend ni..adeh!! takut la..Nauzubillah..Minta dijauhkan..

nURmALa mAZLan said...

MiSZuE,
betul jugak tu.. mmg kita fikir utk suka² je..tapi kita lupa what goes around comes around

Dayu,
wahhhh!! sgt marah ye Pn. Dayu..tu la..berkekasih gelap ni lebih banyak buruk dah baik sebenar nya..

nURmALa mAZLan said...

Eazy Izzuddin,
welcome back!!!!

Ms AiReEn MoHd said...

ko pehal kasih gelap bagai...berkasehnganbangla ker....panjang giler..mlm kang baru aku bace blog ko..weh blog ko ape hal ade tulisa flick bebyk ni...da macam keling jer///wakakak sesaje bako line ko...mane ko tak buzz aku ni...woiiii

nURmALa mAZLan said...

Ms AiReEn MoHd,
mangkuk tol la kau ni..kan aku bgtau kau aku dah komen blog ko tu... ko kata nak baca..aku dok tgu la ni mana ko senyap ke..

:: p R i n c E s S _ N :: said...

hot tu topik kekasih gelap ni...menariks..papepOn..kekasihku kini mmg kekasig gelap...gelap gulita laa tp..hihihii..

joegrimjow said...

lg fevret akak

Pocket said...

aduihlaa,
cam kena batang idung,
kekasih gelap akan wujud bila..
si lelaki tu sesekali nak bertukar pendapat ngan siwanita yg bukan isterinya.
tak semestinya pendapat jer...
maybe nak mengacum ngan wanita selevel..

pocket tak kater kekasih gelap tu bagus.
meruntuh kan rumah tangga tu suma,

tp kalau ngan ada kekasih gelap tu si hubby buleh jadi lg romantik ngan family sndiri kenapa tidak?

tak semua negatif kan..
'Eh satu kain puteh yg ada titik itam'
or...
'eh satu kain itam yg drenched in liquid paper!!' hahahahah

eyriqazz said...

wah,layan jiwang...kekasih cerah camne pula?

A.I.Z.A.T said...

salam-tapi kak, ape kaba? dah mkn blm? camne keje? camne life? ok ke?

hehe, kak, kalo kekasih tu muke cam org minyak pun xelok gak kak, kan ke syirik tu(saje merapu).

however, saya sokong kak, x salah sume ni, yg penting jujur+ kalau kita btl2 syg sorg tu, supose xde ar timbul bende camni.. yg penting, nak atau xnk je, lain tu bg sy hny alasan yg direka just utk ttp kesalahan.sekian

That's so Jaja said...

Walau apepun alasan. Walau seburuk mana pon suami/isteri dia.....ade affair2 ni mmg salah. Jgn salahkan perasaan cinta. Hanya org yang lemah je yang akan hanyut dengan perasaan mcm ni sedangkan dia tau perbuatan dia salah. Dan hanya org kejam dn sellfish je yang sanggup merampas hak org lain. Dunia ni tak revolve around mereka yang begini saja. Mesti kene ingat perasaan mak, bapak, family, ketua kampung etc etc. Love is not everything. Dan please....kalau jumpa suami org yang bermulut manis dan berkeluh kesah isterinya begitu begini serta bersumpah cinta sampai mati.....tolong lah jgn perasan. Lelaki hanya mahukan seks saja. Terima kenyataan itu. Eh...asal aku emo lak ni???

nURmALa mAZLan said...

:: p R i n c E s S _ N ::
hahaha..itu gelap yg manis x pe...hehehe~

joegrimjow,
best kan lagu tu

nURmALa mAZLan said...

Pocket,
oit..terkena btg hidung sendiri.. ada kekasih gelap ke pocket???

eyriqazz,
kekasih cerah tu kekasih halal ko..hehehe~

nURmALa mAZLan said...

A.I.Z.A.T,
oit...ko ni kejap tenggelam kejap timbul..pastu tanya akak macam2..patut akak yg tanya ko apa citer skang??

That's so Jaja,
wah!!! jaja....marah betul ni..hehehe~

eLLy said...

ish ish ish laya lagu kekasih gelam ku lagi bagus ;)

neezareef said...

dunia skang tade nk mustahil mala..antara kita yg sedar atau tak je kan

nURmALa mAZLan said...

eLLy,
kekasih kelam lagi bagus kak

neezareef,
betul tu kak.. sekarang ni semua serba kemungkinan