Friday, January 9, 2009

aLhAmDuLiLLaH


Sekarang ni apa je yg aku buat, dah tak kena pada mata diorg..
Aku dah semakin tak faham keadaan sebenar..
Aku semakin keliru...

BIARLAH!!!!!

Allah Maha Mengetahui hati aku isi hati aku..
Mungkin ini balasan Allah untuk aku atas segala kesilapan yg pernah aku lakukan atau mungkin juga ini dugaan Allah untuk aku..
Aku tak dapat memuaskan hati setiap pihak kerana aku tak boleh buat sepertimana yg mereka nak..
Aku hanya mampu berdoa pada yang Maha Esa, supaya tunjuk kan aku jalan..
Aku hanya mampu berdoa pada yang Maha Pencipta supaya segala-galanya selesai dengan cara baik..
Aku hanya mampu berdoa pada yang Maha Agung supaya dikurniakan aku ketabahan utk menghadapi semua dugaan ini..

AMIN!!! AMIN!!! AMIN!!!

36 comments:

aD said...

apa pun, aD tetap aminnnnkan sama.. semoga semuanya baik-baik belaka ya!

nURmALa mAZLan said...

Ad,
Insyaallah

~dARlee zURiS~ said...

amin...

btol.
biarkan je lah
susah nk puaskan hati semua org kan
hati kita???ada org kisah???

nURmALa mAZLan said...

zuris,
x de org nak kesah hati kita zuris..biar lah si luncai terjun dengan labu2 nya

Elynn said...

Kedukaan & kesedihan Rencah kehidupan...i ada tips :)

M- Malu bertanya sesat jalan,rujuk pada yang sudi.

A- Airmata bukan pengakhir kedukaan,itu hanya nak lepas perasaan, kau harus tabah...

L-Lambat laun, orang yang buat anda terluka akan dibalas tuhan juga.

A-akhirat tempat untuk orang yang sabar dan JAHATTTTTTTT...

Eazy Izzuddin said...

aminn..
moge akak sentiase ok erk..
=)

eZa said...

think & do the best for yourself & your love ones. don't bother anything else. it's your life, your choice, your decision ;)

cheer up you bride to be. jgn mandom2 eh?! ;)

Ada Ayrissa said...

hanya Allah tmpt kita berserah..
semoga mala tabah hadapi liku kehidupan...
be strong ya dik?

busyuksayang said...

mala, dekatkan diri padaNya...insyaallah semuanya dapat dihadapi dengan tenang...

saya doakan yg baik2 utk awk * hugs *

AlmaGrafico said...

aminn...

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

moga mala tabah menghadapi liku kehidupan

nURmALa mAZLan said...

ellyn,
aduh!!!! terharu la aku baca tips kau ni yang.. thanks anyway

eazy,
thanks eazy..

nURmALa mAZLan said...

eza,
huh!!!! your word motivate me..thanks yah!!!

kak ada,
terima kasih akak.. DIA je tempat kita mengadu skang

nURmALa mAZLan said...

busyuksayang,
nak hug jgak..muahxxXX

AlmaGrafico,
AMIN!!!

nURmALa mAZLan said...

crazy beautiful.
terima kasih kak..Insyaallah

eLLy said...

kita memang tak boleh nak
puaskan hati semua orang

tapi

sekurang kurang nye kita mencuba untuk memuaskan hati orang'

nURmALa mAZLan said...

kak elly,
kita dah cuba dah kak..
bermanis muka..bertegur sapa..
cuba bergembira.. tapi lantak la kak..

semoga diorg gembira dengan berbuat demikian.. AMIN!!!

rynn2506 said...

erm...ko lantakkan aje apa dorg nak wat mala...ptui...hanya nmpk silap ko aje tp silap dorg xnak ukur plak..??

semoga apa yg dorg lakukan tu akan dpt balasan setimpal...ermm..jgn heran la kalo hidup dorg musnah 1 ari nnt..jgn kisahkan sgt sbb bkn dorg yg bg beras kat ko pon...!!ko ade sumber tsendiri n ramai lg org yg syg kat ko..kalo x caya tya blogger² ni sume..btol x??

erm..tabahkan hati n aku tau ko kuat semangat..sbb tu ko x cpt melatah n sempat bdoa...doa org teraniaya ni selalunya dimakbul Tuhan (menurut hadis) Amin~~~
Igt tu....

jgn sedih² ok...apa pon jd, walau kwn² lain xnak tlg ko..aku ni akan jadi satu²nya kwn utk tlg ko...ok..!!!

sparkystar said...

sabar tu sparuh daripada iman..

[yAN!e][pUTraJAya] said...

kenaper ni mala?
bnyk2 kan sabar k wak...
semua yg berlaku pasti ada HIKMAH nyer....

kalau nak share something...buzz yanie di YM k...

::_Yanie Putrajaya_::


*********************************

nURmALa mAZLan said...

azrin,
aduh!!! panjang nyer apa kau komen ni.. aku dah x tau nak cakap apa..berserah pada yg Maha Esa.. Kalau ada kesalahan aku sblm ni, Allah yg balas..bukan sesiapa atau apa2

sparkystar,
Amin!!!

nURmALa mAZLan said...

yanie,
ok yanie..nnt paper saya buzz awak ye..thanks sbb berada dengan saya

Aleeya said...

sape yg menggangu ketenteraman ko ni mala, meh sini aku pangggggggg!!! kan diorg..

:: p R i n c E s S _ N :: said...

alaa yunk..nape ni...cm sedih je..namo sedih2...t ilang seri yunk...

khairulnizam said...

bagi sy belasah sekor2 tu syg.. senang hidup kita.. selagi xder org nak ajar diaorg tu, selagi tu la diaorg besar kepala..xkena buku ngan ruas lagi.. klu dh hal mcm ni, sy mane kira tua ke muda, sume tu layak kn penerajang je...mmg lahanat org mcm tu... lepS kita kawen ni, sorg2 sy cr jer..jgn nangis syg, kita akn nmpk lemah pd mata diaorg...kita ajar je sekor2 tu...

nURmALa mAZLan said...

kak aleeya,
hehehe..kelakar lah kak nak pang kan diorg..huhu~~

N,
oh..sekali sekala kita kena menangis N utk meluahkan apa yg terpendam dalam hati ni.. Tapi dont worry..saya dah ok..i try to b happy menjelang detik2 bersejarah ni.Insyaallah

nURmALa mAZLan said...

sayang,
isk..sayang ni.. nak terajang org pulak..hehehe~~`

biar la diorg tu sayang.. saya x tau apa diorg tu nak ngan saya sebenarnya..jahatnya saya kat mata diorg..tapi pergi la mati diorg nak kata saya buruk macam mana pun sbb diorg pun sama hina macam saya kat sisi Allah..diorg tak layak nak judge saya..diorg x de hak nak nilai saya..

dah ye sayang.. sayang x payah marah2 sangat.. asalkan sayang & mak disisi saya, saya bahagia

love you sayang

nurulhuda abu bakar said...

mala, sayang dah prepare dah tu nak terajang, hehe

his love for you is soo crystal clear... :)

u're lucky to have him by ur side...

saya said...

aminnnn...

RaFFLeSiA MeRaH said...

itu yg paling baik...berserah pada yg maha esa....

nURmALa mAZLan said...

nurul,
hurm... sayan my sayang so crystal clear jugak..

thanks sayang to always be by my side..

saya,
AMIN!!!

nURmALa mAZLan said...

raflesia merah,
Allah yg menentu segala2 nya

Pujangga Asmara said...

bykkan la sabo kak..tuhan nak nguji akak tu..hihi...cuba senyum selalu..org kata senyum tu pengubat duka..tapi jgn org kata gila udah ler..hahaha..

nURmALa mAZLan said...

pujangga asmara,
wakakaka...akak pon dah hampir2 nak giler dah nih

aizatbest said...

amin amin ya rabbal allamin.. kak, ni pecite ni?? sy x bape paham ar.. hehe

nURmALa mAZLan said...

aizat,
akak pon x paham zat..ntah apa yg diorg ni nak..