Friday, January 2, 2009

wELcOMe 2009

Korang celebrate New Year kat mana?
Aku tak celebrate pun thn ni sbb aku ngan sayang demam..
Dua-dua demam...
Hari Rabu aritu kami mc tau..uhuks~~
Macam budak nak membesar la pulak..
Demam bila umur nak meningkat setahun lagi...
Tak pun sbb takut our big day dah nak dekat kot...wak!!!!
Tapi malam tu kitorg gigih gak keluar nak abiskan masa bersama..
Tapi gi makan je..Itu pun ngam2 kul 12 kitorg sampai umah.. x mo lelama kat luar tu, jalan jammed + road block banyak gilak...
Kitorg makan kat Kg Baru..Kedai Tom Yam 3000..
sapa pernah makan kat situ?
Erm..korang tgk la apa yg kami makan eh..sebab rasa nyer cam dah lama je tak de entry gambar makanan..
Masa bulan puasa dulu bukan main banyak lagi gambar makanan..

Aku setia ngan sirap bandung
Sayang pulak setia dengan Milo 'o' suam
Telur dadar
Ayam goreng kunyit
Sambal Belacan
Kailan masak ikan masin - sayang punya. aku x makan sayur -
Tom Yam campur

Pastu semalam kan cuti, aku ngan sayang keluar lagi.. Kitorg gi mid valley..
Otw ke Mid Valley,aku touch up muka aku dalam kereta..
Masa aku tgh pakai eye liner tu, sayang cakap "kalau saya tekan brek ni, mesti mata sayang terconteng kan"?
Aku cakap,"kalau muka saya terconteng, saya conteng muka sayang"
Pastu sayang acah2 tekan brek...
aku pun apa lagi..aku conteng la muka sayang...aku buat tahi lalat..wakakakaka!!!!!!
korang tgk la pic sayang aku bertahi lalat didagu..wakakakaka~~


p/s - muka sayang tgh menahan geram.. Lepas aku lukis tahi lalat tu, aku dah bantai gelak bagai nak giler..Pastu aku snap pic sayang.. "Sorry sayang.. tunang sayang ni nakal.." huhu~~~

51 comments:

~dARlee zURiS~ said...

wahh...beginner entry new year
mkn..mkn..mkn...
hehheee..

psss..mala
skali skala nakal best tau
ahaksss.. =P

Nurmala said...

zuris,
aha kan..bukan nakal ngan org lain pon..betul x?

Yanmie said...

amboi mala..nk nakal2 ape tu??..hehehe..

Nurmala said...

yan,
wakakakakak...sendiri mau ingat la yan..huhu~~

E.L.L.Y.N said...

dia ni mmg nakal..seb baik ngan tunang sendirik...

hehehe..jgn le mare eh cik tunang Mala

The Journey.. said...

happy new year gurl! semoga tahun nih u will receive loads of happiness. especially on ur big day!

Nurmala said...

ellyn,
hehehe..nakal ngan tunang sendiri x pe looo....

the journey,
Insyaallah yang..harap² gitu la

miszrLina said...

demam nervOus big day dah semakin dekat. huhu

haha... kan dah jadik tahi lalat...
sape suh kcu org nak makeup kan...hik2...
nakal ar mala neh ;P

Nurmala said...

kak ina,
aha la kak.. takut pun ada bila fikir dah nak kawen nih..

wakakaka!!! padan muka kan..dah ada tahi lalat kat tepi bibir cam joyah sport

ratna said...

aduh...sedapnyer..tp saya diet..kuatkan imaaannnn!!!!!!!

Nurmala said...

ratna,
adeh!!! akak diet ke? ni nak jeles nih!!

Pocket said...

ehhh!!
maner buleh tak makan sayur!!?
kang tak besor :)
heheheh
pocket makan sayur banyak,
pasal tu kulit pocket lincin bak pauh dilayang. (yer la tuuuu... Pauh tu apo yek?)

tp banyak sangat whitehead ngan blackhead punyer la clear... sampai tangkap gambo guna kamera 3mb pun nampak!! aduhaaaiiiii:)

Y u Z z 9071 said...

air sirap bandung ye..

hubby yuzz pun sejak balik msia ni suka minum air tu...

tahi lalat pemanis tu...nakal la tunang org nih..hihi

Nurmala said...

pocket,
wak!!!! saya x makan sayur pon dah cukup besar dah ni pocket.. x mo arr besar lagi..wakakakaka~~

yuzz9071,
sedap tau air bandung!!!

hahahaha...tahi lalat pemanis..

su said...

hahaha! manis gak tahi lalat kat situkan!


salam tahun baru ya! jgn lupe senyum slalu..

Nurmala said...

kak su,
tahi lalat pemanis la tu..

selamat thn baru juga..

[yAN!e][pUTraJAya] said...

alalla..cian dua2 demam ek
dua2 sama nakal nih..
he he he

(^_^)

::_Yanie Putrajaya_::


*********************************

Nurmala said...

yanie,
hahahaha..2-2 nakal? tidak!!!!!

cHeRyNa PiReS said...

kalo conteng pastu dpt taik lalat macam cik abg tuh pon okay gak...eheheh..

saya said...

fewwittt.. dah nak dekat2 date tu jangan selalu jumpaaa.. nanti tak surprise la.. kene slow down sesikit nih..

Nurmala said...

sha,
hahaha...tahi lalat sharifah aini..

saya,
wak!!! tp x boleh la x jumpa..rindu!!!!!

pEnNa said...

cedap nyeeeee mala!
hihihi
selamat taun baru ye..
;)

NahWaL said...

alahai comelnya kome bergurau senda..huhu

nurulhuda abu bakar said...

mala, kata demam tapi minum ais!

eedany said...

alala...ciann yer. dua2 pun demam... jgn culas makan ubat tau!

malam tahun baru...saya duduk rumah jer...tengok cerita seram di astro aruna. Ala kat KK ni bowink sikit no special occasion lah.

Semoga cepat sembuh nur & hubby-to-be k.

:)

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

mala, happy new year n moga cepat sembuh dan berbahagia sokmo

:: p R i n c E s S _ N :: said...

hihihi....N ade sowang mbr y sukerr wat taik lalat tpu....

Nurmala said...

penna,
selamat thn baru jugak buat penna

nahwal,
wakakaka..comel ke?

Nurmala said...

nurul,
ubat la tu yang..hik hik

eedany,
thanks eedany..Dah ok dah ni.tinggal selsema je skit..adeh!!!

Nurmala said...

kak ros,
terima kasih akak..

N,
hehe..saya x suka.. tapi sebab dia dok sakat kita kan..ha!!! padan muka dah ada tahi lalat..hiks~~~

Ms Tun Teja Persona ♥ said...

ehehhe
sis ni comel la..
ska dgn watak sis..
nakal2 manja kn ;p

Nurmala said...

tun teja,
hahaha...buat akak tergelak je baca komen ni.. nakal2 manja gitu..wakakaka~~

Aleeya said...

tahi lalat ciptaan ehh hiksss, so sweet la tunang mala he he, selamat tahun baru 2009, tahun ni kawen kan kan kan lalaallala..

Nurmala said...

kak aleeya,
hahaha..tahi lalat ciptaan kita..huhu~~ Insyaallah kak..ada jodoh kawen lah kita..AMIN!!

fiezafadilla said...

hepi new year....
bila big day tu eh?

juelee said...

selamat tahun baru mala...
eh ade ade tahi lalat baru la....hehehe

Elynn said...

aku pun suka minum air bandung tu, syok gitur fill goods and sambil-2 heehheheh, actually NRSLO kegemaran i,....

reena said...

nakal la besh.. *ahaks* gatainye aku... huhuhu

aizatbest said...

kak mala..tmyam 3000 tu yg dkt ngan masjid tu ek?umah mak sy kt kg baru, ptt ar familiar je tmpt ni..hehe.. kalo akak gi Soraya Seafood yg dkt ngan nasilemak antrbngsa tu lg sedap. tp 3000 pn ok gak..hehe..

UnGu VioLeT said...

naka yer kak.. :)

mama mya said...

selamat tahun baru 2009.. x kemana2 pun x pe janji dapat makan sedap hehehe.. dah sihat ke? hope cepat sembuh

Nurmala said...

fiezafadillah,
happy new year to u too
insyaallah bulan 3 nnt

juelee,
hahahaha..kan dah ada tahi lalat

Nurmala said...

Ellyn,
ntah la..sebelum ni saya suka teh tarik/teh ais...sejak2 bertunang ni suke sirap bandung la pulak..ekekeke

reena,
hehe..x pe yang..nakal ngan tunang sendiri kan?

Nurmala said...

aizat,
aha la aizat..tom yam 300 tu yg dekat ngan masjid tu..wah wah...promote soraya seafood nampak..ok2,nnt akak try kat situ pulak

mar,
sekali sekala lah mar..hehehe

Nurmala said...

mama mya,
Alhamdulillah kak..dah beransur sihat sikit..

Ada Ayrissa said...

lapo la tgk mknan tu..huhu

Nurmala said...

kak ada,
kita pun lapar tgk makanan tu..sedap!!!

Wawa_Nadwa said...

epy new year kak!
sorry lmbt wish.
hahahha!

amboiii nakal nyerr..
siap buat taik lalat lagi.
sib baik tak buat janggut.
kekekek!

nURmALa mAZLan said...

wawa,
hahaha...
kalau buat janggut x tau la macam mana rupa kan? hehe

nURmALa mAZLan said...

wawa,
eh...lupa pulak..happy new year jugak buat wawa

intelligence said...
This comment has been removed by a blog administrator.