Wednesday, January 28, 2009

stORy mORy

Hey korang...Rasa cam lama je tak jumpa korang kan..Rindu lah.. Hari ni korang dah start kerja ke? Atau masih ber'hari' raya cina?? huhu~~

Rasa cam kekok lak nak start blogging sbb cam dah lama sangat tak ber'blogging'..wak!!!poyo la pulak..

Aku mulakan dengan cerita hari Sabtu dulu ye..Malam minggu aritu, aku ngan keluarga bakal mertua gi dinner.. Adik perempuan bongsu sayang belanja.. Dia tanya aku, makanan western kat mana sedap. Aku x de idea, aku terfikirkan Kapal,Kg Baru tu jer..

Yang best nyer, sayang pun x diberitahu plan nak dinner sama2 nih... Aku yg bgtau sayang, sampai sayang cakap "Ye la..skang apa2 hal diorg cakap kat sayang dulu, baru cakap ngan saya"

Wakakaka~~~~ Jeles ker sayang??

Makanya, malam minggu aritu, kami ( Ibu, Ayah, Sayang, Aku, Ayu, Siti & Apis ) dinner di Kapal, Kg Baru..

Sayang punyer

Aku punyer - Black Pepper Stick -

Aku amik gambar makanan aku ngan sayang jer..Takkan nak amik gambar makanan diorg sumer. Wak!!!!! Pelik pulak mak ngan pak mertua aku nanti..huhu~~


Hari ahad pulak, aku ngan saya pergi Berjaya Time Square.. Sayang nak beli baju ngan cap Nike & kasut kerja, aku pulak nak beli body care body shop.. Mula2 ingat nak gi MidValley sbb sana semua ada kan..Tapi bila dalam perjalanan tu, cam malas je nak gi jauh2..At last kami gi Berjaya Times Square je..Dekat pun dekat.. Nike pun ada,Body shop pun ada..Tapi body shop kena jalan skit arr gi Sg. Wang




Selesai sudah aktiviti membeli-belah dan seperti biasa, aku kena teman sayang layan Initial-D


Sampai sini dulu ye cerita buat kali ni..huhu~~ Ada byk lagi story nak share ni. Tapi takut korang bosan pulak..

39 comments:

anand said...

have a great smile like this ever...

nURmALa mAZLan said...

anand,
thank you ya..

nURmALa mAZLan said...
This comment has been removed by the author.
mama mya said...

wah best org velanja makan.. sonotnye dapat family baru yg sporting.. semakin berseri mala hehehe

re = gambor tue di ambil selepas kecemasan huhuhu yg tinggal saki baki kerisauan hehehe

nURmALa mAZLan said...

mama mya,
alhamdulillah..harap2 sampai bila2 la mesra begini..

zeti said...

syok mala kan dpt family in law yg t'sgt la sporting ;) ehehe.. wah, tunang mala mmg suka main games ek? mala x join skali ke?

nURmALa mAZLan said...

zeti,
Alhamdulillah zeti, keluarga bakal mertua ni x banyak ragam..

wak!!!kita x reti la nak main game2 kete ni..huhu~~

.::EliyaShaka::. said...

misti sedap kan black pepper stick tu...

pandai mala makeup mata kan...soka!

nURmALa mAZLan said...

liya,
Ya ampun!!! sangat sedap okeh black peper stick tu..

eh...tak mekap mata la yang..pakai eye liner je tu..

:: p R i n c E s S _ N :: said...

aduss..lamer gilerr x g kapal kg baru tuu...sll g kt serdang tu je...

times square pon da stawon x g...

nk g..nk g...

nURmALa mAZLan said...

N,
aha kan..lama x gi kapal tu..nasib baik la ada org nak belanja.. kalau x, belum tentu sabtu aritu sampai kapal tu..wakakaka~`

times square tu x g pon x per sbb dulu kerja sana, ari2 ngadap sana..buhsan seh!!

nurulhuda abu bakar said...

mala, yg pic kamu dalam keta tu sangat lawala,

kulit flawless gila.. tambah lighting lagi, hehe

Y u Z z 9071 said...

sedap x makan kat kapal tu mala..

lama giler x makan sana..

nURmALa mAZLan said...

nurul,
Alhamdulillah...lighting yg banyak membatu tu..hahaha!!

nURmALa mAZLan said...

yuzz,
sedap giler kak..

reena said...

nanti kalo dah ade anak agak2 syg mala main lagik tak initial D tuh... hehehe...

nURmALa mAZLan said...

reena,
wakakaka..ntah la..agaknya dia jadi sifoo kot..huhu~~

Insyaallah..kalau ada rezeki nak dapat anak..

KhaLifah feDi said...

hehee..wah bes yer jln2 kan..2 keceli kf x cuti pun kui2..is ok..aslkan my lady boss kf hepi hehe.=)

nURmALa mAZLan said...

kf,
jalan2 mmg best.. poket pun cepat je mengalir kan

Elynn said...

semua orang dah comment yang aku nak comment so aku nak comment apa ia?? erm aku rasa kan aku nak comment " aku nampak makanan jer AIR nyer mana??? tak tercekek ker?? :)

nURmALa mAZLan said...

elynn,
wakakaka..aha kan..aku terlupa la amik gamba air..sbb pak mertua dah tgk lain macam je masa tu..wakakaka~~ dia pon pelik "persal la dak ni amik gambar makanan"

miszrLina said...

mala,
tu petanda famly mertua dah sayang kat awk... best tu! harus la si dia jealous. hehe

nURmALa mAZLan said...

miszrlina,
hahaha..Alhamdulillah kak kalau betul diorg dah terima kita jadi sebahagian keluarga diorg..

RaFFLeSiA MeRaH said...

wahhhh...bestnya shopping2....

nURmALa mAZLan said...

rafflesia merah,
sekali sekala je dapat best shopping2 cam gini kak

eLLy said...

dik akak dah berkali kali nak gi kat kapal kg baru tu tapi tak jumpa laaaa

Erinsza said...

hisshh conoknyer ade org belanja mkn, tapi sempat gi berposing dgn cik abey dio....

hehehe

selamat bercuti...lama akak tak kesini kan

MALA nanti gi blog baru akak tau...

bye muachhhssssssss

Erinsza said...

hisshh conoknyer ade org belanja mkn, tapi sempat gi berposing dgn cik abey dio....

hehehe

selamat bercuti...lama akak tak kesini kan

MALA nanti gi blog baru akak tau...

bye muachhhssssssss

Eazy Izzuddin said...

wah sedap menu mkn ,....
hihi...

erm sape yg baby cute kat header blog akak tuh?

chomellla

hihi
=)

Dayu said...

suka betul dia main game tu kan
isskkk..nanti beli 1 letak kat umah
*beli yg polis rampas..ada ke??*

mala, lawa je mala mekap
ajar boleh??
*saya tak reti*

nURmALa mAZLan said...

kak elly,
wakakakaka...dia kat masjid kg baru tu la kak..

erinsza,
ooo..akak dah ada blog baru..patut la lama x nampak..

nURmALa mAZLan said...

eazy,
mmg sedap dik..
ooo..itu pic anak buah tunang akak..

dayu,
aha...dia mmg sangat suka game tu..menyampah..dayu..saya x mekap beria2 pon..pakai yg basic jer.

Yanmie said...

yan mmg suka mkn kat restoran western kapal tu..umah yan dulu dekat aje ngan restoran tu..kat jln raja uda..

mknan kat sana mmg sedap2 kan..betul tak..ehehe..dh lama x pegi sana..teringin plak..huhuhu..

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

murah dan best gaklah kan????

nURmALa mAZLan said...

yan,
aha yan..mmg sedap

crazy beautiful,
aha..harga dia reasonable la..

[yAN!e][pUTraJAya] said...

pernah makan kat sini dengan seseorang....kenangan tol...

he he he

(^_^)

♥Yanie Putrajaya♥
*********************************

nURmALa mAZLan said...

yanie,
wah!!!! siapakah seseorg itu?

"kenangan...saat berputiknya cinta bersama, indah semua.. kau dan aku berdua"

hehehe

[yAN!e][pUTraJAya] said...

♠hamoi2...
kalau bab nak kena kan yanie no.1 eh....

babap kang....

(^_^)

♥Yanie Putrajaya♥
*********************************

nURmALa mAZLan said...

yanie,
hehehe..**larik** nnt kena babab..