Friday, January 30, 2009

wAk!!!!!!!!!!!!

Hari tu kan aku ada cerita pasal henna. .
Yang aku tak puas hati sebab kaler dia tak pekat tu..
Pastu kat ada kawan blogger kita, ~nana~,dia rekemen henna RANI KONE..
Maka nya, masa cuti CNY aritu, gigih aku mencari henna itu.. huhu~~
Jumpa tau..
Balik tu aku ber'henna' kan lah tangan aku..
Buat sendiri tau...wakakaka~~
Merah gak kaler dia..cantik!!
Tapi cam tak lama la..2 hari camtu dia dah pudar dah..


********************
Pastu pagi semalam aku bengang ni.. Sayang boleh lambat amik aku gi kerja. Aku masuk kerja kul 8.30am. Tapi kul 8.15am tak sampai2 lagi.. Aku call, sayang baru nak bangun tido???!!!!!Erk!!! Apakah???
Tgk!!!!! aku sempat amik gambar ayam serama atuk aku tau..wakakakaka~~~ Selalu tu pagi2 x sempat langsung nak tgk muka ayam ni..Tapi semalam ayam tu siap berposing lagi depan aku suh masukkan muka depa dalam blog..wakakaka!!!!


Sampai2 je ofis.. aku dapat msg "syok mimpi sayang lahirkan baby. Terus bangun lambat".... wak!!!!
Aku balas "eleh..mengada kan sayang.." **nak cover line la tu sbb dah lambat**
"Best sayang mimpi tu..Dapat kembar lelaki dengan perempuan. Saya suka tgk masa sayang lahirkan baby tu"
"Hah??? sayang tgk ke saya bersalin?"
"Aha sayang..Bila dah keluar je baby, saya menitis airmata tgk sayang ngan baby tu"
"Naper sayang nangis?"
"Sbb dalam mimpi tu sayang selamat lahirkan zuriat kita. Sayang beri baby kat saya. Perasaan gembira jadi ayah tak terkata sayang"
"Alah...mimpi je tu"
"Tak pe la..Sekurang2 nya saya dapat merasai mimpi indah tu"
"Sbb tu DIA bagi mimpi indah tu kat sayang, sebab kalau lepas kahwin nnt kita x de rezeki nak dapat baby pon, sayang dah ada pengalaman dalam mimpi"
"Insyaallah sayang.. Ade lah rezeki kita nanti. Mana tahu mimpi tu jadi kenyataan"
********************
Huhu~~
Tetiba touching pulak aku.. Ye arr..korang ingat tak pasal entry aku yg ni - doktor kata takde apa2 - Aku takut arr..Mana arr tau x de rezeki..huhu!!!
Cet!!! apa daa aku ni..Kahwin la dulu kan.. Baru tau..Sibuk2 pulak fikir yg bukan2 **sesi menyedapkan hati sendiri**

38 comments:

mama mya said...

semoga mimpi menjadi kenyataan.. syiok tue kembar huhuhu

nURmALa mAZLan said...

mama mya,
aha kan..syok nyer kalau betul² dapat kembar.. sekali beranak, dapat 2 terus

E.L.L.Y.N said...

ok lah tu..mana la tau..mmg jd kenyataan dpt twins..bestnye

[yAN!e][pUTraJAya] said...

♠so sweet mimpi tu
he he he..
yanie pun tak sabar nak tgk mala pegnen...

egegegge....wah chantek arr henna tu....pandai nyer wat sendiri

nanti wat utk yanie lak eh

(^_^)

♥Yanie Putrajaya♥
*********************************

nURmALa mAZLan said...

ellyn,
Insyaallah ye..mudah²an dimurahkan rezeki..AMIN!!

yanie,
wak!!! kahwin pun belum. nak peknen pulak..ehehe~~

buat sendiri boleh buat sebelah tgn je arr..

miszrLina said...

wahhh...
bestnye mala if dpt kembar. tak tahan dgr tunang awk yg mimpi. hehe.
insya'allah... rezeki tu ada...

psl henna tu kan, dulu akak buat kat semua house. 2-3days baru merah. ikut darah kite kot.. tahan 1 week camtu. pastu bile teringin buat lagi. hehe..
suke la lukis2 henna kat tgn...

nurul-h said...

aha, okeh eh henna tu.. kalau yg sape tu duk suggest pakai inai kg dulu pun ok gak... cari umah india nye inai... :)

dr kata takde ape kan, jangan la risau tau...

nURmALa mAZLan said...

miszrlina,
ye ke kak.. 2-3 hari baru merah? yg kita buat ni terus merah.. tapi 2-3 hari dah hilang..


nurul,
hehe..kadang2 risau tu datang jugak

cHeRyNa PiReS said...

waaaa...mimpi best tuh...harap2 murah la rezeki tuh ye!:D

nURmALa mAZLan said...

cheryna pires,
Insyaallah..harap2 begitu la..

[S]itie [B]Um [B]Um said...

saya tak berseni ar nk lukis centu kt tgn pakai inai.

The Journey.. said...

bertandang on 4th? hmm.. then dtg on 11th la.. time kite bertandang plak. hehe..

nih alamat :

qimie abd razak
no. 20, jln putrijaya 12, tmn putrijaya 43200 cheras batu 9, selangor.

nURmALa mAZLan said...

siti,
akak pon x berseni..hentam saja daaa.....

the journey,
bereh...nng kita datang on 11th

~ Nana ~ said...

wah....terharu namaku diatas..ahahah..x tahan ek...xpelah..leh cuba yang lain ..hehe...pss..pandai ko lukis..berseni gak ek ...muahha..

bestnye kalau dpt kembarkan..insyaAllah...mana la tau kot2 mimpi jadi kenyataan..AMIN...

etomyam said...

waaaa...tren baru kot laa ni, pakai inai kat tangan....org laki buleh pakai tak? but seriously looks anggun n sexy...tu yg semua org suka pakai kot he he

eLLy said...

fuyooo kembar ;)

dik cute la ayam serama ko..
boleh jadi haiwan peliharaan nie,
asyik bela kucing je kan..

nURmALa mAZLan said...

nana,
Insyaallah.. Kalau lah betul..Alhamdulillah..

etomyam,
sexy??? celah mana yg nampak sexy tu?

nURmALa mAZLan said...

kak elly,
wakakaka..bela ayam ni x banyak songeh kak..huhu~~

kalau lah dapat kembar..........

UnGu VioLeT said...

insya allah kak.. ade rezeki tue.. Tuhan tue Maha Adil..

mar doakan akak bahagia selalu.. Amin!!!

rynn2506 said...

woih...kawin dulu la rasa cane rasanya peknen pastu baru leh pk psl bsalin...hehehe...belajar dr pengalaman aku k...kite x tau apa yg bakal tjadi..so kite redhakan aje apa yg Tuhan tentukan buat kite k...jgn pk bkn2...tp sape sgka nak dpt mimpi2 ape pon kn...best la krol,lom kawin lg dah dpt mimpi gitu.at least leh wat preparation bile ko btol2 bsalin nnt..hhehe...

hah..jgn lupe amik tag kat blog aku..hehehe

nURmALa mAZLan said...

ungu violet,
Insya Allah mar..Doa mar sentiasa menemani akak ni..

azrin,
hahaha..tu la..dia pulak yg mimpi..bukan aku..ekekeke~~

~dARlee zURiS~ said...

wah..terror kamu wat henna tu sendiri ek?
awal nye buat mala
sempat hilang ke ti?
ti nk buat lain kan??
hehehee...

amboii...dah mimpi2 ke situ ek ;)
takpe...mimpi awal2 bg usaha lebih sikit kan
hehheehe..
insyaallah..ade rezeki tu

nURmALa mAZLan said...

zuris,
oit..tu nak test kaler dulu da.....
x kan awal sangat nak buat..

hahaha.. dia x sabar la tu nak membina kilang anak..wakakaka

:: p R i n c E s S _ N :: said...

insyaAllah...ade rezki tu yunk...namo sedey2 ekk...

Aleeya said...

wowwwwwwww superbbbbbbbb!!konpem meletoppp he he, nak bagi add nehh, mala nak no fon bley..emel kat akak

ayat2cintaku@yahoo.com

Eazy Izzuddin said...

wah dapat mimpi lagi...
semoge mimpi nya itu jadi kenyataan...
insyallah...
=)

KhaLifah feDi said...

emm jgn berangan byk2 ok relax2 control jiwa hehe..=)

nURmALa mAZLan said...

Princess_N,
hehe..thanks yang..muahhXXx

aleeya,
worait kak..nnt kita bg fon num kita eh..

nURmALa mAZLan said...

eazy,
terima kasih dik..hehe~`

kf,
wakakaka..caner nak kontrol jiwa nih?

reena said...

eee...kite dolu mase peknen 1st time tuh pon berangan bile doc kate cam dpt bb kembar... tapi ngupe2nye sorg je yg ade kat dlm perut waktu tuh...ahaks...apara oc tuh bikin org excited tak tentu psl jerr....hehe

nURmALa mAZLan said...

reena,
ye ker??
hehehe...x per la..skang dah dapat 2 gak kan yang..

eedany said...

amin...mudah2an uols dapat baby kembar.

terrorlah nur buat henna kat tangan tu...

:)

nURmALa mAZLan said...

eedany,
Insyaallah.. X de terer nya..belasah jer tu..

KhaLifah feDi said...

emm wat ape yg cik mala suke wat hhehe..ok naa..

psst:- bile tarikh nyer..?

.::EliyaShaka::. said...

itu tandanya ndak dpt rezeki berganda tu mala....

nURmALa mAZLan said...

eliya,
hehehe..pandainyer!!!!

Mrs. Hakim said...

baru baca ur post yg ini.dari apa yg u stori,perkara yg sama penah jd kat i.period xteratur n skali dtg mencurah².and i dah pun berkawin bln mac last year..alhamdulillah,kawin jer terus lekat!!org panggil 'bunting pelamin'.tp syg,genap 3bln i keguguran.after that,doc suh rest 6bln,kira² sampai end of 2008 la.now dah 2009,i harap sgt i dah bersedia utk conceive balik walaupun fobia pengalaman keguguran yg lepas ada lagi..so,u jgn la fikir yg bukan² sebelum waktunyer..insyaAllah,ada rezeki u tu..slamat menempuh alam rumahtangga bln dpn ye..sama bln kita kahwinkan.. :)

nURmALa mAZLan said...

Mrs.Hakim,
Terima Kasih sbb memberi kata2 semangat..Ye la, saya tak patut fikirkan yg bukan2. Lebih2 lagi sblm apa2..

Aha la..kita kahwin tarikh yg sama kan..