Friday, January 16, 2009

sEtiAp wANitA itU cANtik


Wah…..rasa cam dah lama aku tak update blog kan? Adoi!!! Sejak kebelakangan ni, banyak sangat perkara yg menekan.. haishh!!!! Aku tak update sbb aku mencari ketenangan .. mencari damai abadi… Eceh!!!! Korang rindu tak kat aku? huhu~~

Alhamdulillah.. aku semakin tenang berbanding beberapa minggu lepas... satu persatu masalah terhurai, terungkai, terungkap.. THANKS SAYANG TO ALWAYS BE BY MY SIDE..
Dan seperti biasa.. Aku tak de idea..

Makanya ..aku nak kongsi email yg aku dapat ni ngan korang.. okeh!!!

Kalau korang dah pernah dapat email ni sblm ni, buat2 je la cam belum pernah dapat eh..wakakaka~~

********************

Seorang anak laki-laki kecil bertanya kepada ibunya "Mengapa engkau menangis?"
"Kerana aku seorang wanita", kata sang ibu kepadanya.
"Aku tidak mengerti", kata anak itu.

Ibunya hanya memeluknya dan berkata, "Dan kau tak akan pernah mengerti"
Kemudian anak laki-laki itu bertanya kepada ayahnya, "Mengapa ibu suka menangis tanpa alasan?"

"Semua wanita menangis tanpa alasan", hanya itu yang dapat dikatakan oleh ayahnya. Anak laki-laki kecil itu pun lalu tumbuh menjadi seorang laki-laki dewasa, tetap ingin tahu mengapa wanita menangis..

Akhirnya ia menghubungi Tuhan, dan ia bertanya, "Tuhan, mengapa wanita begitu mudah menangis?"

Allah berfirman:
"Ketika Aku menciptakan seorang wanita, ia diharuskan untuk menjadi seorang yang istimewa. Aku membuat bahunya cukup kuat untuk menopang dunia; namun, harus cukup lembut untuk memberikan kenyamanan "

"Aku memberikannya kekuatan dari dalam untuk mampu melahirkan anak dan menerima penolakan yang seringkali datang dari anak-anaknya "

"Aku memberinya kekerasan untuk membuatnya tetap tegar ketika orang-orang lain menyerah, dan mengasuh keluarganya dengan penderitaan dan kelelahan tanpa mengeluh "
"Aku memberinya kepekaan untuk mencintai anak-anaknya dalam setiap keadaan, bahkan ketika anaknya bersikap sangat menyakiti hatinya "

"Aku memberinya kekuatan untuk mendukung suaminya dalam kegagalannya dan melengkapi dengan tulang rusuk suaminya untuk melindungi hatinya "

"Aku memberinya kebijaksanaan untuk mengetahui bahwa seorang suami yang baik takkan pernah menyakiti isterinya, tetapi kadang menguji kekuatannya dan ketetapan hatinya untuk berada disisi suaminya tanpa ragu"

"Dan akhirnya, Aku memberinya air mata untuk dititiskan.. Ini adalah khusus miliknya untuk digunakan bilapun ia perlukan."
Korang tau....

Kecantikan seorang wanita bukanlah dari pakaian yang dikenakannya, susuk yang ia tampilkan, atau bagaimana ia menyisir rambutnya. Kecantikan seorang wanita harus dilihat dari matanya, kerana itulah pintu hatinya tempat dimana cinta itu ada.

So…para blogger wanita.. Mari lah kita meraikan Bulan Sejarah Wanita.. Kepada kaum lelaki, sedarlah dan ingatlah akan kecantikan wanita mereka yang azali.. bukan pada kecantikan luaran semata-mata…Selami lah hati wanita mu.. dan ingat lah...

Setiap Wanita itu Cantik

41 comments:

Warnawanie said...

Yeahhh...

Setiap Wanita itu cantik.. sgt stuju!!

zeti said...

welcome back mala.. lama tul x baca n3 dr mala.. hope mala da ok skang :) zt setuju btul ngan artikel psl wanita ni ;)

E.L.L.Y.N said...

aii x cantik tp mengaku cantik boleh?

nURmALa mAZLan said...

wanie,
ya betul!!! wanita tu cantik

zt,
huhu~~ lama dah x update blog

nURmALa mAZLan said...

ellyn,
mana ada x cantik..mesti cantik punya

Suraya said...

kak mala..hehe..sue pun wanita..sue nk cantik gak *sy xcantik pun tp jd cantik itu sgt best!!*

Jade said...

SOKONG...

maka dgn ini saya terpaksa mengaku yg saya cantik :p

masviona said...

yes...yes..yes...stuju sgt

saya said...

setiap wanita itu cantik..

busyuksayang said...

ya mala...kita semua cantik!!!

Yanmie said...

ihik..YAN nak ngaku cantik...ehehe..festime ngaku cantik nie..

cHeRyNa PiReS said...

meh pandang cermin....cantik ke sha nieh? hehehe...

tuan punye blog nieh lagi cantik:D

:: p R i n c E s S _ N :: said...

auww...mdalam mksdnyerr...para L haruss bace...

KABASARAN said...

Emang benar ...kecantikan yang hakiki itu adanya di hati ..bukanlah pada pandangan mata tidak pula pada rabaan jasmani

Setuju sekali dengan anda

SaDi said...

semoga tabah hadapi dugaab tu yek :)

anyway... woman are beuttiful in many ways... :)

MiSZuE said...

cantik itu harus luar dan dalam..:)

nURmALa mAZLan said...

suraya,
eh..mana boleh kata x cantik..kena kata diri sendiri cantik tau

jade,
saya sah kan yg jade cantik.wallaweh!!!

nURmALa mAZLan said...

masviona,
terima kasih kerana bersetuju..wakakak~~~

saya,
yeeezzaa!!!! kita semua cantik okeh

nURmALa mAZLan said...

busyuksayang,
aha...cantik!!

yan,
eh..pasni kena selalu cakap diri cantik tau yan

nURmALa mAZLan said...

sha,
ala sha ni..sha pon cantik la..

N,
ye ye ye...sang lelaki, sila lah baca ye..terima kasih..uhuks~~

nURmALa mAZLan said...

kabasaran,
hati jugak harus cantik deh..

sadi,
huh!!! betul betul betul...perempuan ni cantik kat banyak sudut..lelaki2 yg prihatin je akan perasan akan kecantikan itu..wah!!!

nURmALa mAZLan said...

zue,
ya betul..cantik di dalam, baru terzahir kat luar zue

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

yup betul tu mala, setia wanita ader kecantikan nyer terssendiri

Eazy Izzuddin said...

cam penah dpt jek mail 2..
hihi
xD

nurulhuda abu bakar said...

mala,

mesti tgh bz gile,

u dimaafkan :)

hehe

nURmALa mAZLan said...

crazybeatutiful88,
hehe..ye kan kak..semua perempuan tu cantik

eazy,
lor..kan ke dah cakap..itu email yg akak dapat..maybe org lain pon pernah dapat la dik oii..

nURmALa mAZLan said...

nurul,
hah?? bz giler? dimaafkan? kenapa ni deh?? bikin gue capek donk..

.K.I.T.E. .P.U.N.Y.A. said...

salam perkenalan

seronok baca yr blog ..
hope tak kisah kalau exchange link kan

Elynn said...

CANTIK, SUCI, BERSIH & BERSINAR - rahsia wanita...kecantikan pada wanita umpama IRAMA DAN LAGU tak dapat dipisahkan....


So kaum wanita tak kira figure anda atau rupa anda, naturel beuty adalah kebersihan & sinaran yang terpancar pada anda....

Apa tu?? carilah dimana sinar itu... :)

nURmALa mAZLan said...

kite punya,
eh..x pe..kita x-change link eh..nnt i link u

ellyn,
wah ellyn.... kau ni mmg puitis la..aku masih lagi mencari sinar itu..

cik wanie said...

betul2,
semua wanita2 nie cantik dgn cara yg tersendiri,
hurm.....

wanie setuju sgt2:)

NoRT said...

mak aku pun cantik bg aku..... sempurna sgt!

nURmALa mAZLan said...

wanie,
ya!!!!!!! setiap wanita ada cara tersendiri utk menonjolkan kecantikan mereka..

nort,
wakakaka..mak aku pun cantik..

su said...

kak su stuju! dan jgn lupe stp kali pandang cermin ade doanye...

senyum slalu :)

Dayu said...

ye..setiap insan bukan sekadar wanita di dunia ni ada keistimewaan dan kecantikan tersendiri

tapi dah lumrah manusia
yg luaran juga yang dinilai
hakikatnya..dalaman tu lagi penting

anyway mala,
setiap dugaan tu dtg ngan hikmahnya kan..gud luck mala...u tabah,mesti bleh hadapi, lagi2 ngan tunnag tersayang di sisi kan

nURmALa mAZLan said...

su,
ye ka.. Insyaallah...harap2 cantik di dalam dan diluar

nURmALa mAZLan said...

dayu,
penilaian pertama pasti. yg luaran tapi ia x kan kekalama...lama-kelamaan pasti yg buruk di dalam tu terserlah jua..

Thanks dayu..ye..setiap dugaan tu pasti ada hikmah yg tersembunyi..Insyaallah saya tabah dayu..Doakan yg terbaik buat saya

[yAN!e][pUTraJAya] said...

mala....

betuk tu....SETIAP WANITA CANTIK.....

***comey pic kamoo kat n3 nih...

(^_^)

♥Yanie Putrajaya♥
*********************************

nURmALa mAZLan said...

yanie,
ye ke yanie?? alhamdulillah

eLLy said...

sokong sokong akak sokong :)

nURmALa mAZLan said...

kak elly,
bagus kak..harus la menyokong yg wanita itu cantik