Monday, January 19, 2009

mEEt uNcLe HuSSiEn


Korang tgk tak anugerah Juara Lagu semalam? Aku tgk gak sikit2..Tapi kan..dalam banyak2 lagu yg dinyanyi kan malam tadi, aku sangat tersentuh dengan lagu aper tau...cuba korang teka?Lagu ni tak de kena mengena pon dalam pertandingan tu. Tapi aku sangat touching dengan lagu ni okeh~~~Lagu ni macam sesuatu jer...


Fantasia Bulan Madu
Demi cintaku pada mu
Ke mana saja kan ku bawa
Ku hujung dunia ke bintang Kejora
Demi cintaku padamu
Kukorbankan jiwa dan raga
Biar pun harus ku telan
Lautan bara
Bulan madu di awan biru
Tiada yang menggangu
Bulan madu di atas pelangi
Hanya kita berdua
Mengecap nikmat cinta
Yang putih tak terbendung
Sesuci embun pagi
Andai dipisah
Laut dan pantai
Musnahlah ilham
Hilang pedoman
Andai dipisah
Cahaya dan bulan
Gelap gulita
Musnah asmara

***************************************************

Malam tadi Lagu Untukmu dinobat kan sbg Juara Lagu.
Tahniah buat Meet Uncle Hussien!!!!!

Si Alan, Vocalist MUH ni kawan aku masa study kat kolej dulu..Uish!! dah lama giler tak contact..last aku jumpa dia pun masa thn 2004 ke 2005 ntah.. Pastu dah lost contact sampai lah bulan puasa thn lepas aku jumpa girlfriend dia kat Pasar Ramadhan..Masa tu dia ada bg no. tel, tapi hp aku pulak buat hal, kena format semula, makanya nombor2 dalam tu hilang...hampeh!!!


Pape pon to Alan "Kalaulah kot2 kau terbaca blog aku ni, walaupun aku rasa cuma 5% je kebarangkalian kau nak reach blog aku ni.. tapi kalau lah..kalau...!!contact la aku weh. aku tau kau tau mana nak contact aku..huhu~~~ leh aku jemput kau masa aku kahwin nnt. Insyaallah"

35 comments:

mama mya said...

akak nengok masa umum pemenang jek.. sebelum tue dah tido hahaha

re = jom kita sama2 verangan hehehe..

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

lagu tu memang best lah mala, bfore ni akak cam tak ambik port pun bila dengar tapi lepas dengar malam tadi, sedap gak, memang patut pun dia menang

dialicious said...

korang stadi kt kolej mane?dorang mmg dh lame buat lagu ek?best jgkla semlm tp i lg suke sampai syurga sbb lirik n performance die..eheheh

nURmALa mAZLan said...

mama mya,
oo..tido awal..ngelat la ni..tgk time umum pemenang jew..

crazybeautiful,
best kan lagu tu kak..cam lain la dari yg lain..yg penting buatan malaysia okeh..

nURmALa mAZLan said...

dialicious,
aha..diorg dah lama dah berkecimpung..rasa nyer masa studi dulu la kot, thn 2001.. tapi dulu2 under ground je la..dulu ada 2 org jer, alan ngan taja tu..kalau x silap la..dah lama deh!!

e_ja said...

x tgk pun juara lagu..sbb tgk cite ndustan astro 8..hehehe..

hmm mnat lagu zaman akak nmpakya nih..fantasia bln madu ehh..:)

rynn2506 said...

weh mala,
aku x ske diorg menang..aku igt faizal tahir tu...sampai syurga tu best gile..tp dah dpt 3 pon kira ok la tu...

erm..kalo aku x kata aku nak kuar sml tu mesti korg lepak tgok AJL kat umah aku kan?? tp nasib baik la...sbb aku n gem dok kutuk² sore alan tu cam kecik masa ckp tp bile nyanyi tjerit²..lgpon aku x suke jenis lagu kena jerit² ni...x paham...tup..tup..rupanya kwn ko lak~~~ aku pon tau katne dia nak cari no fon ko..wakakakaka

nURmALa mAZLan said...

e_ja,
adeh!!!! kak.. fantasia bulan madu tu besr bangat!!! tersentuh jiwa raga kita kak..huhu~~

azrin,
aku suka diorg menang sbb lagu dia mmg best..lirik dan melodi dia x cam lagu yg dah ada kat Malaysia ni..

wakaka!! suara dia mmg cam gitu..kecik² cam suara fasha sandha..Pape pon dah diadili oleh juri profesional ok..

Yanmie said...

masa diorg nyanyi tu yan dlm keta..dgr dr hot.fm aje..but time last tu diorg nyanyi blk kan sbgai juara lagu...so yan pun tgk..best gak arr..

ihik..mmbr mala ye??..owh..klulah mala dpt invite diorg masa mala kawen bestnya..mesti wedding mala kuar TV..ehehe..

nURmALa mAZLan said...

yan,
persal lak wedding saya kua tv..wakakaka!!!

ala...long lost frend yan.. ntah dia ingat lagi ke dah lupa..uhuks~~

RaFFLeSiA MeRaH said...

akak pun tgk2 camtu jer AJL mlm td, time result jer yg tgk betul2 nyerrr....ooo, masa lagu fantasia bulan madu tu pun akak x tgk sgt, telinga ajer dengar, tapi perasan la budak2 kecik tu pun nyanyi same...kan, kan, kan....

sparkystar said...

tahniah wat dorg okehh...

Wawa_Nadwa said...

cam tak caye je meet uncle husin menang.
tapi tahniah la!

ske lagu dia besttttt!!
=)

nURmALa mAZLan said...

raflesia merah,
aha kak...ada budak2 nyanyi lagu tu...best nyer lagu tu kak..

sparkystar,
huhu~~

nURmALa mAZLan said...

wawa,
akak pun terkejut giler meet uncle hussien menang..ingat kan faizal tahir

miszrLina said...

fantasia bulan madu best!
budak2 tecik tu sgt feeling nyanyi...
bile M.Nasir, Jaclyn n Jamal masuk phewww. syahdu je kan...

miszrLina said...

fantasia bulan madu best!
budak2 tecik tu sgt feeling nyanyi...
bile M.Nasir, Jaclyn n Jamal masuk phewww. syahdu je kan...

nURmALa mAZLan said...

kak ina,
aha..fuh!!!! best giler lagu tu..berhantu betul..

saya said...

wahh..orang ada kawan artis babe... hehhehehe...

KhaLifah feDi said...

emm slm mala..ape2pun cogratelah coz temanmu menang AJL 2008k mala..kf tumpg gembira k..hehhe..

kf pun suke lagu nie.masa tue kf umoq 9 tahun hehe kecik ag but mg giler lah kat group seacrh nie..

psst:-kf sbnrye excited yg pejal yg akn jd juara AJL nie but "coba kau coba " selagi terdaya kan mana taw thn dpn kot hehe..

nURmALa mAZLan said...

kf,
hahaha..ok2...suh faizal tahir cuba thn depan k..huhu~~

Ada Ayrissa said...

yeh yehhhhh...
suka MUH menang..
x suka x suka x suka to faizal tahir...

nURmALa mAZLan said...

kak ada,
kita pun suka suka suka..MUH..wakaka~~

[S]itie [B]Um [B]Um said...

idup underground!

nurulhuda abu bakar said...

nak join cite pun tak bleh,

sb tak tgk, hihi.. :)

[yAN!e][pUTraJAya] said...

mala....

lama tak singgah kat sini
semlm nyaris2 ingat faizal tahir menang

huhuhuh.....

(^_^)

♥Yanie Putrajaya♥
*********************************

nURmALa mAZLan said...

siti bum bum,
dah underground caner nak hidup..ekekeke~~

nurul,
wakakaka...sapa suruh x tgk

nURmALa mAZLan said...

yanie,
tapi malang nya tidak..ehehehe~~ cuba lagi thn depan ye

khairulnizam said...

tu la.. tidak dl lan nak amik sy jd singer band diaorg kan syg. tp apakan daya, sy memilih jalan lain iaitu berkecimpung dlm bidang sukan la..jd pemain bola terkenal. klu x dh lm bleh menang je muh 2. Kan2 syg.. hehehehehe.....

nURmALa mAZLan said...

sayang,
eleh...perasan sayang ni..podah cit!!!

eLLy said...

bulan madu di awan biru
tiada yg menggangu ...


hu hu tiada yg menggangu

.. akak tengah honeymoon nie ..

nURmALa mAZLan said...

kak elly,
wak!!! ni yg jeles ni..di awan biru ke kak??huhu~`

aizatbest said...

suara lan tu sedap kan kak?? mmg patut mnang ar,akak knal lan?? huhu.. sy ade kwn yg mngkn tau no fon die..huhu,akak power ar kawan ngan artis..hahha..take care kak, bile akak nk jmput saya?? hahha.. gurau je kak

:: p R i n c E s S _ N :: said...

suke tgk mask diorg tuh...

nURmALa mAZLan said...

aizat,
ye ke aizat..try tanya ngan dia..kalau2 betul dia ada no lan tu

N,
yup...lain dari yg lain