Tuesday, January 6, 2009

di tAMaN tEMaN

Aku tak de cerita sangat nak update arini..
Tapi ada 2 perkara yg aku nak bagitau korang..

1st - Ada org nak cari pasal ngan aku pasal epal hijau bodoh.. Skang aku nak tahu.. Aku bodoh ke? Dia bodoh ke? Atau epal hijau tu yg bodoh? Jawapannya mesti la dia yg bodoh nak mampos!!! Sbb dah kerepot nak cari pasal ngan aku...wakakaka~~~ Elok letak kau kat kandang harimau..



2nd - Aku baru beli CD terbaru Siti Nurhaliza, Lentera Timur, Album dia yg ke-13. Wallaweh!!! Komen - lagu dia best2..Aku paling suka lagu ADA MASA MATA ciptaan M.Nasir..









foto - credit to sitizone


Bukti yg aku betul2 beli CD Lentera Timur ni. Siap snap pic lagi..huhu~~
Kepada sesiapa yg tgk cerita Spa-Q. Ni la lagu tema cerita tu.
DI TAMAN TEMAN
Tulus berkembang suci bunga
Harum cinta kuntum syurga
Burung berbisik tanpa dusta
Merisik manja asyik fana

Dikala malam tidurkan senja
Bintang menjahit baju lena
Sehingga fajar hingga purnama
Kau masih setia

Danau terbentang sejujurnya
Tenang jiwa hilang lara
Saat ku jejaki taman bunga
Benar indah amat indah

Dikala luka terlalu dalam
Sungguhpun masih tak terpadam
Hingga terkadang aku berdendam
Kau tetap setia

Walau jauh berlari
Walau jenuh ku mencari
Tetap sungguh kau kemari
Tanpa jemu dan benci

Biar ku telan tangismu
Biar ku simpan resahmu
Meski kau bukan milikku
Teguhkan dihatiku
Percayalah.. Kau Inderaloka..
Kan ku susuri
Bahagia mu teman di taman ini..

39 comments:

RaFFLeSiA MeRaH said...

ooohhhh....dah kuar ekkk....tinggal ketapi betul akak ni rupanya....kalau best lagunya, tingin gak nak beli....

e_ja said...

suka sgt cite spa q..:)..akak mmg mengikuti dari spa q pertama dulu..

Nurmala said...

raflesia merah,
lagu dia best kak.. pada kita la..

ala..biasa la..lagu irama malaysia yg rancak2 tu kan best kan

Nurmala said...

e_ja,
spa q 1st dulu kirax dapat tgk sbb ofis lama dulu balik kul 6.. skang pun x dapat tgk walaupun balik kul 5.30 sbb kena ot memanjang..adeh!!

miszrLina said...

err...sabar wak..sabar...

apa pon spa Q mmg best! lagu tema yg baru nih pon best!! hehe

*me layan on9 kat tv3 je coz blk keje x sempat. huhu

Nurmala said...

kak ina,
aha kan...leh tgkkat o9 tv3 aper..aritu ezora leh lak gigih tgk o9..time spa q ni jadi lemau pulak

zeti said...

zt suka tgk cover album br dia ni.. cntik sgt2.. mcm ala2 ayat2 cinta kan ;)

Nurmala said...

zeti,
aha..gambar2 kat dalam tu pun cantik2 zt

Ada Ayrissa said...

peminat ct rupanya minah nih..hehehe

Nurmala said...

kak ada,
aha kak..minat siti since form 1 lagi..hehe

bozzobattousai said...

salam singgah,
best lagu nih...bozzo suka...

Elynn said...

1) Pasal EPAL - I rasa baik tukar epal merah, lagi cun kot, sebab epal hijau ni masam, sapa yg makan cepat kerepot mcm epel ni :)

2) Album CT, i pun dah dgr dan beli,bila dgr lagu-2 agak segar ala-2 timur tengah,walaupun baru dgr n tak biasa but suara CT penyelamat telinga kita. Pendek kata bawak lagu apa pun tetap BEST...

Nurmala said...

bozzo,
aha..best kan?

elynn,
Ya Betul...tapi lagu2 mmg best la..atau pon macam awak kata mungkin suara siti penyelamat la kan..woohoo~~

Yanmie said...

salam mala..

ehehe..siap beli tu CD..nk pinjam leh??..

antalya said...

peminat setia Dato' CT rupanye ye

:: p R i n c E s S _ N :: said...

wahh..cpt btol die bli album ct..

Nurmala said...

yan,
kalau yan pinjam,kita nak dengar caner..hehehe..

yun,
Boleh la yun... ok la tu..hehehe

Nurmala said...

N,
ini pon dah lambat..kalau x selalu tu, 1st day release dah beli tau

Y u Z z 9071 said...

dah kuar ke ..kena download ni..mesti best lagu ye kan..hehe..

pasal epal hijau tu..pasal apa...pasal buah epal ke pasal org...confius..

Nurmala said...

yuzz,
wakakaka...pasal epal busuk la yang oii!!!

apei budak kampung said...

oo siti's fan..

Nurmala said...

apei,
yeee....!!!

adha said...

i'm not ct's fan.. tp lately mcm da tak mau pakai tudung jek.. baik tgal jek la.. mcm tak ikhlas je.. huhuh

anyway... suka citer spa q.. tp latest season ni mcm tak brape kenan ngan bj2 dorg, especially watak marlia.. ;p

Nurmala said...

adha,
ikhlas tu dari hati dia kak.. org lain x tahu..huhu~~

kita x tau sapa marlia tu..

MiSZuE said...

epal hijo..tertinggal ketapi ni asal yek hehee

best ke lagu2 ct kak?

rossizam said...

ros pun minat ct gak...nanti nak p beli gak ler..

KhaLifah feDi said...

emm apedah pasal epal pun nk perang besar aker? byk menda lain lagi ape nk wat ..hahahha..

kf suke tok ct nie dari zaman si gadis 17 smpai lah nie..
emm awesome lagu die mmg sedap didgr,...
lagu ape yg hot dri album latest nie..yer.?

hehhehe..

Nurmala said...

zue,
ala..hal biasa² je..si lahanat dan si musibat..huhu~~

lagu dia best..pada pendapat akak lah

ros,
p beli p..lagu dia best2..tak nyesal beli tau

Nurmala said...

kf,
org tua x sedar diri mmg cam gitu. sbb apple pun nak kecoh..agaknya masa dia kahwin dulu terkenan epal kot..eh, apa aku merepek nih

lagu yg hot pastinya lagu "di taman teman" tu. Tapi saya suka jugak lagu "ada masa mata".. tapi semua lagu dia best la

saya said...

saya pon suka epal hijau..juga tak suka orang bodoh itu. hehehe... siti? lantera? lestera? spa Q? satu pon tak pernah tgk or dengar. huhuhu...saya tengok detectve conan. hahahaha..

Nurmala said...

saya,
hahaha..saya lagi benci org itew..

wakakakaka...saya nak tgk jugak la detective conan..huhu~~

aizatbest said...

ape brg kak bli cd siti..hahaha.. download sudah..eh jgn2.bgs ar menyokong industri muzik malaysia. keep up de gud work kak mala;)

nUR_rOsALiNdA said...

aizat,
hah!!!! naseb baik statement yg last tu menyejukkan halwa telinga..kalau tak......wakakakaka!!!!!

[yAN!e][pUTraJAya] said...

yanie suka lagu DI TAMAN TEMAN...

best2....

haih...lagi 2 bulan kompang nak munyik2 di umah mu....hehehhe

(^_^)

::_Yanie Putrajaya_::


*********************************

nURmALa mAZLan said...

yanie,
lagu tu best kan..

adeh...naper diingatkan pasal kompang ni cik yanie..

reena said...

org tua nak menopous kot yang... ekekkeke... opsss...

nURmALa mAZLan said...

reena,
aha la...ye betul..mmg org tua tu nak menopous ..tak pon sbb dah lama x dapat tut!!!!!

jacker said...

gucci vintage
gucci online
gucci fashion
gucci uk
gucci bags

nURmALa mAZLan said...

jacker,
apa da....gucci la pulak