Monday, January 5, 2009

nENek & aSyifAh

Hari Jumaat aritu, ibu sayang call aku suruh datang umah hari Sabtu sebab ada buat kenduri kecil2an sempena birthday nenek yg ke-89

Aku pun bgtau sayang. Pastu sayang kata,"saya x tau apa2 pon?" lalalala~~ naseb la sayang..skang apa2 pun ibu akan cakap kat saya dulu baru bgtau sayang..huhu~~

So, hari sabtu tu pun, dalam kul 5 camtu,aku gi umah nenek sayang.

Sampai2 sana je, belum sempat aku masuk umah lagi, Kak Long (sepupu sayang) terus tarik aku ngan sayang gi KL central. Ingat kan kenapa. Rupanya Kak Long nak beli kek utk nenek.

Sampai KL Central, Kak Long lari jap gi Secret Recipe sementara aku kena jaga anak dia..wak!!!

Kak Long ada 3 org puteri.. Noraisyah, Norasyikin dan Norasyifah

Semalam Kak Long bawa Asyifah

Asyifah dan Mak Long..wakakakaka~~~ Mak Long ke aku? huhu~~ Lain macam je sbb kalau belah aku, aku sorg je,xde adik-beradik lain. Maknanya, aku x de anak buah la kan. Sbb tu rasa janggal bila org panggil aku Mak Long. Kena biasa kan neh!!

Wah!!!! bulat mata kau eh Asyifah..

See!!!! aku henjut dia sikit2 je, terus lena.. Masa ni sayang kata,"sayang, sayang ketuk2 dia macam tu dia tido sayang". wakakaka!!! tergelak aku.. Nasib baik Asyifah tak terjaga. Aku cakap kat sayang,"Tepuk la sayang. Bukan ketuk".

Punya la lena. Sampai kat umah, org dok kerumun dia, dia still maintain tido ok. Tapi aku letak je dia kat tempat tido dia,hah!! amik kau..bulat balik mata dia. Pastu Kak Long cakap,"Dia suka tido kat kau. Macam tilam dunlop". wak!!!!


Dah abis baca doa, makan and now time to potong kek..

Selamat Hari Lahir nek.. Semoga panjang umur dan dikurniakan kesihatan yg sempurna.

45 comments:

~dARlee zURiS~ said...

ada talent jd ibu mithali dah nie ;)

selamat hari lahir nenek :)

mazzura said...

amboii..menantu kesayangan nih..anak dia pon dia xkasi tau..heheh

Nurmala said...

zuris,
hahaha..ibu mithali??? isteri mithali pun belum tentu tau

mazzura,
wakakaka..nasib la tunang tercinta..huhu~~

zeti said...

selamat hari lahir nek.. wah, x nmpk pun cam 89 :)

bagus la mala ni.. bdak2 kcik pun suka ngan mala.. smpai ttido trus asyifa tu.. comey je tgk ;) da ada talent jd mak ni :)

Nurmala said...

zeti,
Alhamdulillah nenek sihat lagi..

hehehe..comel kan asyifa tu suka tgk mata dia yg bulat tu..

KhaLifah feDi said...

emm wah pjg umur yer..awk bg present ape?hehehe..

"makan maggi dgn roti, esok kf singgah lagi"

The Journey.. said...

dah tak lama jek tuh.. hehehe.. ketokohan tuh dah ada. ahaks.

Elynn said...

teriNGAT PuLAk NeNEk ELYNN kAT KamPUng...hu hu hu ... :(

RaFFLeSiA MeRaH said...

sori mala...lame x jenguk blog mala....1st...hepi besday wat nenek....moga dipnjgkan usia...2nd...belajar2 la nidurkan anak dari skrg yer...hiksss....

cHeRyNa PiReS said...

selamat hari jadi nenek! waahhh....maintain lagik tuh:D

Nurmala said...

kf,
wakakaka..saya x bg pape la kf.. saya bg ciuman dan doa je.ok x??

the journey,
ketokohan?? wah wah...tokoh aper tu?

Nurmala said...

Elynn,
alalalala...sian nyer dia..rindu kat nenek eh?

raflesia merah,
hahahaha..belajar²? xtgh dok belajar la ni..

Nurmala said...

sha,
Alhamdulillah..sihat lagi nenek..

supermummy said...

wah mala..dah prektis jadi ibu yaa..kehkeh

adha said...

mala, cumil suka tgok mata dia... prektis prektis.. heheheh [as ni dukung bb sendirik lak...

saya said...

wahhh..sudah prektis jaga budakkecik nih. mujur ashifah tidur..buatnya menangis. haahhaha... harus mala pon nangis sekali. sabor2. lagi 3 bulan sajorrr..

Nurmala said...

supermummy,
hahaha...practise make perfect

kak adha,
Insyaallah kak.. Kalau ada rezeki nnt

[yAN!e][pUTraJAya] said...

hah...
tu dia..
bakal mak mertua inpom kamoo dulu dari anak dia...
kekkeke..

haih...dukung baby...takpe2...
pelan wat latihan amali...

esok lusa dah tak kekok....


(^_^)

::_Yanie Putrajaya_::


*********************************

[yAN!e][pUTraJAya] said...

hah...
tu dia..
bakal mak mertua inpom kamoo dulu dari anak dia...
kekkeke..

haih...dukung baby...takpe2...
pelan wat latihan amali...

esok lusa dah tak kekok....


(^_^)

::_Yanie Putrajaya_::


*********************************

Nurmala said...

saya,
mmg mula2 dah nak nangis dah asyifah tu.. tapi pujuk2 tunjuk tu, tunjuk ni... diam pon..

Nurmala said...

yanie,
itu la ...dia infoem saya dulu baru inform kat sayang..

psstt!!! practise make perfect la yanie

Mama Mya said...

mesti best jadi menantu kesayangan hehehe.. saya pun mak long gak kekeke.. wah terror laa baby leh tido kat bahu mala.. apasal cik mya x mau tido lepas kena tepuk cam gitu hehehe

re = best gak laaa dapat jalan2 kat KLIA (statement nak sedapkan ati) kekeke

fazwan said...

tgk kat pic last sekali tu, ramai btol ahli keluarga kaum kerabat...seronok ler meriah jer...

dialicious said...

i pun dh link u!hehe..
yela..i dh bace ur prev entry.mahal gile kay..kalau arma boleh buat same design and cheaper..y not..skang seme pelamin pun cantik2 dah..xyah risau2 kan..:)

Nurmala said...

mama mya,
sama lah kita mak long ye..hehehe...asyifa ni tgh mengantuk kot masa nih. tu yg senang je nak tido tu kot..hehe

fazwan,
mmg ramai gilak... sampai nak makan pon kena gilir2 sbb x cukup tempat

Nurmala said...

diah,
aha..mmg mahal..adeh!!! x mampu tau..thanks for adding me

eLLy said...

untong ko ye masih ade nenek..
akak setakat umur 12 tahun je.. pastu nenek dah meninggal :(

nurulhuda abu bakar said...

tilam dunlop, wah ayat tak ingat dunia tu.. hehe :)

mala, ptt lena jek anak tu...

DilOt said...

wallaaa...dh leh jd ibu mithali ni...

Nurmala said...

kak elly,
ala kak...jgn la cakap cam tu..sedih pulak kita dengar..

nurul,
tilam dunlop..woohoo~~

patut? kenapa ek?

Nurmala said...

dilot,
belum la..ekekeke!!!

Dayu said...

bagus..kena bermesra dr sekaran, biar nanti takde masalah kan..bestnya kalau dr skkrg dh rapat ngan MIL

Nurmala said...

dayu,
Alhamdulillah dayu..MIL saya sporting dan tak banyak karenah..

Aida said...

mala .. wahhh dunlopp jugak ye .. tak lama lg baby sendiri lak kan ...
kek yg utk nenek tu, kak aida nya peberetttt .. :)

Nurmala said...

kak aida,
Insyaallah kak.. Kalau ada rezeki ada baby sendiri...

Wah!!!kek tu mmg sangat sedap ok..nyum nyum!!

miszrLina said...

Selamat ari lahir nek =)

wah... ada talent jd mama mithali...
practice make perfect!

Nurmala said...

kak ina,
hahaha...betul kak..Insyaallah

Ada Ayrissa said...

cutenya asyifah, cam mak long dia...
ahakss..

Nurmala said...

kak ada,
wakakaka.. *malu lah* mengada²kan..hikhik

:: p R i n c E s S _ N :: said...

epy bday nenek..

wahh mak long...lena dbueknyerr...

Nurmala said...

N,
ahaha....lena ko asyifa..ekekeke

reena said...

ehemmm... ehemmm... okielah tuh... cam dah bole jd mama tuh... hihi... anyway hepi belated besday nek...

nURmALa mAZLan said...

reena,
ehemmm~~~~
jadi mama? jadi bini pon belum lagi yang!!

superior said...
This comment has been removed by a blog administrator.
kueh bakar said...

rock laa nenek ni...wa caya luuu