Thursday, January 22, 2009

pApER cUttER



Semalam ngan kelmarin, kerja aku during lunch time islah memotong kertas..huhu~~


Korang nak tau apa tu? Aku potong doa..uikss???!!!??


Macam ni. Aku suka sangat dengan sepotong doa yg dibuatkan dalam kad kahwin kawan aku. Doa tu panjang. Aku mmg bercita2 + berimpian, aku nak masukkan doa tu dalam kad kahwin aku nanti.


Tapi, nak dijadikan cerita, kad aku tu tak muat utk dimuatkan dengan doa ni sbb dia panjang sangat. Org kedai tu kata, kalau nak masukkan jugak doa ni, kena kecik kan map..Oh tidak!!!!!Kecik kan map?? Never!!!


Maka nya,aku pun decided nak print sendiri doa tu, pastu selit kan je dalam kad tu kan??? Bijak...bijak...anak sapa nih..???!! wakakakaka~~

Itu la cerita nyer.. bila dah print, kena la potong kan..takkan pulak aku nak potong guna gunting kan? Sampai beranak nanti x siap..wakakaka~~ Tu pasal la aku menggunakan harta company jap..Setakat semalam aku dah siap potong 700 keping..wahhh!!!! another 500 pieces to go..caiyokk~~

Insyaallah hari ni sattle la dan Insyaallah jugak aku akan gi amik kad aku hari ni..wak!!! takut siot...

27 comments:

nurulhuda abu bakar said...

mala, haha.. kita pun smlm main paper cutter jugak la, ada jodoh ni..

potong cny card buat bookmark.. haha.. bosan kan katanya.. :)

eh, bagus ape idea tu... selit pun sampai gak kat org..

tak sabar nak dapat kad kamu.. heeeeee

nURmALa mAZLan said...

nurul,
hehehe..ye lar..cam ada jodoh je. nasib baik kamu perempuan..wakakakaka

sabar ye..nnt sampai la tu..huhu~~

rynn2506 said...

mala, jgn lyuupe jasa aku tlg potong setakat 150kpg tu...hehehe

oit..ape daa..nak amik kad pon takut kaa...kawin mau...sonok punye..ko jgn risau..dpr je kad check btol² pastu gerenti ko sonok pastu..sonok nak mengedar....wakakaka

nURmALa mAZLan said...

azrin,
ok..akan ku ingat jasa itew..huhu~~

takut la..rasa cam makin dekat lagi je nak kahwin..aduh!!

Wawa_Nadwa said...

eii eii..
rajin ye la haiihh potong.

=)

nURmALa mAZLan said...

wawa,
harus la rajin wawa..abis tu sapa lagi nak buat dik oii!!

:: p R i n c E s S _ N :: said...

wahh...rajen tol die...doa ape tu ekk?? msti besh kan...

nURmALa mAZLan said...

N,
doa la..nanti doa kan saya tau N..baca doa tu kuat2..hehe

The Journey.. said...

anda telah di tag. hehehe.. excited ek??

nURmALa mAZLan said...

the journey,
wakakaka..ecited + takut..

saya said...

mujur bercita2 nk selit doa je..buatnya bercita2 nak bagi senaskah buku.. masakkkkk.. hahahha.. lagi la tak sabar saya nak tgk kad tu. hehehhee....

nURmALa mAZLan said...

saya,
wakakakaka...c kan nak letak senaskah kot..wakaka~~~

wak!!! takut arr...diharap bersabar ye

Eija @ Purple28 said...

wah...caiyokk caiyokk..giguh betul niii

nURmALa mAZLan said...

eija,
Alhamdulillah

Ada Ayrissa said...

dah nk dekat ek mala..?

sWeEtdARLinG said...

salam singgah...!

selamat menjadi pengantin yerkk! semoga segalanya akan berjalan lancar

nURmALa mAZLan said...

kak ada,
lagi 2 bulan kak..huhu~~

sweetdarling,
terima kasih ye sbb singgah and thanks for your wishes

KhaLifah feDi said...

wah2 bijak sungguh mu yer ..hehehe.

psst:-ti share2 lah doa tue kat blog nie ok cik mala hehe..^-^

Warnawanie said...

doa saya.. kamu dapat zuriat banyak2 nanti.. AMINNNNNNNNNNNNNNN

masviona said...

bagus usaha mala tuh...harus dipuji..:)

nURmALa mAZLan said...

kf,
Ye...harus la share apa saja kat blog ni..nama pun blogger kan

warnawarnie,
AMIN!!!...Insyaallah waniE..harap2 begitu la

nURmALa mAZLan said...

masviona,
terima kasih atas pujian itu..huhu~~

eZa said...

doa apakah itu?? curious nk tau :)

Y u Z z 9071 said...

wah rajin rajin

nURmALa mAZLan said...

eza,
lor...kad dalam kad kahwin kan biasa ada doa2 sang pengantin..wakaka~~

yuzz,
ye ye..tau2..saya mmg rajin..wakakak!!

su said...

eh tadi kak su baru dpt paper cutter yg baru utk panitia matematik akak...lagi skali jodoh ni! haha...


hati2 memotong tu tauu..hehe

nURmALa mAZLan said...

su,
wakaka~~ banyak nyer jodoh kita arini..huhu~~