Monday, February 16, 2009

aDiNi & jiMMy

Hari Jumaat lepas (13 Feb 2009) aku halfday sbb aku dan beberapa kawan yg lain tidur rumah Adini kat puchong.. Adini nak nikah hari sabtu (14 Februari 2009). Dia ni kawan kitorg masa sekolah (Sek Men Keb Convent Jalan Peel) dulu, satu gang..wakaka~~` tak sangka dah kahwin. Cepat masa berlalu kan..


Petang Jumaat tu aku menemani dia gi buat henna. Aku pon menggedik la buat henna tu..Tahan lama tau..masuk hari ni dah 5 hari dah.. Harus la aku buat kat sini jugak nanti.. Pastu owner kedai tu kata, semalam dia buat Linda Jasmine punya henna jugak.. ooo...Linda jasmine buat henna kat sini rupanya..


Petang tu, selesai buat henna, aku terus gerak pergi rumah Adini. Wah!!!! sangat seronok ok..Sekala sekala membujang..huhu~~Malam tu sembang punya sembang, aku ngan Thrisha tak hengat dunia, sembang sampai kul 4.30am ok.. Segala cerita 10 thn lepas semua dikorek kembali..wak!!! rindu ni~~


Kul 4.30am camtu kitorg masuk la rumah nak tido, org yg buat deco bilik pengantin pon selesai menghias.. Aku apa lagi, merasmi kan lah katil pengantin..wakakaka~~ boleh?? Aku ngan pengantin tido atas katil tu..huhu~~ Tapi kami x buat apa² ye..ekekeke~~





Tgk la si pengantin posing sblm tido. Esok nak menikah kul 10..
Tapi dah kul 5am tak tido2 lagi



Kami otw ke masjid tempat Adini nak dinikahkan.
Nikah kul 10am.. Kul 9.30 baru gerak dari Puchong nak ke masjid kat Bandar Tun Razak, Cheras..!!! Bukan main deras Thrisha drive.. Alhamdulillah semuanya selamat..


Sebelum bernikah, harus la kami berposing dengan Adini kan..


Dengan sekali lafaz, Adini sah menjadi milik Jimmy..Alhamdulillah

Masa ni org dok usik2 kan??? huhu~~


Lepas majlis bernikah, kami posing lagi kat luar masjid


On The Way nak gi makan selepas majlis..
Wah!!! aku ayu gitu bertudung..


Balik tu Adini tunjuk kitorg hadiah utk Husband dia..wak!!!!
Sunday je ke cuti Adini?? wakakaka~~


Selepas berehat2, ptg tu kami semua gi swimming..
wak!!!!! lenguh2 badan aku ni..





Selesai sudah cerita 14 Februari 2009.. Selamat sudah Adini bergelar Isteri org.. Alhamdulillah..Esok aku update lagi ttg majlis bersanding pulak ye..

30 comments:

~dARlee zURiS~ said...

die kasi hadiah tu??
hehhee...
;P

comey mala pakai tudung
*wink wink*

ratna said...

cantik apa awak pakai tudung

Elynn said...

Ialah CUN pulak tgk u mengenakan tudang dot-dot tu......

La siap pi swimming lagi, nak joint! :)

nURmALa mAZLan said...

zuris,
aha..dia bg hadiah tu..wakaka~~

ratna,
Terima kasih kak..

nURmALa mAZLan said...

elynn,
ye ker cun?? ekekeke~~
best gi swimming..

saya said...

wahh..meriahnya.. eh buat henna kat puchong tu kat mana? bagi la infor. kahkahkahhh... itu hadiah apa? suar boxer ek?

nURmALa mAZLan said...

saya,
bukan buat henna kat puchong la kak.. henna kat ampang,umah dia kat puchong.. aha..itu sua boxer..wakakakaka~~

RaFFLeSiA MeRaH said...

hiksss....kelakar tul hadiah tu...nak gelak akak tgk....

SaDi said...

cantik laa katil pengantin tuuu....macam alaaa hotel... so nice :D

nURmALa mAZLan said...

rafflesia merah,
wakakakaka~~ kitorg dah gelak2 kan dia dah masa tu..wakaka!!

sadi,
mmg cantik, tu yg sampai kita pon tido kat katil pengantin tu..wak!!!!

The Journey.. said...

mala kedai mana buat henna tuh? kasik la details. price dia baper? ada door to door service tak?

nURmALa mAZLan said...

the journey,
kat ampang point kedai dia..dia boleh datang umah, tapi ada charge la.. price dia pon depends on corak henna tu

ILA said...

AMboi Nur..
sangat SWEET ok..bernikah pd 14April..easy to remember d wedg aniversary nya.
ahaa..ckp pasai citer GENG' tu..teruskan hasrat menontonnya..
MEMANG BESTTTTTTTTTTTT!! bersesuaian dgn budget kos 4 juta mereka

nURmALa mAZLan said...

ila,
hah?? sapa bernikah 14 April ye? Cerita geng tu cerita apa?? wak!! saya x faham la

cik el said...

hehe..mala, tu geng upin ipin kot..
aku nengok ko pakai tudung pon nampak lawa aper..meh la join the club

nURmALa mAZLan said...

cik el,
huhu~~ dalam senyap kau berdakwah ye..wakaka~` nnt..suatu hari pasti ku pakai juga

rynn2506 said...

weh...bestkan moment2 itu....
aku sgt merinduinya walaupon beru je 2 ar lepas..
hehehehe.....
wakakaka...aku tgh teringat kes tsha takut ko nak amik gambar kite tu..wakakakakaka.....

MiSZuE said...

wahhh comeynye pakai tudung hehe
pasni akk lak jadi bini org kan kan

nURmALa mAZLan said...

azrin,
wakakakaka...aku baca komen ko nih.. tergelak sorg² aku..

aku pon rindu moment tu..sangat indah kan walaupun kita bengang pada mulanyer..

kau tau aku punya rindu, sampai aku gi beli aiskrim hijau yg kita makan malam tu

nURmALa mAZLan said...

miszue,
Terima kasih.. Insyaallah bulan depan zue

eLLy said...

14 feb full of xtviti.. same la kita dik ooi

nURmALa mAZLan said...

elly,
tu la penat..penat gilak + happy gilak

mama mya said...

memang cun melecun cik mala pakai tudung.. hehehe nanti dah x leh panggil cik mala kekeke

nURmALa mAZLan said...

mama mya,
terima kasih kak..haha..mulai 28 march 2009, insyaallah saya akan bertukar gelaran dari cik ke puan..

Aida said...

1st nak cakap mala comel bila bertudung .. terserlah keayuannnnn gitu ..
2nd nak tanya "mana kawan mala beli gift kat hubby dia tu ??" menarik sangat ... hehehe (interested ni ..)

nURmALa mAZLan said...

aida,
1) ye ke kak? terima kasih.Alhadmulillah

2) x tau la dia beli kat mana akak..nnt kita tanya.wakaka~~

Anonymous said...

kat i need house....~~adini

nURmALa mAZLan said...

adini,
wakakakakaka...

busyuksayang said...

mala ~ cantiknya tudung tue...beli kat ner???

nURmALa mAZLan said...

busyuksayang,
ntah la kak..tu tudung makcik kita kita pakai..hehe~~