Wednesday, February 11, 2009

HIV tEst

Salam Uolls...
Ni nak cerita ni.. Hari Jumaat aritu kan aku cuti kan? Bukan cuti sesajer tau.. Aku tgh gigih bekerja ni,tak apply leave pun sbb simpan cuti utk kahwin nanti..Insyaallah~~

Aku cuti aritu, sbb aku pergi buat HIV test..Setiap pasangan yg nak berkahwin diwajibkan menjalani test ni.. Makanya, aku pergi la dengan sayang..

Test ni kena amik kat Klinik Kerajaan je. Klinik swasta tak laku rasa nyer..huhu~~

Nak buat test ni, kul 2pm keatas je. Kalau hari Jumaat, kul 2.45pm keatas..

Maka nyer aku kena lah buat test ni lepas sayang solat Jumaat kan..

The result is.....jeng jeng jeng...

Korang rasa apa???? wakakakakaka!!!!!~~


No giliran aku ngan sayang.
Beza 10 org tu. Aku ni la miang x nak amik no. pada mulanya..

Keputusan HIV kami.. Apakah????!!!
Pamplet..Dia suh baca.. Aku siap dah hafal lagi..wakakaka~~

34 comments:

~dARlee zURiS~ said...

ooo..dah buat ek?
zuris..part nie yg paling lemah
cucuk2..ambik darah suma nie
tak sokaa..
waaaa....
erk.tak sakit kan?

Yanmie said...

ehehe..time yan dulu takde buat Test HIV..tp ok tau buat gini...atleast kita tau pasangan kita ok ke tak??..yelah takut gak..buatnya dh kawen baru tau ada HIV..huhuhu..naya gak tu..

aD said...

ad dulu amik test nih sebelah-sebelah meja dgn hubby.. ada dua org MO yg attend kami sekaligus. fuhh tak dapat bayangkan kalau result salah sorang jadi lain.. kompem celaru.. hihihihi.. tapi alhamdullilahh.. kita org melayu insyaAllah bersihhhhhh.. kan kan kan

::dazzLaila:: said...

ngeri bile tgk jarum..
_pitam_

nURmALa mAZLan said...

zuris,
aha..dah buat..wak!!!! kita pon takut tau.. x tgk pon nurse tu cucuk..ekekeke~`

yanmie,
oo..masa yan dulu x de eh HIV test..senang kan..

nURmALa mAZLan said...

aD,
kitorang pon amik sebelah²..sayang siap gelakkan kita lagi..wakakaka~~

dazzlaila,
huhu~` samer la kita.. tapi dah kena amik, kena kuatkan semangat tu

antalya said...

nk wat hiv test ni perlukan borang tak? kat mana nk dptkan borang tu ek

dialicious said...

mmg kerajaan je ker bole?pastu lama x tunggu?aiya..sakit x?

mazzura said...

apakah keputusannya mala? heheh
ada waktu2 plak nk buat ek..lama ke?

saya said...

wahh..suspen gak ye kene test2 ni.

nURmALa mAZLan said...

antalya,
aha..perlukan borang yang...kena amik kat pejabat agama kawasan masing²

diahlicious,
aha..kat borang tu ada tulis nak klinik kerajaan je..uhuks~~

nURmALa mAZLan said...
This comment has been removed by the author.
nURmALa mAZLan said...

mazzura,
x lama..kejap je..

saya,
ehehe..tu la pasal..suspen jer baut nyer result +ve...hampeh

Ada Ayrissa said...

hehhehe..
xkan +ve kot mala...eee..

sparkystar said...

tahniah,,dpt anak ape??hahahaha..saje lari topik.kwang2

Eazy Izzuddin said...

haha...
pe resultnye kak?
xD

nURmALa mAZLan said...

ada ayrissa,
hahaha...simpang malaikat 44 kak

sparkystar,
wak!!!!baru buat HIV test, xkan trus dapat anak kot

nURmALa mAZLan said...

eazy,
Lu pikir la sendiri..wakakakaka~~

eya said...

seb bek dolu2 xyah test...slamat..hehe..

nURmALa mAZLan said...

eya,
hehehe~~ bagus per kala ada buat test ni..cuma cam leceh la kan..nak kahwin pon macam2 nak kena buat..adeh!!

eLLy said...

masa tahun akak kawen HIV test tak wujud pun lagi ;)

walau pun leceh ..
tapi bagus gak ade HIV test mcm nie
.

nURmALa mAZLan said...

kak elly,
sebab makin banyak seks rambang, sbb tu la org skang kena baut HIV test ni.muahahahaha~` betul x???

Warnawanie said...

waktunya semakin hampir.. dup dap dup dap...

Lepas ni isi borang nikah plak yer...

[S]itie [B]Um [B]Um said...

huhu...mesti suspen nk tgk keputusan masing2..

nURmALa mAZLan said...

warnawanie,
Insyaallah..hehehe~~ dah dekat eh??

siti bum bum,
wak!!! bukan suspen tgu keputusan. Tapi suspen mas anak amik darah tu..

aizatbest said...

sakit ke dorg inject kak?huhu.. sy penah derma darah jek,hehe..
hope sume bjalan lancar, Insyaallah ye kak..amin amin ya rabbal allamin

nURmALa mAZLan said...

wakakakaka..saper pulak yg kena inject ni..dia amik darah sikit je kat hujung jari..wakakakaka~~

su said...

bagus gak ade sume ni kan...masa kak su nk nikah 8thn dulu..lom dikuatkuasakan lagi...

nURmALa mAZLan said...

su,
aha kak..mmg bagus benda ni..at least kita tau status pasangan kita..

aizatbest said...

ala xde inject ke?sy igt kene bius.. hahahhaha..manatau,ape ar

nurul-h said...

mala, kita ekslusif lagik, malam kamu test trus kita ym cite2.. haha...

ish suspen betul!

oh kamu result ape... ala, dah pass dah nak kawin.. hehe..

reena said...

walopun kompom tau resultnye negatif... kite still berdebar2 tggu resultnye... ngengade kan yang.... ekkkekek

nURmALa mAZLan said...

aizat,
wak!!!!! nak amik darah utk HIV test nak kena bius??wakaka~`

nurul_h,
aha la..kamu eksklusif tau..dapat berita pantas..CNN gitu

nURmALa mAZLan said...

reena,
aha..mmg cam confirm negaif..tapi still nak takut2 gak..mengade kan..huhu~`