Thursday, February 12, 2009

rENjis² diPiLiS…wakakaka~~

Ha!!!! Akhirnya Berjaya sudah aku upload gambar² ni.. Dari semalam aku gigih mencuba nak upload gambar sbb nak update blog ni.. Takkan nak update tanpa gambar kan? “SIAPALAH ENTRY TANPA GAMBAR”.. Wakakaka~~
Kelmarin aku gi umah sepupu aku nyer makcik dimana aku panggil dia mak ngah.. So, utk senangkan cerita, kelmarin aku gi umah mak ngah.
Kenapa???
Sebab aku amik benda nih
Apakah???
******
*****
****
***
**
*
Tempat bunga pahar dengan bunga mangga..huhu~~
bunga pahar tu, 75cucuk belah kanan,75 cucuk belah kiri
tempat bunga mangga. Tapi nanti pembalut batang tu aku nak tukar color

Ni gambar dari dekat tempat nak cucuk² bunga pahat ngan bunga mangga tu






**Eh, Uolls…..betul ke aku eja bunga mangga tu arr?? Ker bunga manggar?? Mana² je la..Korang faham kan??

33 comments:

Yanmie said...

ehehe..dua2 pun leh guna bahasa tu..

nURmALa mAZLan said...

yanmie,
oo..yeker..hehe~~

Suraya said...

wah bestnyer..a'ah la akak.. same jer.. hehe...klu bunga manga yg lain - manga tu komik..so jd bunga komik..hee.. ape su merepek nieh.. kesimpulannyer akak guna la mangga or manggar sy tetap fhm aper akak maksudkan..

*nnt sue nk bunga manggar warna putih gold campur2..xmo lari dr tema gold putih/cream*

nURmALa mAZLan said...

suraya,
wak!!! macam budak² pulak nak bunga mangga..ak buat aper?

Eazy Izzuddin said...

same je kak klu nak dipanggil pon....
setiap kenduri kawin eazy x kan lupe amek bung mangga...
hahah
xD
=P

nURmALa mAZLan said...

eazy,
ekekeke...nak buat apa ek amik bunga mangga tu??

Mrs. Hakim said...

owh bestnyer dah sibuk wat persiapan ye..apapun ni ada sedikit tips:nanti pd hari bahagia tu u lapangkan dada..tarik nafas dedalam..selawat..kosongkan pikiran,mean pikir yg indah² jer..(sbb kekadang benda remeh pun kita sibuk nak pikir time² nih..)dan enjoy lah dihari perkahwinan u..sekali seumur idup tu..n jgn lupa senyum memanjang sbb kamera ada di mana²..hehe..i plak yg terasa keEXCITEDan nyer..

nURmALa mAZLan said...

Mrs. Hakim,
hehehe..betul kata kamu tu.. nanti benda yg remeh² ni kita dok fikir time tu kan.. nak ikut nasihat kamu la.. fikir yg indah² jer...hehe...

~dARlee zURiS~ said...

erkk..75 ke?
bkn 50 je?
alaa..zuris ingat 50
habis ar kena beli lagi

:: p R i n c E s S _ N :: said...

uhuu..bahang smakin trase wuu....

nURmALa mAZLan said...

zuris,
ada yg nak letak 25-25, ada yg nak letak 50-50.. tapi yg ni punya pahar 75-75

princess_N,
wak!!! semakin membahang nih

KhaLifah feDi said...

wah excited nampak cik mala..relax...cool ok..everthing s can be on..heehhe.............

opss cik mala kf minta maaf byk2 ar mmg kompem kf teda dpt hadir tp dun wory..ti kf send present ok..tapi tue mmg kompem kan almat umah cik mala kan..ok..tq..

nURmALa mAZLan said...

kf,
Insyaallah kf..
uhuks~~ kf x dapat datang..uhuks

miszrLina said...

hehe. klu mangga kena ada buah mangga lak. harus awk cocok2 skali. hehe

tp org slalu sebut manggar kan..hehe.
belasah jer...

sparkystar said...

hari mkn lama mkin hmpir..tak seram ker??huhu

nURmALa mAZLan said...

miszRlina,
tu la pasal kak..belasah je la..janji org paham

sparkystar,
huhu~~ x seram?? jgn di cakap..wak!!!

RaFFLeSiA MeRaH said...

kalau kat kg akak, cucuk jer kat betik muda....pasang jer dekat kayu betik muda tu....hiksss.....

arianna adrizal said...

kalu kami panggei bunga manggor & bunga pahor.. ah xkisahla, yg penting org tau kan..

nURmALa mAZLan said...

raflesia merah,
aha kan..org dulu² buat cam tu kan kak kan..Kita pon ingat buat cam tu..tak sangak pulak dah ada tempat khas cam gini

arianna adrizal,
aha..janji org paham kan kan kan...

eLLy said...

mangar la cik mala ooii ..

cantik la first time akak tengok yg mcm tu, lain dari yg lain.. siap berkaki la pulak tu !

nURmALa mAZLan said...

kak elly,
Cantik kan kak.. Lain dari yg lain kan kak..huhu~~

mama mya said...

majlis dah dekat.. haruslaa kena sibuk mencari barang2 kan.. dulu akak sume main order satu kedai jek.. coz x sempat nak mencari2 almaklumlaa kerja kat selangor, kawin kat kuantan..

re = memang meroyan kalau x leh masuk blog..

nURmALa mAZLan said...

mama mya,
onggosnya ada...boleh la order kak..huhu~~

antalya said...

wahh cantik ni bunga pahar jenis tinggi

nURmALa mAZLan said...

antalya,
aha..lagi banyak lagi cantik sbb nampak lagi meriah

saya said...

heii..bunga telor la. miahahhahaa.....

nURmALa mAZLan said...

saya,
hah?? bunga tel

www.katobengke.com said...

kalau dah berjaya kamu apload tu aq mau ucapin selamat sore and salam kenal yah....

farahanna said...

sis tu wat sndri ke?
nice la~

nurul-h said...

fuh, ni bukan bungga manggar dah..

dah jadi pokok manggar...

yela kiri kanan 75.. hehe...

meriah!

reena said...

bunga manggar nye mane yang?? eheheeh

nURmALa mAZLan said...

www.katobengke.com,
Terima kasih ya..

farahanna,
buat apa yang? tempat bunga tu..Isk...tak lah..sapa la yg nak mengukir dan mengilatkan kayu tu..wakakaka~~

nURmALa mAZLan said...

nurul_h,
wakakakaka...pokok tu..tak tahan!!!!

reena, ala..yg budak2 dok pegang batang macam batang mop masa pengantin berarak tu