Monday, July 20, 2009

aLa oMaK KaHwiN KaN aKu…ngEh3x

Salam uolls..

Minggu lepas x banayk entry dari aku kan? sbb x de idea dan x de bahan yg nak di tepek kan dalam blog kesayangan aku nih..

Tapi hari ini aku kembali, kerana aku jga merindui kamu semua..

Aku mula kan dengan cerita hari Sabtu eh.. Sabtu hari tu aku teman sayang gi majlis pernikahan kawan dia kajang.. Majlis start kul 11.. tp aku yg excited bangun kul 8am ok.. nak bersiap bagai..wakakaka~ pastu aku la yg over berdebar². Wah!!!!!!!! Teringat sehari sblm aku dinikahkan aritu..punya lah berdebar²..tidur pon x lena ok… 1 jam je aku tidur..ahahaha~






Lepas habis majlis dalam kul 12 cam tu, kami terus ke Putrajaya pulak. Kawan sekolah rendah aku kahwin..

Masa ni aku terasa sgt cam masa berlalu begitu pantas kan. Dulu, kami sekolah rendah sama²... Kecik² je... skang dah kahwin dah masing².. Serious!! Aku rindu zaman tu.

Aku ngan saza ni x rapat sgt masa sekolah rendah dulu.Sbb dia pengawas dan aku pelesit..wakakaka~ Tapi bila dah masuk sekolah menengah, aku sekolah Convent, Saza sekolah BBGS, aku agak rapat la ngan dia.Kami tuisyen sama².. Most of my weekend aku akan spend ngan dia. Lagi satu, aku ngan dia punya satu minat yg sama iaitu menonton teater.. Dulu masa ngan saza rajin benar aku tgk teater..Tu pasal skang kalau aku gi tgk teater, aku mesti teringat kat Saza.. Tapi lepas PMR, saza masuk sekolah asrama penuh. Maklum la, dia ni bijak budak nyer. Gila babi nyer pandai.. x tau naper dia pilih nak kawan ngan aku yg bengap ni..wakakakaka~ lepas dia masuk sekolah asrama tu, dah lost contact dah. Sebab dia pon bz ngan aktiviti asrama dia, jarang nak balik on weekend.

Tp masa aku nak kahwin aritu aku call dia, nak jemput. Menjerit² dia dgr suara aku…wuuaaagghhh!!!! Rindu arr..

Sampai je kat majlis dia aku tercari² mak Si Saza ni nak salam. Sekali mak cik depan aku ni tegur aku “Mala kan?” wakkkkkkkkkk!!! Mak dia depan² aku je..aku leh x ingat mak dia..wakakakaka~ mak dia yg kenal aku..huh!!! anak² zaman sekarang..



Ni pulak Intan, dia ni sebenarnya kawan kami masa sekolah dulu. Kawan sama² tgk teater. Dia satu sekolah Menengah ngan Saza. Tapi tanpa disangka² , lepas SPM.. aku jumpa dia balik kat Isetan. Masa tu kami sama² buat kerja temporary kat Isetan.. Pengalaman tu..
Aku x perasan dia, sbb dia ni kecik benar.. ahahah~ tenggelam dek org ramai.. Aku pulak jenis menonong.. Seb baik dia panggil aku..


32 comments:

saya said...

wahh..makin nk bulan pose makn ramai yang buat majlis kahwin..aminn..berkat...

nURmALa mAZLan said...

saya,
diorg nak beraya sbg suami ister la tu..ehehehe~

NURUL said...

musim org kawin kan?

cHeRyNa PiReS said...

dah kawen...so skang zaman anda ke kenduri kawen plak ye? ehehhee...

~mrs.amy ~ said...

teringin nk kwin gak...huhu

nURmALa mAZLan said...

NURUL,
aha..musim kahwin
hari sabtu aritu je ada 3 kenduri

cHeRyNa PiReS,
tu la..kena attend kenduri kahwin org pulak

nURmALa mAZLan said...

~mrs.amy ~
cepat...jgn tunggu lama2..nnt dia diambil org..ehehehe~

khaLifah feDi said...

emm.........wait n see my turn hee!

MiSZuE said...

Lawa baju die kan:P

neezareef said...

wah..kuang asam mak kwn tu yg tego mala dulu..ehehhehe...

nURmALa mAZLan said...

khaLifah feDi,
AMIN!!!

MiSZuE,
Aha..lawa zue

nURmALa mAZLan said...

neezareef,
tu la pasak..kurang asam kan..ahahaha

[yAN!e][pUTraJAya] said...

makin ramai kawin sebelum bulan posa...

almaklum ler..masing2 nak sambung raya bersama2....hehehhe....

lawa la pengantin...

puan mala pun cantek....hehhehhe

nURmALa mAZLan said...

[yAN!e][pUTraJAya]
seb baik ada pujian yg akhir tu..kalau x nak majuk..ehehehe~

atty's said...

seronok ..still contact ngn kawan2 lama..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah makan kenduri beshnyer...musim mengawan gamaknyer skrang nie..hahahaha

watie said...

selamat pengantin baru wat kawan mala :)

cIk pEnNa said...

lawa baju pengantin nye..

;)

rynn2506 said...

weh...kwn yg ni ko x penah citer kat aku pon...??? x penah pon ko sebut nama dia...lupe kot!!

tentang dhila... said...

mala..lawa la panten tu...

nURmALa mAZLan said...

atty's,
aha...seronok kak..ehehe~

PuRpLeLiCiOUs LoVe,
tu la pasal..musim mengawan diorg...ahahaha~

nURmALa mAZLan said...

watie,
terima kasih kak watie

cIk pEnNa,
aha..mmg lawa

nURmALa mAZLan said...

rynn2506,
aha..aku terlupa betul kat dia..nak kahwin aritu baru teringat nak call..

tentang dhila...
aha...lawa kan..

ratna said...

pengantin pompuan yg cantik. sweet jer...

eLLy said...

akak pun kekadang tak perasan orang.. nasib baik org tu tegor if not nanti dia ingat kita nie sombong pulak kan ;)

tentang dhila... said...

mala..leh x nk mtk emel awk? kite nk tny awak lebih lanjut pasal genea tu. aritu awk ade tulis kat blog awk...

Aiydalela said...

1. cantik pelamin tu..nmpk fresh jer
2. kaler baju mpom cantik
3. epinye jd pengantin
4. ala omak kahwin kan aku...wkakakaka...

Kamsiah said...

best kan pergi majlis kawen...selain makan free,tambah beberapa kali..dapat bunga telur dan mcm2 dalam paper bag tu..kuikuikui...
yg akak suka,tak payah masak kat rumah hehe

nURmALa mAZLan said...

ratna,
pengantin kan mmg kena cantik

eLLy,
tu la..kita ni mmg menonong je org nyer..

nURmALa mAZLan said...

tentang dhila...,
boleh..email kita nurmala@tpb.com.my

Aiydalela,
hahahahhahah

nURmALa mAZLan said...

Kamsiah,
aha kak..sekali sekala makan nasi pengantin best ooo

Almost Believing.. said...

wah...bestnya...nak kawin gak la.....huhuhuuhuhuh