Monday, July 13, 2009

hUjUNg miNggU kU

Hari ni aku nak share story dari hari Jumaat aritu eh...

Hari Jumaat kan aku lunch 2 jam. Biasa kalau hari Jumaat aku akan keluar punya. Itu pon, atas belas ehsan sayang nak hantar aku gi memana sblm dia solat Jumaat, atau pon aku akan follow mereka² yg ada kenderaan utk keluar.

Hari Jumaat lepas, ex-officemate aku ajak gi Time Square (Office lama aku). Kalau x de sebab x mungkin aku akan meredah panas kesana.. Tetapi Aku kerajinan kerana, dia nak belanja aku makan Kenny Roger’s..Wuaaaa!!! keji ok aku ni.. wakakaka~


Hari Sabtu pulak, aku gi jogging ngan adik ipar aku. Hahaha~ tapi x de amik gambar eh. Malas nak berposing masa nih.. Gigih nak berjogging je..huhu~ Ada org ngorat aku weh…Dia minta No telefon aku..miahahahaha~ tinggi lagi saham aku rupanya…wakkkkk!!!!!

Pastu aku ada beli USB speaker ni dari one of our blogger friend – Mel – Dia datang hantar kat Tasik Permaisuri, tempat aku jogging ptg tu..Gigih kan.. Thanks Mel sayang ♥




Malam tu pulak, mak mertua aku ajak gi downtown. Kul 1am camtu baru kami keluar rumah, sbb tunggu sayang abis main futsal.. Niat nyer nak cari kasut kerja. Tapi x de yang bersesuaian..Korang tau la kasut² yg dijual kat downtown tu macam mana rupanyer.. Tak kan mak mertua aku nak pakai kasut yg fancy² tu.. Tepuk dahi pak mertua aku nanti..wakakakaka~At last, mak mertua aku beli tudung jer.. Tgk!!! Aku sempat snap pic dia tgh menmbayar duit tudung


Semalam pulak, aku attend kenduri kahwin kawan sekolah aku dulu – Yana - Nak dijadi kan cerita, dan membuktikan lagi yg dunia ini sgt kecil, suami kawan aku ni – Black - rupanya kawan sayang..wuaaaaa..kebetulan gitu..

Balik dari kenduri tu, kawan aku – Thrisha - call. Dia pulak ajak aku gi jogging.. terkejut aku . Sbb masa hari jumaat tu aku ajak dia gi jogging. Dia kata “tak nak la aku. malu la weh. Dah tua² cam gini baru nak jogging”

Pastu semalam x agak².. “Mala, kita buat jogging ni aktiviti mingguan kita nak”

“Eleh..bukan ke kau yg kata malu nak jogging sbb dah tua. Kau tgk skang baper banyak lagi org yg tua dari kita dok berjogging?”

Insyaallah next week kami pergi lagi.

Balik jogging tu macam biasa la kan. Tabiat org Malaysia…wakakakaka~ lepak mamak, pekena neslo..huhu~ terliur aku..dah la puasa nih..





Itu je la cerita aku utk hari ni eh.. Aku nak gi kerjakan aku nyer Sorority Life jap.

29 comments:

rynn2506 said...

wah..sempat lg ko g jogging lepas kite blk dr kenduri umah yana tu ye...
kira jogging ptg la nih??
nasib baik aku peknen..kalo x..mesti aku dah majuk dah korg x ajak aku skali.....huhuhu

RaFFLeSiA MeRaH said...

joging kejap2 ok laa...kalau jauh dah x larat dah....naik somputtt dada den ni ha...

nURmALa mAZLan said...

rynn2506,
tu la..sbb ko peknen la aku x ajak kau. kalau x mesti aku dah ajak dah kan

RaFFLeSiA MeRaH,
ala..kita pon dok keliling tasik tu jer..miahahaha`

MimY HaMiD said...

ala rugi x ikut..klu x join sekali kot kot ada org mengorat..auww gatalssss

~ mizzAmy ~ said...

dah lama tak ke downtown. padahal dekat je ngan rumah amy.

Ada Ayrissa said...

ermm..dah lama x layan kenny rogers

saya said...

wehhh..lepas jogging minum neslo? hehehhee.. kene minum air kosong byk dan jgn lagi minum neslo lorrrr..... baru blh dpt efek cepat. hehheee..selamat berjogging... tapikan..apa kata pi opis panjat tangga jangan guna lif. kompom takyah jogging lagi dah.

nURmALa mAZLan said...

MimY HaMiD,
wakakakaka..x pe²...this week kita leh pergi

~ mizzAmy ~tu la..amy dok belakang office akak je kan

nURmALa mAZLan said...

Ada Ayrissa,
sekali selaka makan sedap la..kalau selalu muak jugak

saya,
oit.... x de maknanyer nak panjat tangga pepagi apstu masuk office dengan ketiak yg berpeluh..ahahaha
~

Kamsiah said...

huhu ada yg nak tekel mala lagi yea...kalau cik abg mala baca entry mala ni,sure dia tak kasi mala joging tanpa dia lagi hehhe

bEEdLE d' bARd said...

nak g jogging gak petang nie.,

=) tp xtai joging or jalan2 jek..hehe

neezareef said...

lawak la ko mala...ko mmg typical malasian people lorrhhh...
jogging3...mkn2...neslo ais lak tuh..mak datuk..fav wokkk

Maswani said...

haha..btul tu mala..kami pn sama, lps jogging je gi makan nasi kandar..

perhh..tambah lemak lg ada la..hehe..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah sedapnyer fries tue...lepaih jogging mkn fries lak ke pn mala??ehhehe

nURmALa mAZLan said...

Kamsiah,
hahaha..dia dah tau dah kak..kita dah citer :P

bEEdLE d' bARd,
jenjalan pon ok per..asalkan kua peluh

nURmALa mAZLan said...

neezareef,
kalau lepak situ, mesti order neslo ais..sedap oo..neslo dia

Maswani,
hahaha..biasa la tu..itu la tipikal malaysian

nURmALa mAZLan said...

PuRpLeLiCiOUs LoVe,
itu kan perkara biasa tu..ahahaha~

Yanmie said...

salam mala...

amboi..rajinnya dia gi jogging yea..dah tu pastu pekena minuman manis lak..huhuhu..sepatutnya minum air msk bnyk2...hem..nak kena sebat bdk nie..wakakka...jgn mrh yea mala sayang, gurau2 aje..ngeh...ngeh...

nURmALa mAZLan said...

Yanmie,
larikssssss...takut kena baba ngan yan

eLLy said...

Klu akak balik umah mak .. next week boleh la join sekali berjoging ye

nURmALa mAZLan said...

eLLy,
boleh je kak..nak tak?? jom..

Warnawanie said...

terasa nk lunch kenny rodgers la hari ni... hua hua hua

nURmALa mAZLan said...

Warnawanie,
sila²..sodap eh

NURUL said...

lama tak pi kenny rogers. sedapnyer :)

nURmALa mAZLan said...

NURUL,
mmg sedap.. :)

atty's said...

mala..dah start joging ..huhuuh..teruskan tau..jgn jadik cam kty..

Nurulhuda Abu Bakar said...

ade ke ayat dah tua tua nak jogging? aiyooooo~ hehe...

kn jogging salu br tak nampak tua... kan?

nURmALa mAZLan said...

atty's,
hahaha~ tgk la dulu kak..
mak kita pon cakap kita ni hangat2 tahi ayam

Nurulhuda Abu Bakar,
ha..betul tu.. kena la jogging selalu..baru la awet muda

[yAN!e][pUTraJAya] said...

tak dapat tahan tgk keni roggers....lama tak melantak...

hadoi....hehhehe