Friday, July 3, 2009

LegENd wAtER cHaLet,PD

Semalam ibu mertua aku call. Dia cakap "Mala, kawan ibu ni nak kasi korang gi PD. Nah, kau cakap sendiri ngan dia eh"..

Aku pun sembang la ngan kawan ibu merua aku tu. Rupa² nya dia nak bg kami pakej gi honeymoon ke Port Dickson..woohoo~ Dia kata, dia nak bg masa kitorg lepas kahwin aritu. Tapi bila dia dapat tau kami honeymoon ke Langkawi, so dia hold dulu.

Aku x terfikir pun lah mana² resort yg ada kat PD tu. Smlm lepas makan malam ibu mertua aku bg satu kertas "Ni ha, resort yg kawan ibu nak bg korang duduk tu"

Kat kertas tu tertulis "LEGEND WATER CHALET, PD - 3 DAYS 2 NITE + BREAKFAST"

Gigih!!! aku terus buka internet, minta tlg En. Google bawa aku ke Legend Water Chalet ni.. Ini gambar² yg aku dapat..banyak lagi tp aku amik sket je la..

Fuh!!! pengantin basi sudah aku ngan sayang ni. Tapi alhamdulillah org nak sponsor honeymoon. Thanks Kak Zue..

Wahhhhhh!!! sgt excited ok.. maybe sebelum puasa kami kesana..Insyaallah

Kalau korang nak tau dengan lebih lanjut pasal chalet ni. Sila klik sini






45 comments:

~dARlee zURiS~ said...

waa..beshnye
takpe2..berhorneymoon lagik
mana tau..kalu nie dapat 'made in PD'
pulak
hehehe ;P

kojah said...

bestner dpt free...tmpt tu mmg best kak!!bleh tgk air laut + ikan dr dlm bilik...

nURmALa mAZLan said...

~dARlee zURiS~
dah..sudah.. x payah nak cerita² lagi pasal ni eh..ahahah~ just go naturally

kojah,
tu la..akak tgk bilik dia cam leh tgk laut kat bawah tu...wakkkkkk!! excited nih

busyuksayang said...

dik, nanti try avillion pd plak...mmg terbaik :)

NahWaL said...

kak, bes tempat tu. ceh, macam tau je. tak tak, haritu survey2, tempat tu memang bes! make use of the room tau!! haha toksah kuar2!

saya said...

wahh..nampak macam menarik.. pegi2 nanti dah pegi cerita kat blog.

nURmALa mAZLan said...

busyuksayang,
ye ke kak?? ok..i'll try nnt

NahWaL,
ahahha..mmg x leh kuar bilik eh

nURmALa mAZLan said...

saya,
harus la

NahWaL said...

haah takleh. nanti rugi. haha. takdala.nanti jangan lupe naik banana boat!!! nak tengok gamba tau! bawak waterproof camera. haha pandai je aku

nURmALa mAZLan said...

NahWaL,
wakkkkk...akak x kan naik banana boat ok..takut!!!! wakakaka~ akak nak dok dalam bilik je..naper kena bawa waterproof camera?? ahaha

Iena said...

wahhhhh mala... dah jd pengantin basi pon masih dpt pakej honeymoon free gak yer... best2. nk lg... free tu beb!
enjoy ur holiday syg...

nURmALa mAZLan said...

Iena,
tu la..terkejut bila ada org nak bg pakej honeymoon lagi..walhal dah masuk 3 bulan kahwin..ahahaha~ rezeki jgn ditolak

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah see awak lum ada rezeki nak ngandung awak dapat rezeki lain plak..tumpang gembira nie..leh honeymoon lagi..make sure menjadi ha kali nie..heheheheheheehh

nURmALa mAZLan said...

PuRpLeLiCiOUs LoVe,
ahahaha..x de maknanyer..malas la nak fikir pasal ni lagi..just go with the flow

neezareef said...

cantek mala tpt ni akak penah survey tp lom penah stay..hihi...

nURmALa mAZLan said...

neezareef,
tu la..nampak cantik kan>?

Redbloodsnow said...

whoaaa!!! sonoknyer disponsor honeymoon kat tempat yg terlalu indah tuh weh. happy ler akak neh yek..hehehe

kak malaaaa...namo honeymoon kat cnie ker..ekekeke

:P

eLLy said...

ha dik lepas period boleh la ON'
ngeh ngeh ngeh ;)

MimY HaMiD said...

mala jgn lupa buat review....best la free

nURmALa mAZLan said...

Redbloodsnow,
nak.. nak.. nnt ada rezeki akak sampai sana kita jumpa eh?? ehehe~

eLLy,
wakakakaka..'kakakku ini otaknya sudah mereng..ahahaha~

nURmALa mAZLan said...

MimY HaMiD,
haru lah buat review.
aha la..best2
free la katakan

Mrs Zamzuri said...

oh ini tpt pre-hornymoon saya part 1 dulu igt tak? heheh..

mmg sgt besh! tp make sure bawak extra food inside the room if u r not planning to have the room service as the food is so-so to me. lagi 1, nak ke lobby mmg sgt jauh!

get ur room facing laut not facing other chalet.

daaa

[yAN!e][pUTraJAya] said...

fulamakkkkkkkkkk
dapat hanimun free la wak....
ish...ni yg tak sabar nak kawin nih

hahhahaha......

naddynad said...

i have been here...baru je bulan lepas..bilik dia mmg beshh..dah masuk takmo kuar dahh...

enjoy ur honeymoon..:)

NahWaL said...

kenala bawak waterproof, karang masuk air kang naye je jang!!!

haha, rugi kak tak naik, takda hal la, seronok tau! pergila, bila lagi nak muda

rynn2506 said...

weh g je la sementara ade masa(lom preg) ni...kang dah preg ade morning sickness susah plak..nama pon free....enjoy!!!

nURmALa mAZLan said...

Mrs Zamzuri,
ye ye... i cam ingat!! tapi cam blur² sket.. i teringat² bila kat website cakap mereka berkonsepkan bali. Pastu i teringat u nyer pre-honeymoon kat pD tu..pon cam bali jugak..nak tanya lupa la pulak..at last u yg terjah dulu..hikS!!

muahxxxXXx~

[yAN!e][pUTraJAya],
cepat² la kahwin yanie..kita pon nak rasa nasi minyak yanie nih

:: p R i n c E s S _ N :: said...

besh ok legend water....g laa yunk...

nURmALa mAZLan said...

naddynad.
yea!!! i pon dah masuk nnt x nak kua..wakakaka~

NahWaL,
x mo la dik..akak takut..banyak lagi aktiviti yg boleh membuat diri terasa muda..ahahaha`

nURmALa mAZLan said...

rynn2506,
yezzaaa!! aku mmg akan pergi..Insyaallah

:: p R i n c E s S _ N ::mmg nak gi pon nnt..sure =)

cIk pEnNa said...

uihh..besh nye!
paling besh ada org sponsor lak tuh..
hihihi

;)

AiydaLela said...

tempat cantik, sponsor pom cantek...kire bawa badan aja..jeles2..hahaha...

nURmALa mAZLan said...

cIk pEnNa,
benda free mmg best kan? ahaha

AiydaLela,
sila jgn jeles??miahahaha

Eazy Izzuddin said...

beshnye kak ke sana
=D

nURmALa mAZLan said...

Eazy Izzuddin,
belom pergi lagi dik

farhanna said...

wargh nk g 2nd honeymoon ye..

nURmALa mAZLan said...

farhanna,
yezza!!!!Insyaallah

Cik Wanie said...

wah yang,
dpt percutian percuma,
best tue,
blh lah bermadu asmara lagi kannn,
mula2 wanie ingat kat avillion tau,
sbb skali tgk pic mcm sama jer tempatnyer,
rupanya lain...

avillion pun best gak,
wanie pernah stay kat situ,
hik hik hik....

apapun selamat berbulan madu:)

Hamster Copo said...

Haduuh jadi ngiri niih..kapan yaa aku bisa merit,,hiks-hiks
tancap gaas..lanjooot hehehe
salam silaturahmi,,kalo sudah bulan madu mampir ketempat aku yaa

NURUL said...

mala...mcm best jer tmpt tu :)

nURmALa mAZLan said...

Cik Wanie,
tu la..dapat percutian percuma..syok kan..eeheh~ tu la pernah dgr gak org kata avillion tu best

Hamster Copo,
salam..ehehe~

nURmALa mAZLan said...

NURUL,
tu la..nampak menarik

~ mizzAmy ~ said...

cam best je chalet kat situ. nih yg dari kejauhan dah nampak chalet ni kan?? nak try google jugak la. if ada duit lebih, nak gak berehat kat sana.

nURmALa mAZLan said...

~ mizzAmy ~
gi google cepat..pastu terus booking..wakakaka~

legend port dickson said...

If you all want discounted rates at Legend Port Dickson, contact me.
you get timshare member's price.


legend PD