Thursday, July 2, 2009

SEmALaM aKu mC

Aku kan dah lewat period 3 weeks. Pastu bila aku cerita kat org, semua sibuk cakap ada isi tu..kau mengandung kot…kau ni mengandung la aku rasa…bla…bla…bla.. Pastu aku pun plan la nak g jumpa gynea aku semalam. Tup..tup.. malam hari selasa tu, aku period sudah!!! Pandai period aku ni kan.. dia tau esok tu nak jumpa doc, cepat² dia keluar..

Aku kena amik darah semalam..huhu~ aku dah la takut kena inject. Tapi dek kerana aku tgk ada budak kecik yg relax je kena cucuk, ku gagahi jua.. buat muka maintain je cam x takut..hahaha~


Ni ubat yg doc bg kat aku suh mkn..wakkkkk!!!!! ubat lagi

Kesimpulannya dari cerita period aku ni :-

– Jgn percaya sgt yg kita ni mengandung walaupun kita dah lewat period sampai 3 minggu pun
– Kalau korang period ke, tak period ke, sila jgn cerita kat mak cik² yg korang rasa cam kepochi. sebab nyer diorg ni akan cakap yg korang ni pregnant bagai.. huh!!! Letih la..elok² aku tak fikir lagi nak pregnant, tapi sbb diorg tu dah berhari² cakap cam gitu, membuatkan aku letak sedikit harapan. Tapi bila nan ado…sapa yg frust?? Aku ke diorg?? Lu piker la sendiri!!!

Lama jugak la tunggu turn aku.. kul 2pm cam tu baru nyer turn..Keras bontot aku..ahahaha~ balik daru Hospital tu, agaknyer sayang tgk aku agak down.. apa lagi yg dapat membangkit kan semula mood aku????? Harus la shopping kan..woohoo`

Kami ke Sg. Wang.. Aku beli T-shirt goggle dua helai + selipar Nike. Terima kasih suamiku~ muahxXxx ♥♥♥





32 comments:

Yanmie said...

salam mala...

takpe ada rezeki tu nnti antara cepat dan lmbt aje..

hem yg best tu part shopping...mmg suka sgt2 bab shopping nie..hehehe...

~dARlee zURiS~ said...

haah.
pasnie tgu sampai sebulan dua,baru bising2
kalu takde..kita yg frust :(
takpe...usaha lagi ye pn.mala.
amboi...bestnye
sakit2 pun dapat reward ek
;P

nURmALa mAZLan said...

Yanmie,
hehehe~ ye la yan..cepat ngan lambat jer

~dARlee zURiS~
tu la.. cakap macam2..bg pendapat macam2.. bila x de, kita la yg frust kan..hampeh

saya said...

owhh..takpe la sabar2 je la ye. kadnag2 tawakkal je la dah usaha lagi. hehhee.. anyway, kene jaga kesihatan, amik asid folic lebih awal dan minta nasihat dari doktor. yang penting, siapkan mental dan fizikal. good luck!!!

kojah said...

tak pe kak...nanti ada la rezeki tue...InsyaAllah...kak, bukan sy la yg g Bali...akak sy la...huhu

nURmALa mAZLan said...

saya,
huhu` terima kasih akak saya..ehehehe =D

kojah,
oo..ingat kau yg gi bali.. kalau kau, mmg la nak kena bg buah tgn kat akak..hiks

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

salam wak..sabar la nyek..mungkin blum ada rezeki awak..yang penting awak kena jaga kesihatan awak..jangan lupa makan ubat..(saya nshat org soh mkn ubat walhal saya sndri xsuka mkn ubat..hheheheheh)

atty's said...

takpe mala..lom ade rejeki..selalu gitu le..lewat je peyet mengandung..kepochi dorang tu..

kty ni hah dah 6 bulan tak peyet

nURmALa mAZLan said...

PuRpLeLiCiOUs LoVe,
ye la..itu satu hakikat yg kena terima..belum ada rezeki

atty's,
tu la..elok2 kita tak terfikir sangat pasal preg ni..diaorg pulak yg bg hope kat kita..bengang !!!!

khaLifah feDi said...

hahaha slm pn.mala..emm amcm your life okeh ker?

owh kira nk cover linelah sbb ade bdk kecik kena inject ea.. pdhl dlm hati nk nangis kan hahahaha.ops larik !!!

jgn marah ea..

IdaShah said...

makcik2 mmg kepochi heheheh
mcm lah kita pregnant tumpang perut dia

nURmALa mAZLan said...

khaLifah feDi,
ye arr..ak tgk budak kecik tu kena inject relax je..x kan aku nak jerit pulak??

IdaShah,
wakakakaka~ betul2 tu..macam a kalau pregnant tumpang perut diorg kan?? ahahaha~

[yAN!e][pUTraJAya] said...

sempat lagi soping yer mala...

hehehhee....semoga cepat sembuh....
=)

eLLy said...

kan akak dah cakap..
Dia' terkejut tu ;)

wakakakaka walau pun sakit kena cucuk.. shooping tetap shooping ;D

nURmALa mAZLan said...

[yAN!e][pUTraJAya]
shopping tu tak mengira masa la yanie..no shopping no life..ahahah`

eLLy,
shopping itu harus...sgt melegakan tekanan..

Wan 2 juz,cik CT wan kembang said...

sian akk...blom ader rezeki lg kn...btw..ader skt pe2 ke kak?

:: p R i n c E s S _ N :: said...

t8 cre sis....

nURmALa mAZLan said...

Wan 2 juz,cik CT wan kembang,
x tau la dik..harap2 x de la

:: p R i n c E s S _ N ::
huhu`thanks

mama mya said...

mudah-mudahan ada rezeki mala suatu hari nanti.. amin

take care :)

Jajadomaq said...

Teruskan usaha... insyaallah, dimurahkan rezeki.

Take care!

nURmALa mAZLan said...

mama mya,
AMIN!!!!

Jajadomaq,
AMIN!!!

neezareef said...

biasa arr tu mala...pantang org lmbt peod ade je wat spekulasi

jgn stress2 wat bodo je ..nnti2 lekat la tu

nURmALa mAZLan said...

neezareef,
tu arr kak..sangat ortodok la mereka..

AMIN!!!!!

Y u Z z 9071 said...

camtu kisahnya...

mamam ubat eh..jgn culas...

nURmALa mAZLan said...

Y u Z z 9071,
apakah makna culas???

Pocket said...

ciaannn dia,
tak per, lenkali pastinya rezeki dtg kembali.
jaga kesihatan dulu,
cheers ya sis:)

nURmALa mAZLan said...

Pocket,
tu la..itu lagi penting kan..menjaga kesihatan dari memikir kan yg remeh-temeh

Redbloodsnow said...

hahaha...lawak plak zie bc part period tuh. tahu gak ek die cuak bile tahu akak nk pi jumpe doc..hehehe


:P

nURmALa mAZLan said...

Redbloodsnow,
wakakaka..tu la psal..dia main2 pulak

rynn2506 said...

ala....org wat spekulasi ko preg tu sbb period dorg regular kot...cam ko dr dulu mmg x regular kan..so x yah pening² nak letak harapan dulu...tp checking tu mmg penting...mana tau buleh hindarkan ape² penyakit(kalo ade).....pasni wat pengajaran...xyah story kat dorg...ko diam aje...!!! kalo doc dah sahkan ko ngandung, barulah ko reveal....tu pon kalo dorg kepochi sgt nak tau!!!

nURmALa mAZLan said...

rynn2506,
tu la..diorg lagi banyak buat spekulasi dari membantu..huh!!1 whatever la..yg penting aku sihat kan..

zeti said...

zt da penah rasa pe yg mala rasa skang.. kcik ati ooo bila diaorg kcoh mcm tu.. tp xpe, yg pnting kita usaha dan Allah yg tntukan bila kita dpt baby :) take care mala!!