Thursday, July 30, 2009

pEMaLaS tAhAp gABaN

Tgk!!! mana yg atas katil
Yang dah dilipat² tapi x sempat nak masuk dalam almari

Yang disangkut lagi..adeh!!! semua blom masuk almari.pemalas!!!!!!!!


Korang tgk…berapa punya malas aku skang ni..

Jangan kata malas nak update blog. Kemas baju pon aku malas skang..adeh!!!! ngapain donk sama aku?? ahahaha~

Korang tgk tu, punya la banyak baju aku yg lom masuk almari lagi.. Kalau korang nak tau, itu baju dari hari isnin aku x simpan² masuk lagi dalam almari.. Malas dowh…..

Aku nyer rutin lepas balik kerja skang… **anggaran je ye

6.30pm – Mandi
7.00pm – Kemas² dapur sket² & prepare bahan mentah utk masak
7.30pm – Solat Maghrib
7.45pm – Aku sidai baju/sapu rumah/masak
8.45pm – Makan
9.15pm– Basuh baju
9.45pm – Solat Isyak
10.00pm – Kalau sempat aku gosok la baju, kalau tak…jgn la harap. Esok pagi je aku gosok sbb masa ni mata aku dah mula berat dah..

Tak kan bertahan sampai kul 11pm punya.. kul 10 lebih aku dah tido..cepat betul mengantuk skang ni.. Walaupun dah ber’router’ bagai, aku skang jarang online malam. Tgk tv pun sangat jarang.. sebab aku dah mula cari bantal time² cam ni..ahahha~

Tapi bagus tau..sebab esok nyer tu, seawal jam 6am aku dah bangun..Serious!!! skang aku bangun awal tau..

Kalau sebelum ni aku bgn budget² je time aku ngan sayang bersiap..pastu mula la aku terkocoh² nak buat breakfast bagai. Tapi skang, everything goes smooth….cam relax je.. bgn kul 6am, lepas mandi ngan solat subuh tu, x de la aku terkocoh² nak bersiap & buat breakfast..

Kat office pun aku dah jarang nak ngantuk tau..ehehehe~ Ni la ubatnye utk entry aku yg badan ku masuk angin tu kot..betul tak??

29 comments:

rynn2506 said...

yelah kot ni mala, aku rasa walaupon mata ko berat sgt waktu mlm tu tp hikmahnye ko dpt bgn awal...ok la tu...psl baju² ko tu kalo x spat nak wat ari biasa, weekend pon boleh....

Ju@Lucky^Mummy said...

rajin jugak la kau ni Mala.. akak lg la.. sapu sampah, kemas umah, masak suma laki akak yg buat.. wah.. betul2 isteri mithali akak ni ek... kuang3

momguess said...

rajin jgk ko dik
lepas keje
buat segala keja umh lagik
tahniahhhhhhh

Yanmie said...

salam mala,

uwaaa jgn malas2 ler mala..tu baru sikit tu..blm jd housewife lg..blm beranak pinak cam yan nie..huhuhu..kena rajinkan diri yea..nnti en.hubby carix lain..hhahaa..*gurau2*

ops!!! duk ngan mak mentua kan..so kenalah tunjukkan kerajinan tu walaupun x rajin...hehehe..

pssttt!! nampak mcm ada tali brazzzz tu...hahahaa

nURmALa mAZLan said...

rynn2506,
tu la weh..mmg berat mata aku skang ni kalau malam..nak tido je kerjanya..aha~ baju² aku tu mmg akakn ku buat weekend..kalau sempat malam ni kasi sattle

Ju@Lucky^Mummy,
wahhhhhhhh!! ye ker kak?? nikmatnya dunia..bagai anak yg punya

~ mizzAmy ~ said...

amy pun jenis tido awal. kul 9.30pm atau kul 10pm dah start baring2 dah. bangun plak, kul 6.30am. gila lama tido.... tapi, confirm tak ngantuk lah time tengah hari.

~dARlee zURiS~ said...

penuhnye atas katil
habis tu..tdo kat bawah katil ke?
ngegee ;P

awk basuh baju hari2 eyh?
rajinnye...

nURmALa mAZLan said...

momguess,
terpaksa kak..klau x sapa lagi nak buat..

Yanmie,
jadi suri rumah banyak mas anak buat itu ini yan.. skang ni masa limited..kul 6 ptg baru start boleh buat kerja rumah..mana dan nak buat semua..

nURmALa mAZLan said...

~ mizzAmy ~
aha kan..siang hari rasa segar jer

~dARlee zURiS~,
time tido bawa la turun semua tu zuris oi...ehehehe~ aha la..hari² basuh baju..rajin menda..malas la tu..sbb nak basuh sket2 jer..x mo berlambak2

busyuksayang said...

sama la kita dear...akak pun tgh malas sgt nie :D

nURmALa mAZLan said...

busyuksayang,
penyakit malas sedang melanda..ahahaha~

Redbloodsnow said...

ok lg tahap malas kak mala tuh taw. cube klo kak mala tgk bilik zie..perhhh!!! kalah tongkah pecah taw...hahahaha

dasar anak dara pemalas neh kak ^_^ hiksss

nURmALa mAZLan said...

Redbloodsnow,
standard la tu..akak dulu pon anak dara pemalas..weeeeee`~~

evyn4ever said...

jangan malas2 mala :)

nURmALa mAZLan said...

evyn4ever,
tak....hehehe~

Wan 2 juz,cik CT wan kembang said...

pnt heh kak...sian nye...da blik keje smbung lg wat keje umah..

apo nk buek..dah itu mmg keje pompuan...hubby akk tolong x sesame wat keje...?
klu x tolong mau nye pengsan kak ari2 cmni...huhuhuhu

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ok la tue ada gak nak sapu sampah hari2...kta jgn la harap nak sapu sampai hari2...kat dapur jerk hari2 sapu...sbb tue kta suka gosok baju seminggu (sabtu @ ahad) tue tuk seminggu keja..sonang ohh..heheeheh..

Aiydalela said...

ada lagi sisa2 rajen tu mala..

sempat lagi sidai bj, sapu umh, masak..

dah la bangun awal..

nURmALa mAZLan said...

Wan 2 juz,cik CT wan kembang,
aha...mmg dia tlg sgt..wakakaka~

PuRpLeLiCiOUs LoVe,
aha la..kita rasa kita kena buat cam tu la pasni..godok baju utk seminggu terus kan

nURmALa mAZLan said...

Aiydalela,
tinggal sisa je kak.. tu pasal cepat je mata ni ngantuk

atty's said...

kty pun menimbun kain tak lipat ..

mama idzareef said...

duk berdua blh la bermalas-malasan lagi..dh bertiga besok malas pn kene merajinkan diri jugak..hehehe..

nURmALa mAZLan said...

atty's,
sesama la kita tidur atas kain malam nih..ahaha~

mama idzareef,
tu la..skang ni pon gigih kan juga diri merajin kan diri

Eazy Izzuddin said...

ayyak! akak
nape malas neh
xD

nURmALa mAZLan said...

Eazy Izzuddin,
eazy punya pasal la nih

:: p R i n c E s S _ N :: said...

ohoo..N sjak da keje pon da mue mls...bsepah je bilek N skg...

nURmALa mAZLan said...

:: p R i n c E s S _ N ::
oo..N dah kerja eh skang

ratna said...

nurmala
samala kita.. dah ler malas nak melipat baju. bila abang sayang dah tlg lipatkan.. malas pulak nak simpan dlm lemari. apa nak jadi pun tak tau la..

Nurulhuda|Adlie said...

ym memalam rajin? main sorority rajin? ape la punya org.. hehe..

tak rajin jugak la kamu kan, tetengah ym...

boleh tertidooo... =)