Thursday, July 9, 2009

jEjAkA iDaMaN



Semalam aku tak update blog.. sebab?? Internet cam haram..huhu~ ingatkan balik rumah internet ok. Tapi internet kat rumah pon cam tu jugak..alamat nyer, x de la entry kat blog aku ni semalam..

Ok la..cerita hari ini ialah tentang jejaka idaman..miahahaha~

Masa muda² dulu..wakkkkkk..cam lah skang ni dah tua sgt.. Dulu², kalau org tanya aku, ciri² lelaki idaman aku..Confirm aku jawab :-

- Handsome
- Putih
- Berbadan sasa
- Romantik
- Kaya
- Aku mesti suka kat org tu
- Tak cemburu buta
- Sentiasa bersama ngan aku. Kalau boleh 24 jam
- Sekepala
- Satu tempat ngan aku sbb aku x nak jauh ngan mak aku ( yg sebenarnya dulu² aku syok kat anak makcik depan umah aku..wakakakaka~)

Tapi itu dulu…di ulangi DULU…..

Skang ni, bila aku dah masuk alam rumahtangga, kalau korang tanya balik aku apa ciri² lelaki idaman aku, sure dah berubah ciri² tu :-

- Memahami
- Ringan tulang (tolong aku buat kerja rumah or wharsoever)
- Hormat keluarga aku
- Hormatkan aku
- Pandai membahagiakan masa (Masa utk aku & masa utk lain² aktiviti dia)
- Mesti bertambah² sayang kat aku (Belai² aku cam kucing..wekkkkkk!!!)
- Memberi aku ruang (sometime I miss my past life)
- Menghormati privasi aku
- Boleh jadi kawan aku bercerita suka dan duka
- Boleh membimbing aku

Wah! sangat berbezakan.... hiks... hiks...

Walau macam mana pun aku tetap bersyukur dengan apa yang aku ada sekarang ni, walaupun kekadang rasa nak mengamuk, rasa nak tenyeh² hidung dia tu..




p/s: Kepada sayang, kalau sayang baca entry ini, sila jangan kecik hati ya, saje je suka2..Lagipun kekadang saya mmg geram ngan sayang..rasa nak pijak kaki sayang kuat²

33 comments:

busyuksayang said...

bersyukur apa adanya :)

~dARlee zURiS~ said...

hah.sama lah
smlm tenet bikin panas hati aje
huhuu....

hahaha..dulu2 ek
mmg lah
dulu2 asal org tnya..mesti nk laki ensem n banyak duit
;P

nURmALa mAZLan said...

busyuksayang,
Alhamdulillah

~dARlee zURiS~,
wakakaka~ aha kan..dulu2 x berpijak dibumi yg nyata

khaLifah feDi said...

ekk? apsl nk pijak kaki dye wey !!!

nURmALa mAZLan said...

khaLifah feDi,
sajer jer..

sue's blog said...

sebelum n selepas ade jejaka idaman..dua situation yg berbeza..hehehe

NahWaL said...

haha. kakak taknak tau jejaka idaman saya?hehe. janganla pijak kaki dia kakk. kecian dia..hehe

nURmALa mAZLan said...

sue's blog,
bila umur dah menigkat,selera lain² hiks~~

NahWaL,
akak mmg suka pijak kaki dia..:P

Y u Z z 9071 said...

tang geram tu yang best...

barulah thrill sket idup alam rumah tangga...

nURmALa mAZLan said...

Y u Z z 9071,
ye la..kalau x geram mana datang syok kan..huhu~

mama idzareef said...

pasangan kita adalah yg terbaik utk kita... ingat tu je..aman damai harmoni la hidup :D

saya said...

hehhee..dulu2 tu angan2 je..skrg yg real2 takyah angan2 dahh..

neezareef said...

ekekeek comey je ko ckp nk pijak kaki kuat2 tuh..

heeheh x pe la mala nk perfect sgt mcm kita idamkan alamat x merasa naik pelamin kang

atty's said...

betui ar mala..semlm tenet cam H1N1..

sama ar dulu berangan nak asben hensem..kaya bagai..
bila dah kawin..nak laki yg sporting..rajin..

nURmALa mAZLan said...

mama idzareef,
ye..betul tu..DIA dah tetap itu itu pasangan kita

saya,
dulu² tu cam perasan la nak jadi cam dalam novel.. dapat lelaki hensem, kaya, tough...wakkkkkkkk

nURmALa mAZLan said...

neezareef,
tu la pasa..ukur lah baju di badan sendiri kan.. nak memilih sgt pon, diri sendiri x sempurna

atty's,
wakakaka..semalam internet kena selsema la kak.tu la pasal lemau jer

aha kan..dulu berangan cam nak jadi puteri la konon2..semua perfect.. skang ni teramat la berharap agar suami itu dapat meringankan beban

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

kahkahkahkahkahkah kejam ohhh nak pijak kaki kuat2..hahahahah tapi memang kan..kalu kita beridam lebey2 pun lum tentu kta dpat apa yg kta idamkan..tpi syukur dengan setiap kurniaanNYA..AMIN dan ALHAMDULLILAH

nURmALa mAZLan said...

PuRpLeLiCiOUs LoVe,
ye la..bersyukur la jugak... terima seadanya yg didepan mata

princessdHani said...

comel gambo tu :)

eLLy said...

ye la dulu sebelum kawin impian kita lain.. tapi bila dah kawin kategori "lelaki idaman" pun dah lain.. ape2 pun mesti la kita ckp suami kita yg the best! betul tak?
wakakaka

Wawa_Nadwa said...

xleh bayangkan klu akk pijak kaki hubby akk tuh.
hehehhe!

tu la jodoh kan.
tak semestinya ape yg kita nak, akan dpt.
itu la pilihan terbaik utk kite.
=)

nURmALa mAZLan said...

princessdHani,
ehehehe~

nURmALa mAZLan said...

eLLy,
ye la kak. kalau x cakap hubby kita the best..sapa lagi nak cakap kan..pompuan lain nak cakap, mmg nak kena sepak tu

Wawa_Nadwa,
jarang la dapat apa yg kita impikan..sbb diri kita pon tak senpurna kan...jd dont expect kita dapat yg sempurna

adha said...

mala,
tu baru kawin tu.. rasa nk tenyeh2 idung.. sket lg merasa gak tnyeh idung dia.. wakakaka... tp i tak buat tau.. i lg ganazzz... wakakakak

Eazy Izzuddin said...

ok la 2 kak
dpt abg cam 2
hik3
=D

nURmALa mAZLan said...

adha,
wahhhhh
akak buat aper??

Eazy Izzuddin,
Alhamdulillah

eedany said...

hi dear...

kalau saya, saya suka lelaki yang pandai masak! so boleh nanti boleh jadi tukang masak peribadi saya...

haha.

:)

nURmALa mAZLan said...

eedany,
betul jugak tu kan eedany

[yAN!e][pUTraJAya] said...

so sweet n3 nih

hehehe.....

nURmALa mAZLan said...

[yAN!e][pUTraJAya],
ehehehe~

Hamster Copo said...

Cikkan sudah punya suami jadi jangan coba-coba cari jodoh lagi nanti kena hukum karma lhoo hehehe *ngancem*

nURmALa mAZLan said...

Hamster Copo,
aku ga cari jodoh lagi pon

Kamsiah said...

biasa la tu mala...masa tak jumpa pasangan lagi...mcm2 ciri yg kita tetapkan..alih2 dah jumpa...lain benar dari yg diidamkan..apa pun Dia memberi yg terbaik utk hambaNya