Tuesday, July 7, 2009

stARbUcKs

Ini cerita hari Sabtu. Aku balik dari rumah mak aku kat Pandan, lebih kurang kul 10pm cam tu la. Lepas abis tgk rancangan Jangan Lupa Lirik.

Aku ajak sayang kua jalan². Ye la, dah seharian aku dok umah. Bosan tau tak. So, aku ajak la sayang kuar. Seronok tau. Kehidupan malam..Ye la.. lepas² kahwin ni la aku merasa nak kuar² malam tanpa sebarang halangan. Kalau masa bujang dulu, jgn kata lewat malam..kul 10pm lebih kalau aku x sampai rumah lagi, mak aku mesti call.. Ringtone kalau mak aku call masa tu “Mummy..Mummy minta duit..Minta seringgit..Nak beli coklat..ooo Mummy..Mummy minta duit” wakakakaka~

Lagi satu, kuakui, aku bukan seorg yg senang bangun pagi..Wah!!! pengakuan nih.. Even dah dok umah mak mertua skang pun. Aku masih dengan tabiat lama aku iaitu bgn lambat..wakkkkkk!!!!!! Tak lama lagi kena hambat la aku ngan penyapu…

Back to the story, malam tu kami berjalan² cuci mata. Perut pulak antara lapar dan tidak..huhu~ Nak makan aper eh?? Nasi berat sgt..Budget nak gi makan kat OutBack. Nama pun dah malam kan, outback pun dah tutup. Aku ajak gi White House coffee, sbb tgk kebanyakkan blogger kita cam suka lepak situ kan. Nak gak la aku merasa. Aku x pernah lepak situ okeh!! Tapi sayang pulak x nak. X minat katanya sbb ramai org. Maka dengan itu, kami decide pergi je la Starbuck..




Air yg sayang minum ni – Caramel Hot Choc – sebenarnya fav aku tau. Tapi sbb sayang dah order tu, Ku budget cam nak minum la yg lain, nnt leh main rasa² kan.. Aku pun order – Chocolate Frapuccino - but end up with…aku yg minum air sayang…wakakaka~ Sedap ooo…korang gi try- Caramel Hot Choco -



Cheese cake ini adalah tidak sedap. Tak pasti sama ada cake ni mmg x sedap, atau mungkin sbb ini cake dah lama disitu. Sbb masa aku amik tu pun, ni la last piece

40 comments:

Mrs Shaka said...

sy suka tengo jgn lupa lirik...awwwww

nURmALa mAZLan said...

Mrs Shaka,
saya pon suka..sampai hubby kata "next year sayang masuk la" ahahaha~

rynn2506 said...

hehe...aku baru nak tya sedap ke x cheese cake tu...nmpk cam la sedap tp dah ko kata x sedap aku pcaya la ngan lidah ko itu...

nURmALa mAZLan said...

rynn2506,
mmg x sedap..dia x lembab cam cheese cake yg lain2 t..dia kering jer

MiSZuE said...

akk suke lepak sturbck ek???

NahWaL said...

sedapnyer kak. sjaa je tau, orang dah la lapa pepagi ni. haha

nURmALa mAZLan said...

MiSZuE,
aha..suka

nURmALa mAZLan said...

NahWaL,
ahaha..mmg sajer pon..wekkkk

busyuksayang said...

mala, tak try ker coffee jelly yg baru??? best tau dear :)

rynn2506 said...

ade award utk dirimu...sila amik di http://www.rynn2506.com

nURmALa mAZLan said...

busyuksayang,
best ke kak..nak try la nnt..nyum nyum~~

rynn2506,
terima kasih kerana meng'award' diri ku..ehehe~

atty's said...

tak shedap ye malam cheese kek tu.

nURmALa mAZLan said...

atty's,
aha..x sedap

neezareef said...

wowwyy...air air...akak hausssss

nURmALa mAZLan said...

neezareef,
nak peyed kot kak

~dARlee zURiS~ said...

suamiku ckp... "boikot starbuck"
so..old town white coffe sajo lah
hehehe ;P

eLLy said...

akak pun layan gak.. next year kita masuk nak .. wakakakka

nURmALa mAZLan said...

~dARlee zURiS~
kenapa kena boikot sedang kan benda² lain kita x boikot pon.. :P

eLLy,
ok²..kita masuk sesama..aku jadi pelampong kita, kita jadi pelampong akak..ehehehe~

watie said...

waaa syioknye berdatingan hihihi nak joint sama boley kikiki

psstt akak dah kawin 5 tahun x pernah masak kat mak mentua lagi.. x tau bila mak mentua nak hambat nie kakakaka

nURmALa mAZLan said...

watie,
boleh2..jom la join len kali

mak mertua nak tunggu 10thn baru nak hambat kot..ekekeke~

Y u Z z 9071 said...

bila ko nak lepak dengan aku ni???

nURmALa mAZLan said...

Y u Z z 9071,
ye la..tu la..plan dah lama kan

[yAN!e][pUTraJAya] said...

dia sudah start n3 makan2....hahhaha

aper? kejar dengan penyapu? tu ok lagi...aper kata kejar dengan paip getah air yg dok siram kat halaman rumah?


amacam? hahhahahha

nURmALa mAZLan said...

[yAN!e][pUTraJAya]
getah paip ok la yanie..jgn batang paip..pecah kepala..wakakaka~

mama idzareef said...

hehe..kita gengg!! sy sampai dh beranak sornag ni pn kalo tido umah mentua maintain bgn lambat..plg awal pn kul9 ekekekke.. rilek je..sib baik mak mentua hokeyy..kalo tak mmg sah kene hambat... ;p

nURmALa mAZLan said...

mama idzareef,
tu la..cam x boleh la nak jadi org lain..bgn pepagi buta..wakakak~ nnt bengal kepala ku

Nidza@Umi said...

Please vote for Harris at Sinar.fm

http://www.sinar.fm/komuniti/SiCilik09/default.asp?whichpage=9&pagesize=5


Ajak kekwn reramai vote anak buah ko sorang nie...

cIk pEnNa said...

ring tone tuh udah lama sy ngak dengo..

;)

A.I.Z.A.T said...

kak.ape kabo?sht ke? hehe..
sy dah stat keje skang, keje mlm.. so siang x smpat on9.huhu..tdo je..

wah cam best je bile tgk air starbuck tu..sy mmg x pnah bli air2 camtu, ade pn tgu org blnje.haha

almklum ar, mahal tu starbuck.. stakat teh ais kat plita slalu ar..heheh..

kak, nati sy discuss ngan kwn2 psl ftsal tu, sbb dorg free ari isnin je.dorg keje shift,tu ssh sket nk konpem

Pocket said...

pocket actually ada problem sikit pasal stabak ni,
apa?
pocket tak tau nak order aper!!
ari tu pocket pernah jgak gi ngan bendul, beside the pricing that very much interest me, its the menu...

maybe bila sebut frapuchino tu pocket tak leh nak bayang kan kot...
apa yg frap..
apa yg chino..

kampung? yes maybe :) hahahahah

malu nyee.. (_ _;

nURmALa mAZLan said...

Nidza@Umi,
pertandingan apakah itu??

cIk pEnNa,
ringtone tu dah lama kan :)

nURmALa mAZLan said...

A.I.Z.A.T,
ooo...adik ku dah start kerja rupanyer.patut lama x online..

sekali sekala leh la beli starbuck tu

ok..nnt akak ckp ng abg

Pocket,
alahai..nak malu kenapa nyer.. saya dulu masa mula2 masuk starbuck..siap tolak2 lagi..kau gi dulu..kau dulu..aku x reti..aku pon x reti..wakakakaka~

RaFFLeSiA MeRaH said...

akak selama hidup ni x penah lg minum ke mkn ker starbuck itewwww...huhuhu, agaknyer sbb encik hubby lebih suka mkn kat gerai biasa or kedai mamakkkk....mmmmmm.....

nURmALa mAZLan said...

RaFFLeSiA MeRaH,
tapi mmg ye pon kak.. makanan kat gerai2 biasa tu la sedap dari kedai2 cam gini

NURUL said...

sedapnyer...lama nurul tak layan starbuck

nURmALa mAZLan said...

NURUL,
huh!!! caramel hot choc dia meleup!!

arianna adrizal said...

ha psl ciskek tu mebi la kot.. sila jgn amik last piece next time. hehe

nURmALa mAZLan said...

arianna adrizal,
tu la kan..sebab cheese dia dah x macam cheese..wekkkkk~~~

ratna said...

roti tu nampak cam keras. cheese cake tu nampak sedap..tp tak sedap rupanya yer.. cisss..

nURmALa mAZLan said...

ratna,
roti tu tersangat la lembut kak