Friday, November 14, 2008

jiWa kAcAu


Hari ini hatiku basah lagi. Musim tengkujuh dihati masih belum berlalu. mengapa kesakitan-kesakitan ini makin membelenggu? Makin aku cuba utk melepaskan. Makin ia memaut kejap dihati...

Kamu tak akan dapat faham isi lubuk hati Seorang Nurmala...Pergilah wahai jiwa yg suci. Pergilah mencari damai yang mampu memberikan kamu harapan dan bahagia... Tinggalkanlah aku di daerah sepi ini utk seketika. Biarlah hanya aku yg mengerti siapa aku…



Ya Allah
perjalanan hidup ini makin berliku...
duri duri kehidupan ini makin menyakiti.. makin melukakan perasaan..
adakah aku mampu utk terus melangkah...?
.berikanlah aku kekuatan ya Rahim...
pimpinkanlah hatiku ini ke jalan yg benar Ya Rahman...
agar aku masih mampu melangkah..biarpun langkah ini sumbang...
sesungguhnya aku redha atas segalanya...
aku pasrah... aku berserah...!
AMIN!!!


23 comments:

MiSZuE said...

nape ni kak..
gaduh ngn abg ek..sabar ekk

masviona said...

puitis nye kata² nih...
syahdu saya membacanye
nway..saba ye

Jade said...

sabar yer..

saya said...

aduahii..kenapa pulak ni.. sabar la walo sebenarnya memangtak boleh nak sabar. sabar, sabar, sabar..

ellyn said...

aikkk...
apa hal ni?

sabar ye byk2

Nurmala said...

zue,
tak gado ngan abg la zue..taapi ntah la..rasa cam blank jerk.

masviona,
hehe..kalau tgh jiwa kacau,semua yg keluar mmg puitis..huhu~~

nor atiqah said...

lo akak..
nape nie..
sape wat??

Nurmala said...

jade,
thanks jade..

saya,
mmg pon kena sabar walaupon rasa cam nak jerit2 jerk..uhuks~~

Nurmala said...

kak ellyn,
ntah la kak..jiwa kacau..hehe~~

atiqah,
hehe..ada la hamba Allah tu..hiks~~

Yanmie said...

nape nie??? gaduh ngan sayang ke??..sabar ye..hari dh nk dekat tu..tak elok gaduh2..

Nurmala said...

yan,
hehe..bukan gaduh ngan sayang la yan..jiwa ni kacau jer..

arianna adrizal said...

hurm~ sometimes we do need a space esp bila hati xtenteram. and we're so lucky ada blog tmpt utk luahan rs. and xtra benefits bila ada teman yg sudi yg mendengar =)
cheer up fwen! we alwes here for u.

Aida said...

mala .. tq drop by .. akak pun nak exchange link dgn mala .. i likeeee

busyuksayang said...

moga awak kuat menghadapi semuanya...:)

Wawa_Nadwa said...

nape sedih2 ni kak?
xmo sedih2 yer.
Akk perlu tabah.
Kuatkn semangat ye kak.
=)

Nurmala said...

anne,
thanks anne..
mmg jiwa tgh x tenteram sangat..
kadang² rasa cam diri ni teruk sgt..

aida,
hehe..thanks akak..mmuaahhXXx!!!

Nurmala said...

busyuksayang,
insyaallah..

wawa,
insyaallah wawa..
akak x sedih dah sbb akak ada kawan² blog utk bercerita

:: p R i n c E s S _ N :: said...

saba taO..dugaan sumerr tu...

Nurmala said...

princess_n,
insyaallah...

eedany said...

kalau jiwa kacau...saya suka tidur.

dah bangun OK sikit rasanya!

U dah ok?

:)

Nurmala said...

eedany,
i pun rasa macam tu. tido, bila bangun ok skit walaupun ada lagi la kacaunyer sikit..hehe

i dah ok :) thanks

su said...

insyaAllah kak su doakan yg terbaik utk kebahagian nurmala....

Nurmala said...

kak su,
insyaallah kak.. terima kasih ye.