Tuesday, November 25, 2008

kRoNoLogi ciNtA nURmALa & kHaiRuL

24 November sebenarnya anniversary pertama aku ngan sayang. Tak de la declare2 kan. tapi sendiri2 mau ingat la.. Alhamdulillah, sepanjang hubungan aku ngan sayang, semua nya berjalan lancar,bergaduh2 manja sekali sekala tu biasa la..hiks~~ Hari ni baru nak genap setahun hubungan aku dan sayang, tapi lebih kurang 4 bulan je lagi aku akan bergelar isteri kepada Mohd KhairuL Nizam.. ~muaahhxxxXx~



Kronologi percintaan aku ngan sayang~~


2 November 2007 - For the first time aku jumpa ngan sayang. My ex-officemate - kak hanim - pindah kerja di hotel istana - sayang kerja kat hotel istana - Kak hanim still main kutu ngan kitorg lagi. Selalu kak hanim bank in je. Tapi ntah apa mimpi dia aritu dia pas duit tu kat sayang suh bg kat aku.. ptg tu Kak Hanim msg "mala, call aku balik. ada cerita best". Aku pun call. Pastu kak nim kata "mala, budak yg pass duit kat kau tadi tu minta no tel kau. Kak nim bg ek"..wah!!!! itu detik permulaan, pertemuan aku ngan sayang..


15 November 2007 - Lepas berbalas2 sms, sekali sekala call, aku ngan sayang berdating. Itu pun x lama. sbb 1st time kuar sama kan. itu pun lepas balik kerja. so, masa very the limited.. malu2 gitu..wakaka~~ Balik je dari jumpa tu, otw nak balik, aku terima sms dari sayang "awak, saya rasa saya dah mula suka kat awak, senyum awak, ketawa awak,sikap awak. saya dah mula selesa dengan awak" aku reply "awak, kita baru jumpa tadi. awak tak kenal saya lagi. bagi masa utuk kita saling mengenali ye awak".. Cheewaaaahhh..!!! ayat tak tahan tu..wakakaka~~~




Ni la rupa sayang masa 1st time kua tu..hiks~~


24 November 2007 - officially im being sayang girlfriend.. Tak de kata2, tak de surat, tak ada bukti yg mengatakan kami memiliki antara satu sama lain, hanya hati menjadi perantaraan :: a giFt fRoM hEaRt ::




1 December 2007 - our very 1st weekend together.. Sebelum ni jumpa lepas2 balik kerja je.. Itu pun jumpa kejap2..




Ni la rupa sayang ku masa 1st time keluar on weekend tu. Lain kan dari 1st time jumpa tu.
Masa raya haji thn lepas. 1st time dibawa jumpa mak mertua..wak!!!! kecut perut aku..


8 February 2008 - Akhirnya, aku menjadi tunangan Mohd Khairul Nizam..Alhamdulillah semuanya berjalan lancar. Janji di ikat untuk menempuhi alam pertunangan yg penuh dugaan.



14 & 15 June 2008 - Kami mengikuti kursus perkahwinan di Zura's akademi



TODAY - 4 MONTH, 4 DAYS UNTIL OUR WEDDING.. INSYAALLAH~~~~

70 comments:

~dARlee zURiS~ said...

ehemmm...
alalaa..sweet nye
bagusnya mala
kejap je kenal dah kawen ek
so..bercinta sakan pas kawen lah nie?
heheee...

bila tarikh keramat tu?
*wink wink*

Nurmala said...

zuris,
skang ni tgh bercinta fasa pertama la zuris. Nanti pas kahwin fasa kedua pulak.. hehehe

Insyaallah 28 & 29 March thn depan. datang la KL..

[[ Sakura ]] said...

ala sweetnye..........
semoga berbahagia hingga ke hujung nyawa erk!...

Nurmala said...

sakura,
insyaallah cik sakura.. doa kan yg terbaik ye..muahhhXXxx~~

ellyn said...

so cute..
semoga dipanjangkn jodoh mala n khairul k...
muahsssssss

Nurmala said...

kak ellyn,
insyaallah kak.. terima kasih mendoakan kita.. AMIN!!

busyuksayang said...

so sweet la mala..anyway, saya doakan semoga semuanya berjalan lancar sehingga hari kalian disatukan ya...:)

Nurmala said...

busyuksayang,
AMIN... Insyaallah.. doakan ye semuanya berjalan lancar seperti yg kita mahukan..

Aryana & Adrienna said...

best nyer....kenal jer kejap tup tup kawin ....uishh u amik khusus kat zura's akademik ker ....ala terkenang i kat tmpt tu ....10 thn yg lepas lah ...hahahha...neway i ucap kan moga berbahagia selalu sampai ke akhir ayat kay ..21/11/xxx i nyer anniversary gak ...dekat2 jerkan ....hahahahhaa

Nurmala said...

hana,
aha kan..kejap je kenal. i pon x sangka tau..huhu~ oo..u pon amik kursus kat zura's ker? same lah.. anniversary pon dekat² kan??

sparkystar said...

bunga2 cinta..harap korg bhgia smpai akhir hayat..ngeh3

sparkystar said...

bunga2 cinta..harap korg bhgia smpai akhir hayat..ngeh3

sparkystar said...

bunga2 cinta..harap korg bhgia smpai akhir hayat..ngeh3

sparkystar said...

bunga2 cinta..harap korg bhgia smpai akhir hayat..ngeh3

rynn2506 said...

wah siap wat kronology lagi tuh....
inilah percintaan paling singkat yg penah aku jumpe...aku sgt bharap mahligai yg bakal dibina akan berkekalan buat selamanya....AMIN~~

rynn2506 said...

lupe nak top up...
guys, inilah juga pasangan yg kehulu ke hilir sambil berpegangan tgn di majlis persandinganku...huhu....sampai mak aku sendiri tego.."huh..ni kalah pengantin yg jadi raja sehari nih"

Nurmala said...

sparkystar,
isnyaallah.. tapi tau la bunga2 cinta.. tapi takkan comment sampai 4 kali kot..wakakakak~~~

azrin,
hehe..sesajer jer buat kronologi..selalu baca kronologi artis jer kan?? insyaallah yin..doa kan aku tau..

Nurmala said...

azrin,
hahahahaha..yin,kau nyer top up ni buat aku tergelak sorg² kat office nih..wakakaka~~

sipeNinLalat said...

Erkkkk dasattt ko Mala, jumpe kejap dah terus berkenan di hati terus bertunang... Jodohhkannn gitulaaa...ade org kawan bertahun2 tp akhirnya putus ditengah jalannn.. Hehehee All the bestt laaa... Semoga kowang disatukan dan bersama hingga ke akhir hayat...

rynn2506 said...

hahaha..aku pon gelak gak masa nak taip td...heheehhe...
elok la tu ko gelak...jgn asik nak sedih² je k...

cheer up mala~~~~~~

Nurmala said...

sipeninlalat,
aha..jangan tak tau,sebelum aku jumpa tunang tercinta ni, ada dah ada bf yg almost 7 years kitorang kawan. Tapi dah takdir kata begitu kan?? Insyaallah ye..

azrin,
terima kasih friend.. muaahhxxXXx~~~

antalya said...

wahh bestnya xsmpai sthn kapel dh tonang..me 6thn dh kenal..3thn kapel..br le nk kawen

etomyam said...

4 bulan lagi, x lama dah tu...jgn lupa buat online majlis akad nikah, boleh kawan2 blogger tengok he he

masviona said...

:)...so sweet

masa tak menjanjikan apa²....klu kata mmg jodoh kita kuat..kenal baru sebulan-2 pun leh jer smpai ke jinjang pelamin...rite?

moga menjadi pasangan yg bahagia nnti ye...4 bulan tuh dh xlama tuh..:)

Erinsza said...

alah mala sweetnyer selamat anniversary semoga ape yg dihajati akan termakbul & semoga berbahagia.

Nurmala said...

antalya,
hehe..tak pe..ada jodoh x kemana..setahun ke, 2 thn ke, 6 thn ke...

etomyam,
wak!!!! nak tgk live ker?? pecah rekod tu, dulu siti nurhaliza..skang siti nurmala..wakakaka~~~

Nurmala said...

masviona,
ye la..masa tak menjanjikan apa²..Insyaallah..doakan semua nya selamat..

erinsza,
insyaallah kak.. semoga semua yg diimpikan menjadi kenyataan.. AMIN!!

Yanmie said...

salam mala..

huhuhu..bestnya yan baca n3 nie..sweet couple gitu..

semoga berbahagia..

Aida said...

bestnya ingat kenangan lama kan .. syokkkk je ..
kak aida pun nak recall balik lah ..

Nurmala said...

yan,
insyaallah yan.. haha~~ sweet couple?? x tgk kalau time gaduh. masam couple..wakakaka~~

kak aida,
hehe.. reall la balik kak..best!!!

[yAN!e][pUTraJAya] said...

nurmala..

sonok baca kisah chenta awak...
he he he

teringat saya 1st time jumpa dengan cek abe saya kat Alamanda....

aper2 pun....yanie doakan mala berbahagia hingga akhir hayat k....

kenduri bulan 3 jangan lupa jemput.....

=]

Nurmala said...

yanie,
insyaallah yanie..
kita mesti jemput punya..
elok la tu, yanie jumpa cik abe kat alamanda.. kita jumpa kat times square..nampaknya mall skang ni dah tukar function..hehe..tampat bertemu jodoh..wakakaka~~

The Journey.. said...

congrats.. ur weds is going to be 1 week earlier than mine. ahaks..

saya said...

congratulations!!!

Nurmala said...

the journey,
owh...congrat jugak utk awak..

saya,
terima kasih kak

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

salam
moga hubungan ini berkekalan hingga ke akhir hayat, suka baca kronologi percintaan mala, best gitu

Aida said...

kak aida dgn muka tak malu ni pun nak gak jemputan khas dari mala .. hehehe

UnGu VioLeT said...

so sweet kak.. mar doakan akak bahagia hingga ke akhir hayat.. amin

Nurmala said...

crazy beautiful88,
hehe..thanks ek singgah..
insyaallah..doa kan je yg terbaik

kak aida,
wah..akak..mana ada x malu..kita musti jemput punya..dont worry k

zianazone said...

alhamdullilah fren..harap2 berkekalan sampai tuwe ekk..kalau nak kenduri jangan lupa jempot taw.. :P keep in touch

Nurmala said...

mar,
terima kasih mar.Insyaallah..AMIN!!

Nurmala said...

zianazone,
insyaallah..
harus la jemput ek..
awak bukan jauh pon..kat ampang jer

zianazone said...

hehehe tu lah pasal..ntah2 kenal kan..ko pun kat ampunk gak ekk..ohhh ko online gak yer...patut arr cepat reply..dan blog ko banyak entry :P

Nurmala said...

zianazone,
wakakaka..yep..aku kat ampang gak. ntah² pernah nampak ko..

bosan seh..sbb tu buat entry banyak²..pastu layan komen org..huhu~~

cHeRyNa PiReS said...

wah3x malaaaaaa...siap ade bahan bukti! takleh tahan tul:D

Nurmala said...

sha,
hah?? bahan bukti??

BuBbLeS said...

cpt la 4bln tu
nk pakai baju bling bling

lalalalala

Nurmala said...

bubbles,
otak kau..ada ker org kahwin pakai baju bling²

TERA said...

tera doakan semoga jodoh brpanjangan.. anyway ade tag utk mala... klu tk bz layan le... huhu

mr. fabulous said...

didoakan semoga berkekalan... :)

:: p R i n c E s S _ N :: said...

so sweet...x smstinyerr br kenal x bole jatuh cinta kan...

sweet..sweet...sweet...

saje wat N windu kt pRincE_ZA taO....

Nurmala said...

kak tera,
terima kasih kak

mr.fabulous,
Insyaallah..

Nurmala said...

N,
aha..jodoh ditangan tuhan. kejap ke, lama ke bukan penentu..

alolololo....sian dia Prince ZA jauh ek.. Tak pe la,kumpul rindu tu banyak2 k..

Warnawanie said...

Semoga jodoh berpanjangan... AMIN

Nurmala said...

wanie,
AMIN!!! Insyaallah wanie..

MiSZuE said...

ni la namanye jodoh..
bestnye..
semoga akk bahgia hingga ke akhirnye
amin..
jempot zue tau hehe

Nurmala said...

zue,
Insyaallah..
akak mesti jemput zue punya..

Redbloodsnow said...

whoaaa!!! caya lah kak
cepat ek akak n abg...zie pown nak mcm tuh gak nnti
x nak dh kapel lame²...
nk tros btunang then kawen...pastuh ko bcinta ler puas² pas kawen t kan..hahahahaha :P

solute arrr zie ngan akak nyer love story neh. beshhh :)

Nurmala said...

zie,
aha..akak dulu kapel lama² pon x kemana..Zie suh muz cepat² masuk meminang..nnt diambil org pulak..hiks~~

zianazone said...

hehehe tu lah pasal kan..ko ampunk kat mana beb

Nurmala said...

zianazone,
aku kat kg pandan..wakaka~~ ko??

arianna adrizal said...

love story mala ni straight forward. org dgr pun xsakit kepala. hehe. not like mine.. berbelit2 lagi terbelit. kekekekeke.

sy suka cr ni. xnk cinta terlalu lama. nnti sparks hilang.

supermummy said...

ala..sweetnya! tak sabar tgk korang kawen pulak ni..hehe

Nurmala said...

anne,
Alhamdulillah kali ni dapat yg straight forward..hehe~~

supermummy,
sabar ek mummy..lagi 4 bulan jer..Insyaallah

Sikelu said...

alamak..!!
sekalai gambar yang pakai helmet tu macam azura dengan zack la pulak...

he hee peace...!!
salam kenal..

Nurmala said...

sikelu,
hehehe....
salam kenal jugak..
azura!!! azura!!!azuraaaaa!!!!!!~~~

Wawa_Nadwa said...

akk,
wawa teringat cite yg akk cite ms open house akk tuh.
hiks!

Kejap je kenal kan.
son0k je baca.
org kate jodoh tak kemane.
=)

p/s: kawen jgn lupe jemput taw!

Nurmala said...

wawa,
aha kan..akak ada citer live lagi kat wawa.. maknanya wawa dah tgk sayang akak dan org yg menemukan akak dengan sayang secara live juga..

p/s:insyaallah wawa.. akak jemput punya..dont worry

eedany said...

time wedding nanti boleh buat slide ni...

tentu meninggalkan memori berharga buat uols berdua...

:)

Nurmala said...

eedany,
aha kan.. tgh dok terfikir2 la ni.. nak buat slide ker x?? budget beb!!