Tuesday, June 16, 2009

jAwAPaN di pERsiMpANgAN

Aku ni peminat no 1 Dato’ Siti Nurhaliza. Sesapa yg x suka Siti Nurhaliza tu, sila abaikan ye.. Kalau aku drive, aku mesti akan pasang kaset/cd lagu² Siti Nurhaliza. Sampai kan kawan² aku yg pernah naik kete aku cakap la “Kalau naik kereta Mala je, lagu Siti Nurhaliza..Lagu Siti Nurhaliza je, naik kereta mala” wakakakakaka~ giler kawan aku tu.

Ok..Al-kisahnya… kaset album pertama Siti Nurhaliza aku tu dah rosak..Maklum la..nama pon kaset kan?? Skang mana ada org pakai kaset dah.. So, aku men’download’ semua lagu² dari 1st album Siti Nurhaliza tu,untuk di burn kepada CD.. Kira cetak rompak la ni..wakakakaka~ Tetapi..aku tiba² ter’touching’ dengar lagu Jawapan di Persimpangan....hehehe~

Korang ingat tak, ni antara lagu yg Siti Nurhaliza nyanyi waktu mula² dia menceburkan diri dalam bidang seni ni.. Masa tu aku Form 1 okeh…Skang umur aku dah 26thn..see… baper thn aku setia dengan Siti Nurhaliza? 13 thn…clap..clap…clap utk diri sendiri..,.huhu~

Maka, Untuk hari ni, korang layan je la lagu ni eh? Aku skang di dalam mode – PERSIMPANGAN.

Wakkkkkk!!!!!! Persimpangan apakah??


Siti Nurhaliza - Jawapan Di Persimpangan

Perjalanan hidup ini sangat panjang
Bagaikan kembara yang tiada hujungnya
Di sini ku berdiri di persimpangan
Jauh pandangan yang kini ku renung
Oh di manakah kau yang ku cari
Dalam kembaraku ini
Mengapa kau singkir ku ke tepi
Bagaikan ku tak berharga lagi
Perjalan hidup ini yang mencabar
Menguji segala kekuatan
Dalam kembara yang penuh debar
Ku berpegang jalanMu oh Tuhan

42 comments:

wina said...

wah! aku yg 1st komenlh mala :-) mmg aku ingat time sekolah dulu..klu bkn ckp pasl siti psl shah rukh khan..2 nama nie je..huhuhu...dgn srk setia lg x?

nURmALa mAZLan said...

wina,
wahhhhhhhhh!!! kau ni mengingatkan aku kat duda aku pulak...kan dah rindu dah ni..ehehehehe~

~dARlee zURiS~ said...

erkk...zuris pejam mata
hahaa ;P

tentang dhila... said...

mala..nape ni? mood di persimpangan lak ni. ingat hubby je ok..jgn ingat org lain. rindu hubby je tau...

nURmALa mAZLan said...

~dARlee zURiS~
hah??!!! pejam mata?? ooo x ske siti eh?? huhu~

tentang dhila,
mesti la rindu hubby je..x de org lain dah...sajer teringat kat lagu ni..those were the day

Elynn said...

Persimpangan :) erm elynn rasa mala jangan ler pi jalan simpang-2 ni, apa kata ikut jalan round boart atau HIGH WAY....

SELAMAT HIDUP !.. anyaway abadikan diri pada SUAMI yang tersayang " Pasti Ada Damai disana" bila dikau sentuh wajahnya, pencarian itu usah sudah...........MAHADEWI...

MimY HaMiD said...

teringat plak cover album dia yg album pertama tu..i pun ada beli gak..xsilap baju putih ala2 innocent nampk tahi lalat..mala i suka ada satu lagu yg rancak ada psl "hujan turun x berirama mentari pudar warnanya'..apa ek tajuk nya..

mama idzareef said...

muka siti time tuh suci murni lg kan.. ;p

skrg dh upgrade..vogue da vass!!

nURmALa mAZLan said...

Elynn,
hahahaha~ syahdu sungguh ayat² mu itu ellyn..hahahaha` ya!!! harus la ku sentuh wajah suami setiap hari :)

[yAN!e][pUTraJAya] said...

tgk muka mala..
teringat tok ct...hahhaha
tgk muka tok ct...
ingat nurmala mazlan...

hehhehehe

ratna said...

alalalala siti nurhaliza dulu2..

Maswani said...

akak pn minat tok ct gak..hehe.. sama lah kita..

nURmALa mAZLan said...

MimY HaMiD,
mimi....tajuk dia ANTARA WAKTU & USIA..

aha...cover dia kaler putih.. dia pakai baju putih...rambut ikat semua...nampak tahi lalat..ahahaha~

mama idzareef,
aha kak..muka dara lagi..ahahahaha
~

nURmALa mAZLan said...

[yAN!e][pUTraJAya],
wakakakakaka..yo la tu yanie

ratna,
kelakar kan?? hehe~

nURmALa mAZLan said...

Maswani,
kita serupa

J3zz3lb3ll G' said...

persimpangan jalan mana nk ikut neh?

nURmALa mAZLan said...

J3zz3lb3ll G',
persimpangan jalan TAR..wakakakaka~ nak beli kain buat baju raya

Redbloodsnow said...

best ape ct. zie pown minat gak ngan ct...lagu² die sume sedap² kan. bile tgk muke die dlm tv kan...sure ternganga mulot zie..hahaha


:P

nURmALa mAZLan said...

Redbloodsnow,
aha kan zie kan...cam terpegun tgk dia.. kalau tgk live lagi la...kulit nyer...halus mulus ok..~

ILA said...

wahhh..apa kehei si Nur ni??
bukan ker baru 'wedding of d year'
napa pulak tiba2 dlm persimpangan??

mehhh..akak tunjuk jalan..
sila belok kiri..than jalan terus..pas tu belok kanan..dlm 1/2 km belok kiri..ada sungai.lompat kat situ!:p
muehehhehe..akak gurauu lerrr:p

nURmALa mAZLan said...

ILA,
hahahaha..apa lah akak ni..sajer jer bikin gempak.. tetiba teringat lagu ni..best²

:: p R i n c E s S _ N :: said...

vavava....layan lagu ptg2 ni...

nURmALa mAZLan said...

:: p R i n c E s S _ N ::
yezzzaaa!!!

rynn2506 said...

yelah..ko siti..aku misha...wakakakaaka

nURmALa mAZLan said...

rynn2506,
ahahaha~ yo la tu

neezareef said...

mala..akak mmg x minat ct..hihihi
tp akak x kesah pn org yg minat siti..kan masing2 ade hak masing2 kan...msti mala ni pn lembut je org nye

nURmALa mAZLan said...

neezareef,
hahaha~ naper lak akak kata kita pun lembut..ahahaha~x lah kak

farhanna said...

KONSERT CT KT ISTANA BUDAYA PEGI X?

eLLy said...

alo alo alo akak pun minat dng siti tau.. dari dia muda sampai dia dah jadi Dato' akak still setia tau ;)

IdaShah said...

lagu2 siti mmg best
x rugi klu beli kaset or cd

Eazy Izzuddin said...

akak!
same la kite
minat tok siti
ceylet tgn skit
hehe
=P
xD

eazy de sume album die

UnGu VioLet said...

lawanye akak punye header.. so sweet sis!!

nURmALa mAZLan said...

farhanna,
nak pergi.. tp tiket dah abis..tinggal yg RM250 ngan RM300 je..mahal la

eLLy,
hahaha...bagus² sama la kita kak

nURmALa mAZLan said...

IdaShah,
ya betul!!!!!

Eazy Izzuddin,
boleh geng la kita cam ni eazy..ehehe~

nURmALa mAZLan said...

UnGu VioLet,
ye ke?? thanks mar.. bukan akak buat hiks~~ :p

ieja said...

mala.. saya minat siti juga..

NURUL said...

mala nie rupanya peminat ct ye.

nURmALa mAZLan said...

ieja,
sama lah kita

NURUL,
ehehe~ aha la..

~ mizzAmy ~ said...

nih sama kes ngan kawan amy. tapi dia laki, asal masuk keta dia je dengar lagu siti. peminat setia, sampaikan segala konsert siti dia nak pergi.

nURmALa mAZLan said...

~ mizzAmy ~
ha..best2..akak leh gang ngan kawan amy tu

khairulnizam said...

siti xbest syg...datuk khairul la best,,,hahahahah...

nURmALa mAZLan said...

khairulnizam,
wekkkkk..perasan..bila sayang dapat datuk??