Tuesday, June 9, 2009

pEtER & jiMMy

Minggu lepas, mak cik aku sekeluarga ke Terengganu. Pastu dia tinggal kan dua ekor kucing dia kat umah Atuk aku. Mungkin sbb nnt x de sape nak jaga kot sepanjang dia ke Terengganu.

Semalam, balik kerja, aku terus ke rumah Atuk aku…Waaaaaaaaaa!!!!! Ada kucing…I LIKEEEEEE ♥♥

Sekor nama dia Peter. Sekor lagi nama nya Jimmy tapi aku x pasti yg mana satu Peter, yg mana satu Jimmy…Yang aku tau sekor jantan. Sekor lagi betina.. Amboi!!!! Sgt Al-Kafirun kan nama korang..wakakakaka!!

Punya la geram aku kat kucing ni…Ku gomol², Ku picit² badan dia.. Tapi dengan cara berhemah tau Uolls!!! Korang tgk la pipi dia.. Caner lah aku tak geram..Adeh!!! Kalau korang pon, sure geram kan? tak tau la yg takut kucing…ehehehe~ Rasa cam nak bawa gi kerja je kucing tu..ahahaha~

Aku sangat suka kucing kalau korang nak tau.. Cuma tak berpeluang nak bela kucing lagi selepas kucing aku yg terakhir – TOT - sbb tak duduk kat umah sendiri lagi. Nanti ada org yg suka kucing, ada yg x suka kucing..Susah!!! Tgk la aku dah ada rumah sendiri nanti. Akan ku dapat kan seekor kucing…wuuuaaa!!!! Nak kucing~






Apakah yg sedang dilakukan oleh kucing² ini?? Huhu~

Sangat selesa kan kucing itu di situ..wakakaka~

62 comments:

~ mizzAmy ~ said...

comel jer kucing2 nih. amy kalau bab kucing memang surrender la. agak allergic dengan bulu kucing.

nURmALa mAZLan said...

~ mizzAmy ~
sgt rugi la amy..ehehehe~

aRe_uDear said...

mak aii laling tomeyy giler tucen tuh.. kembang giler.. i likeeee.. tapi lagi sayang kat ratu ayu laaa hek3x..

Eazy Izzuddin said...

alamak!
sangat chumel la
hik3

dhila said...

mala...sy lum pi humpe doc lagi. tp b4 kejadian saya ade pi jumpe doc dia kata salur sy bnyk lemak. dia bagi ubat mentformin n acid folic. metformin tu utk pecah lemak. selang 3 minggu mkn ubat tu yg saya tgk kdg2 mst ade tompok darah...risaula.
mala...ape2 info awk bgtau sy yek. kite share...

ratna said...

geram nyer tgk.. teringin nak bela kucing cam ni..tp mana nak dpt..kalau jual pun mesti mahal harganya.. mana leh dpt free?

saya said...

wahhhh..comel2 gebu2 cute2 manja2. geram betol...

nURmALa mAZLan said...

aRe_uDear,
hah??!!! ratu ayu??

Eazy Izzuddin,
mmg comel

nURmALa mAZLan said...

dhila,
tu la..takut kan..nnt pape saya inform awak eh

ratna,
ahhahaha..ntah la kak..kena minta kat org kot..tp saper pulak nak bg kan??

nURmALa mAZLan said...

saya,
aha..kita pon geram kak

:: p R i n c E s S _ N :: said...

uishh....cm besh bulu die..klo pRincE_ZA tgk msti die suke...

nURmALa mAZLan said...

:: p R i n c E s S _ N ::
oo..prince ZA ske kucing ehh..same ngan kita..ehehee

Aleeya said...

he he comelnye kucing2 tu..klo dpt kat damia ni abes ditunggangnyer...lawa eh bulu2 dia, tu mandi pakai syampoo bdn ape tu he he

nURmALa mAZLan said...

Aleeya,
ntah la kak..mak cik kita yg membela..kita main je..ahahaha~ tapi bulu dia sangat lembut kak

Luv like this.... said...

suke tucin..p x suke bab dia berak n pancut2 tu..camne ehh nak ksi dia beradab sikit???

neezareef said...

e-eii..muke tucin2 tu rsa nk sepak jek..kemain tombam2

princessdHani said...

i was thinking of getting a cat too! mebbe after the wedding ;p

nURmALa mAZLan said...

Luv like this....
ooo..itu macam kene ajar dia dari kecik

neezareef,
wakakakaka! geram kan kak kan...rasa cam nak gomol jer

nURmALa mAZLan said...

princessdHani,
ehehehe~ selamat ber'kucing'

kojah said...

nak kucing yg gebu2 kakkkk...hehe

Wan 2 juz,cik CT wan kembang said...

lg tomei akk dr kucing tuh!...;p

PuteriSatu said...

tebalnye bulu kucing tu ye... hiks..

nURmALa mAZLan said...

kojah,
akak pon nak jugak

Wan 2 juz,cik CT wan kembang,
cet!!! akak ni kategori kucing ka??

nURmALa mAZLan said...

PuteriSatu,
kucing berbulu tebal x pe..lagi tebal, lagi comel

Iena said...

ramainya penggemar kucing... i x suka tau!

nURmALa mAZLan said...

Iena,
kucing ada lah satu²nya binatang yg saya berani pegang...wakakaka~

Ada Ayrissa said...

gerammmnya tgk kucing tu...cantekkk

ARIFFDA said...

jgn kata meow tu gebu...tuan tempat meow tu parking pun gebu


mala jgn marah ek


larik....

Y u Z z 9071 said...

dapat tempat empukk...

lena tuuu

arianna adrizal said...

alamak! sebijik cam yaya versi kelabu. kehkehkeh..

nURmALa mAZLan said...

Ada Ayrissa,
kita pon geram akak!!!!

ARIFFDA,
wakakakakaka~ tu la pasal..sgt selesa dia landing kat situ

nURmALa mAZLan said...

Y u Z z 9071,
mahal tu

arianna adrizal,
adik beradik kot..lain mak lain bapak..ehehehe~

farhanna said...

waaaa mala... saya teringt kucin sy syinta almost 1 month dah pegi.. son..sob..seb bek dia tgal kan 2 baby bunga and small syinta pengubat rindu..

[yAN!e][pUTraJAya] said...

kucing tu tak gebu sangat mala uit...

yg baju biru tu lagi gebu...seri pengantin dok ada lagi...berseri2 jer...(^_^)

hehhehe

♥miss zaza♥ said...

sooo cute!

nURmALa mAZLan said...

farhanna,
wuuuuuaaaaaa!!!!!!! nak baby dia tu..ehehehe~

[yAN!e][pUTraJAya],
ahahaha..ye la tu yanie

nURmALa mAZLan said...

♥miss zaza♥,
yeap!!!

rynn2506 said...

mala,
nape slh satu nama kucing tu cam nama asben adini...??
heheheh.......
aku cam biasa arr..x gemarkan kucing...tu je perbezaan antara kite aku rasa...tol x??

Wan 2 juz,cik CT wan kembang said...

ish..x la kakak...tp mau bgtau yg akk lg super chumelllll...heee

Yanmie said...

salam mala

kucing tu mmg kiut. tp yan lak x suka kucing coz takut ngan kucing pnya mata..pelik kan..hehehe

atty's said...

salam mala..tutennya cantek..sgt..bulu kembang2..

dEeWaN said...

salam pknalan mala. akak pun dlu ada 2 kor kucing tp dh kna curi. Kucing kpg pun owg nk curi. msa ada kucing ni blm ke pjbt, akk kna susukannya dgn sudu tau....
penat gak bela kucing, akhirnya bila dh bsr hilang.
seronok dpt bgurau dgn kucing.
kucing mala tu cantik, jk akk dpt jgn hrp nk pulangkan.

SaDi said...

so cute... nak jugak kucing macam tuuu... huahuahuahuahua :p

nURmALa mAZLan said...

rynn2506,
hahaha~ tu la pasal.. aku pon rasa cam tu.. yg lain cam samer je cuma beza masa dan waktu

Wan 2 juz,cik CT wan kembang,
wakakaka~ ye la tu

nURmALa mAZLan said...

Yanmie,
hah??!!! pelik la yan...takut kucing punya mata?? tp air mata kucing sedap kan?? lalalala~

atty's,
aha kty..bulu nya sangat lembut

nURmALa mAZLan said...

dEeWaN,
mmg bengang kalau kucing hilang kan..penat² bela..bila dah cantik, org ambil pulak

SaDi,
amik la..ahahaha`

mama mya said...

fuh nama kucing manyak glemer laaa hahaha.. tue kucing tue dok kat riba mala tue apa kes.. sedap sangat ke kat situ hahahahaha

nURmALa mAZLan said...

mama mya,
empuk la kak..sampai lena dibuat nya..ahahahaha~~

en_me said...

ammvoiii noti ghitewww.. ekeke, salamm

nURmALa mAZLan said...

en_me,
salam!!!

MiSZuE said...

comellnyeeee kak
geram!

nURmALa mAZLan said...

MiSZuE,
sape yg comel? akak ke kucing? ahahahaha~

khairulnizam said...

xske kucing,,nnt kena ckar ngan gigit,,mmg nak kena tendang jer klu wat mcm tu,,

nURmALa mAZLan said...

khairulnizam,
penakut rupanya suami saya nih...ingat kan gagah perkasa sgt

J3zz3lb3ll G' said...

tomeinya...suke2

nURmALa mAZLan said...

J3zz3lb3ll G'
ehehehe~ suka jugak

Anonymous said...

oit..sejak bl lak kucing kite nm tuka jd peter n jimmy!!haha

male name=jasper female name=jessy

nURmALa mAZLan said...

Anonymous,
la....ye ker??? haziq la yg cakap peter ngan jimmy tu..hampeh

Anonymous said...

popular kucing kite..x pasal msk dlm blog.hehe

nURmALa mAZLan said...

Anonymous,
hahaha.. tau x pe..

Elynn said...

aLA-ALA CUTE nyer cat tu?? yang baju biru tu lagi cute..mala u look slim...after married...

nURmALa mAZLan said...

Elynn,
ye ke ellyn??? isk..rasa cam berat je