Monday, June 29, 2009

tRaNsfORmERs & fUtSaL


Salam uolls. Selamat hari Isnin..ahahaha~
Hari Jumaat aritu kan aku, sayang ngan adik ipar gi tgk Transformers: Revenge of the Fallen. Perhhh!!!!! Giler gempak arr citer tu.. so, kepada sesiapa yg belom tgk, silalah berbuat demikian..ahahaha~
Sekuel pertama Transformer ialah pada tahun 2007. Dimana masa tu x de maknanya aku nak tgk cerita² cam gini..ahaha~Aku tgk pun lepas sayang beli DVD dan aku pon layannnss~~
Tak payahlah aku nak cerita panjang lebar lagi pasal cerita ni sbb aku rasa cam ramai je yg dah buat ulasan dengan pendapat masing² ttg cerita ni kan? Yang pasti, aku rasa cam lebih banyak robot dalam cerita ni compare to the 1st Transformer..kan? kan? kan? tak silap aku lah..
Sam Witwicky (Shia LaBeouf) watak utama mengetahui asal-usul Transformer setelah dia menyentuh kepingan allsparks yang ada di jaketnya. Perkara ini membuatkan The Decepticon yang dah pulang ke planet Cybertron, merancang untuk balik ke bumi dan menculik Sam untuk info yg sgt berharga untuk balas dendam kepada puak Autobot.
Informasi yang Sam ada adalah tentang The Matrix of Leadership iaitu sebuah kepingan yang boleh menghidupkan robot yang mati termasuk senjata deception yang terkubur di Pyramid di Mesir.
The Decepticons juga mempunyai maksud yg lain, iaitu membangkitkan Megatron. Ending Transformer 1 menceritakan bahawa Megatron - Ketua Decepticon itu mati ketika melawan Optimus Prime (Ketua Autobot) dan akhirnya ditenggelamkan Oleh askar² AS di Lautan Atlantik.


Itu cerita hari jumaat…cerita hari Sabtu pulak..aku telah menggedik ikut sayang pi main futsal. Game start kul 11pm – 1am.. Friendly - FC BARCELONA MALAYSIA vs AC MILAN MALAYSIA..Keputusan nyer seri 15-15..wakkk!!!! agak rancak jugak la game ni.. tapi Barca lead la sama game ni..masa nak abis masa tu Barca dah 15-11.. Akan tetapi, masing² confident agaknya Milan x leh buat gol..Sekali kena 4 biji gol daaa masa minit² terakhir tu..wakkkkkk….cam buat ulasan sukan lak aku kan? ahaha~
Berguna gak aku tau ikut sayang. Berfungsi jugak la aku ni, Jadi photographer..wakakakaka~


Yang ni pertukaran baju la kan.. Milan Malaysia dan Barca Malaysia tukar² baju.. Yang biru tu baju Barca.. Yang kaler putih tu baju Milan



Baju Milan Malaysia



Wahhh!!!! Dapat kawan baru la..eheheh~ Nama dia Azilah..Maknanya lepas ni kalau sayang ada game lagi, boleh la aku ikut sbb dah ada gang..tidak la aku kebosanan kan..?? ahaha~


31 comments:

aRe_uDear said...

x sempat2 lagi nak tgk tranformers nih laling.. huhuuu

nURmALa mAZLan said...

aRe_uDear,
tak pe..lama lagi citer kat panggung tu..wee~

shiemz said...

malam nie nak g tgk transformer
best nyer....

nURmALa mAZLan said...

shiemz,
ye ker?? best²

Zura Hilman said...

huuwwwwwaaaaaa..........aku x tengok lagi laaa sebab kroni² aku sume x available!!!

Zura Hilman said...

huuwwwwwaaaaaa..........aku x tengok lagi laaa sebab kroni² aku sume x available!!!

nURmALa mAZLan said...

Zura Hilman,
kalau tunggu kroni mmg sampai lebam la zura oi..

A.I.Z.A.T said...

best gile kan kak?
sy teruja smpi tgk 2 kali..
nati nk layan lagi skali ar.huhu.

kak, kat malaysia ade jual ke keta camarro? nati nk beli ar.hahaha..

wah cam best je lawan futsal cmtu..
team abg akak blle ar, sume terer dan gempak selebriti.heheh

nURmALa mAZLan said...

A.I.Z.A.T,
wakkkkk..itu sudah lebih..org lain punya susah nak dapa tiket.. kat tgk sampai 2 kali?? hampeh

tu la org ajak friendly

:: p R i n c E s S _ N :: said...

da ade geng..pasni ley sll teman hubby kann..

nURmALa mAZLan said...

:: p R i n c E s S _ N ::
tau x per..pasni selalu la kita teman hubby..ahahaha~

Ada Ayrissa said...

lamanyaaaaaaaaaaaa nak main futsal ala2 gol & gincu...hihihihi

nURmALa mAZLan said...

Ada Ayrissa,
oo..nak jadi putri la ni eh kak??

eLLy said...

amboi gem kul 11-1am
ish ish ish..
game yg lagi satu tu start kul berape? hikhikhik ;p

nURmALa mAZLan said...

eLLy,
wakakakaka
wakakakakaka
game yg lagi satu tu start bila lampu stadium dah tutup la kak..ahahaha~

affa fazwan said...

transformers mmg best... Megan Fox was so hot!!! muahahaha

nURmALa mAZLan said...

affa fazwan,
ye la..betul tu..Magan Fox tu seksi

Lieya said...

wahhhh lame K. Lieya tak masuk dah macam2 cite tertinggal, rugii sesangattt nie...

nURmALa mAZLan said...

Lieya,
tu la kak lieya..sapa suh x masuk..huhu`

[ LADYKiKi] said...

gile lama tak singgah blog u.. hihi

=) ade lah fb ladykiki@yahoo.com
takpun taip je nama ladykiki sure jumpa =)


how ur life now? mesti bahgia kan.. smoga bahagia ke akhir hayat..

nURmALa mAZLan said...

[ LADYKiKi]
tu la..cam dah lama x masuk blog each other kan

ok²..nnt i'll find u kat fb =)

Alhamdulillah..

~ mizzAmy ~ said...

amy baru je nak g tengok citer transformer tuh esok. hope ada lah tiketnya.

nURmALa mAZLan said...

~ mizzAmy ~
akak aritu nak tgk hari jumaat, khamis dah beli tiket..itu pon limited seat..so, better beli ticket 1 day b4 amy nak gi tgk tu

mama mya said...

meriahnye xtvt hihihi...

re = mala akak nie x sakit apa2 hihihi sakit malas jek kikiki

nURmALa mAZLan said...

mama mya,
ayoo..!!!! mana boleh ada penyakit malas nih

e_ja said...

bila lah berkesempatan nk tgk tranformers ni?..huhu..mcm bebudak laks..

J3zz3lb3ll G' said...

bestkan transformer neh

nURmALa mAZLan said...

e_ja,
x kisah la kak macam budak2 pon. sbb citer fia mmg best gilos!!

J3zz3lb3ll G',
best2..ehehehe~

Dayu said...

ye, robot adalah terlalu byk kat part2 ni
tp best
sebab robot byk beraksi

nURmALa mAZLan said...

Dayu,
aha kan..banyak giler robot..lebih2 lagi robot decepticon

[yAN!e][pUTraJAya] said...

abg2 futsal ada yg single2 tak mala?

hahhahahha