Wednesday, September 9, 2009

bAjU RaYa

Hari tu aku ngan sayang gi Jalan TAR cari baju raya..umat manusia punya la ramai.. Aku ngan sayang pulak jenis x tahan nak bersesak².. Terus kami membawa diri ke Semua House..Fuh!!!!!!!!lega…
Sayang tanya aku thn ni nak baju kaler ape.. aku kata aku nak kaler ………. Ahahaha~ ok..cari kaler tu.. jgn pandang kaler lain okeh..kalau tak harus semua kaler aku nak..
Cari punya cari punya cari… masuk satu kedai ni.. mak aiii..baju dia lawa² beb…aku x cari baju kaler lain dah… Aku terus cakap ngan akak tu “saya cari baju kaler ………..”
Ok..dah fitting sumer..dah alter apa yg patut..sattle!! dapat pon baju raya aku thn ni.. Senangkan kalau pergi membeli-belah ngan aku.. x cerewet..miahahahaha~ sekejapan dah dapat apa yg aku nak..
Nnt aku update eh baju raya aku..lalalalala~
Tgk tu..banyak pilihan baju kan.. Sapa yg nak bertunang ke, nak Kahwin ke pun boleh cari baju kat sini..
Berplastik bagai tu baju kurung.. Baju melayu x pulak dia balut kan.. Heran…






Ni la kedai baju tu.. HUGO CLOTHIER…korang tau sapa amik pic ni.. Sayang okeh… Dia dah tau dah rutin harian isteri terchenta.. mesti nak update kat blog punya.. Dia dah siap² amik gambar…caiyokkkk!!!


Ha…zooommmm sket


Ni model utk kedai ni.. Rozita Che Wan..cantik kan..huhu~ Aku dah promote kedai ni.. Mana lah tau untung² pasni dia pecat Rozita dan amik aku pulak jadi model kedai dia…wakakakakaka~ perasan siot


Dah selesai cari baju raya tu korang ingat aku nak bersidai kat sana dalam tghari buta tu?? No Way.. Terus aku balik…dok umah diam²..ngadap tenet puas² lagi bagus..huhu~
Sajer je posing² dulu sblm balik..konon² pelancong la..Jakun kan`

30 comments:

~dARlee zURiS~ said...

kaler apa tu? ;)
kitorang tak beli baju melayu ngan kurung pun
mr sharil ckp pakai baju nikah je ti
kalu nk glamor,pakai le baju sanding s.alam tu
heheee...
jimat cermat lah kunun
tp..duit habis sopim kat menda lain
huhuu...

nURmALa mAZLan said...

~dARlee zURiS~
asalnyer mmg cam tu pon zuris.. hubby kata pakai baju masa kahwin tu jer..tetapi en.hubby tidak tahan dengan godaan isterinyer suh beli baju bru..wakakakaka`

::dazlaila:: said...

baju melayu takde plastik sbb stok taun lepas tu..
muahahha?
baju raya??

owhhh... 1 ape pon lum ade

~ mizzAmy ~ said...

amy tak boleh beli baju-baju yg ready made ni. tak dek saiz. hahahaha... nak tak nak kena buat jugak.. buat2 baju skang ni mahal plak tuh. :(

wina said...

ha...aku pun blm shopping lg ni, blh terjah kedai hugo ni

pening ni x jumpa² bj kurung tuk saiz kira..uwaaaaa

nURmALa mAZLan said...

::dazlaila::
x pe la stok thn lepas pon..baju melayu pon..bkn baju kurung..ekekeke~

~ mizzAmy ~
akak thn ni 1st time beli ready made sbb x sempat tempah..konon aritu nak pakai baju kahwin je..last2 beli juga

nURmALa mAZLan said...

wina,
laaa....kira kau x yah arr pakaikan baju kurung..sian dia panas nnt

farhanna said...

tu la jln TAR always sesak.. huhuuh nk try g semua house gak la...

nURmALa mAZLan said...

farhanna,
sila² ke semua house.. banayk juga pilihan baju

cHeRyNa PiReS said...

ppphhh...sangat malasnya nak ke kl utk membeli baju2 raya. dah jupe satu butik kat seremban nieh yg harganya not bad.

so, ape tema raya 1,2,3? sama ke ngan hubby?

wina said...

ala mala, pakai sekejap je

bergambar + amik mood raya..hihihi

nURmALa mAZLan said...

cHeRyNa PiReS,
saya dok KL...so, harus la turun KL..x kans aya pulak nak ke seremban..hik hik hik

harus la sama tema suami isteri

wina,
ahahaha` ok².. beli² thn depan dia dah x muat bg kat anak aku pulak =p

UnGu VioLet said...

baju raya yer kak.. mesti cun erk..tmbh2 lg first time raya sebagai isteri kan.. :)

:: p R i n c E s S _ N :: said...

br igt dis week nk g jln tar....cnfirm sesak kann..

adha said...

wahh da beli bj ek.. kita tgal bj melayu hb jek lom.. mgu ni nak merambu lgik.. hehehehe

khaLifah feDi said...

saye beli baju raye kat kota singa hee~

nURmALa mAZLan said...

UnGu VioLet,
ahaha~ aha kan 1s time raya sebagai isteri

:: p R i n c E s S _ N ::
confirm sesak...plsssss la

nURmALa mAZLan said...

adha,
minggu ni pon kita nak kua lagi..nak cari kasut kita ngan keperluan keluarga sket2

khaLifah feDi,
cet~ mengeluarkan mata wang kita

busyuksayang said...

wah!!! dah ada baju raya :)

kojah said...

huiii kak, ari2 inbox sy penuh ngan emails dari kak...punyalaaaaaaa byk...tak terbaca sy...hihihi

nURmALa mAZLan said...

busyuksayang,
dahhhhh...

kojah,
ye ke...wakakaka~ suka ke x...kalau x akak x hantar lagi =p

kojah said...

tak kisah kak...tp sy xsempt nk baca la...alih2 delete je...hihihi

nURmALa mAZLan said...

kojah,
ceh~ delete...

saya said...

wahhhh..dah ada la baju raya dia.. saya belom lagi. uuwwaaaa..nak jugakkk

nURmALa mAZLan said...

saya,
tak pe..ada seminggu lagi ni nak gi shopping

neezareef said...

ape gaknye kaler tema taun nih...msti sedondon abis nih

antalya said...

kami xde baju raya pon thn ni. ntah la mcm xsemangat je nk raya

NURUL said...

nurul tak wat baju raya pun. dah pregnant . perut pun dah besar. beli baju dress jer laa.

nURmALa mAZLan said...

neezareef,
isk akak nih... harus la sedondon kak..ehehehe~

antalya,
Lor..naper lak x bersemangat nak raya ni.. 1st time kan sambut raya sbg isteri

nURmALa mAZLan said...

NURUL,
wuaaaaaa!!! nak pregnant jugak..ehehe`