Monday, September 28, 2009

sEsUci LeBaRaN ‘09

Salam Uolls…
Selamat Hari Raya..

Meh sini.. Aku nak cerita cerita aku di hari raya pertama sebagai seorg isteri mithali..wak!!!! Mithali ker??uhuks~ Tahun ni aku beraya kat umah mertua tau.. tgk!! Mithali x aku? Aku dahulukan suami terchenta tau..huhu~

Pagi² raya tu, tgh aku dok siap² panas kan lauk bagai, belum pun mandi sunat hari raya, tetiba handphone mak mertua ku berbunyi msg..tet tet~ tet tet~ Pastu mak mertua aku cakap “ Mak we lama Khairul msg”..wakkkkkkkk!!! Apakah?? Sb baik la pagi raya kan.. Tak jadi la aku nak meroyan..ehehehe~

Hah!!! Meh sejuk kan hati dengan makanan di pagi raya..




Seperti biasa lah.. Macam org lain² beraya jugak.. Lepas sembahyang raya tu, Kami bermaaf²an la sesame kami.. Aku ni sgt sentitive okeh.. Adik² ipar aku bersalaman siap tawa² lagi.. Aku lak leh tangkap leleh.. Cam bangang je aku rasa.. Aku sorg nangis..wakakakaka~

Lepas kami sekeluarga beraya, kami beraya kat umah nenek sayang pulak. Umah sayang tingkat 2, umah nenek dia kat Ground Floor je..Dah bersalaman, dah beraya ngan nenek, ngan makcik², pak cik² sayang..Kami pun berangkat pulang ke kampong ku.. Dimana?? Kampung Pandan cikgu…wuaaa!!! pandai…

Raya pertama dan raya kedua kitorg x kemana..Lebih banyak berehat..

Raya ketiga kami ke rawang, pastu terus ke Batu gajah.. Tak plan okeh nak gi batu gajah tu.. Tetiba dah sampai Serendah baru la plan “Jom gi Batu Gajah” Kalau x plan mmg selalunyer menjadi kan?

Hari raya keempat, kami balik kg ayah sayang kat Kuala Selangor.. Balik tu, maki round² beraya KL je..















Malam hari raya keempat tu baru ak balik semula ke umah ibu mertua ku..uhuks~ Balik² je..Lom panas pon bontot aku, aku dengar lagi satu berita gembira “Nnt makwe lama aKhairul tu nak dtg beraya kat umah.. Boleh ker?” wakkkk!!! Gembirakah aku? Aku gembira kah?? Hampeh~
Then, what do you expect me to answer?? Uhuks~

Akhirnya sayang yang jawab “ Cakap la kita x de kat umah..’

Ibu kata “Dah kita ada kat umah. Takkan nak tipu”

Sayang cakap “Hah!! Kalau dia nak datang jugak, nnt kita kua sampai malam.. Dia dah berambus balik, baru kita balik?” huh!!!??

Bukan pagi raya tu baru bermaafan dengan ibu ke sayang?? Wakakakaka~ “Sesuatu yg tak disangka.. Seringkali mendatangi kita”

Betina tu pun x tau malukan.. Nak datang beraya pulak.. Bangkai.. SELAMAT HARI RAYA..MAAF…..malas aku nak minta maaf zahir batin kat betina gam**** itu..huhu~

Dan hari ini, Isnin, 28 September 2009, aku secara rasmi nyer start kerja..wuaa!!! malas la weh~ mood cuti masih menebal di dalam diri ini..ahaks~

40 comments:

cHeRyNa PiReS said...

maybe dia nak buat baik...nak lupakan kisah lalu.

or...

dia nak buat inspection kehidupan rumahtangga pakwe lame.

hmm...apasal call emaknye? kenapa tidak ex-bf nye ye?
apelah.

sabar k, mala...anda nampak cun dgn baju pink itu:)

:: p R i n c E s S _ N :: said...

yunk...pinky d pg syawal..tantek r...selamat ari ry..

Yanmie said...

salam mala..

hihihi...ex gf hubby nk dtg beraya yea..takpe bermaafan di hari yg mulia...ahaks..

f.i.e.z.a said...

eh harus sentap.ada ka patut nak dtg beraya.waahh kita lak emo.hiks~

nURmALa mAZLan said...

cHeRyNa PiReS,
kerana dia tau kalau dia call x-bf, dia akan di maki oleh x-bf..ahahaha~

:: p R i n c E s S _ N ::
cantikkan pink itu. =p

nURmALa mAZLan said...

Yanmie,
eee....x kosa haku nak bermaafan dengan perempuan itu

f.i.e.z.a,
tu la pasal..giler gedik nak dtg beraya pulak..brengset

Uruchimaru @ kf said...

emm pompuan tue dtg ker?

ala bulan mulia nie buang yg keruh amik yg jernih ea pn.mala..=p

nURmALa mAZLan said...

Uruchimaru @ kf,
sepak kang..wakakaka~
aku x pernah kenal betina tu oi..nak jernih kan aper? apa yg keroh?

mariaariffbaby said...

=D
baguih la hubby u

rasanya thats gurl nak kenal u kot

btw, cantik la pinkish u
atleast hubby u nak gak pakai pink..
if my hubby..jangan harap la..

nURmALa mAZLan said...

mariaariffbaby,
eh...x malu..hidung x macung, pipi tersorong²...kita x nak kenal dia pon..eheheh~

itu pon setelah dipaksa.. sebab dia dah tanya kan thn ni nak baju raya kaler aper?? pink!!! wakakakaka~

Diarihatiku1976 said...

eee tak malunya pompuan tu.. kalau nak bermaafan pun tak kan sampai nak datang.. call ke sms takleh ker...

nURmALa mAZLan said...

Diarihatiku1976,
itu le pasal nyer.. itu nampak gaya nyer muka cam dah kete tepak ngan tahi **** je.. x tahu malu langsung..

wina said...

eh samalah tema raya kite tahun ni mala..pinkish :-)

x datang umah aku pun??

dialicious said...

selamat hari raya pinkish couple!heheh..tp kalo ex bf kite yg dtg beraya takper kan kan kan.hehehe

eLLy said...

wahhh .. pink colour.. sweettt je

emm x laki ko tu tak tau ke laki ko dah kawin?

ooo atau dia nak tengok kehebatan isteri cik khairul

nURmALa mAZLan said...

wina,
aku nak dtg...tp janji ngan si Thrisha ni kejap arini..kepa esok..kejap lusa..tgk la kalau x de aral melintang thiss week kot..kau pon x dtg umah aku kan

dialicious,
ahahaha~ kalau x-bf kita boleh la kan kan kan...ahaks~

nURmALa mAZLan said...

eLLy,
huh!! kalau dia nak tgk kehebatan isteri en. khairul..makan hati dia seumur hidup kak..wakakakaka

atty's said...

abis dtg tak mala..apa ler kan ..tak tak malu ..cuba dia lak ..kalo ade org buek lagu tuh ..

nURmALa mAZLan said...

atty's,
dtg kak...mak nyer x dtg.. dah muka tu tebal..mana tau malu dah.. mak bapak x ajar

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

>> wah....sangat2 bagus nyer menantu sapa la nih....hehhehe

cun berbaju raya pink...susah nak nengok lelaki mau pakai baju kaler pink....kekkekkeke

nURmALa mAZLan said...

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠
hahahaha~ bagus ker..=p

cantik kan..bluwek...perasan la pulak.. jgn kata dia rela pakai baju pink okeh.. itu dipaksa.. kalau x tidur luar malam karang..

NURUL said...

cantik laa pasangan pakai pink color. kalu suami nurul mesti tak mau layan pakai pink color pujuk mcm mana pun.

selamat hari raya.

busyuksayang said...

sukanya pink color tue..kakak baru masuk office hari nie :)

Precious said...

Ek eleehhh .. org tu nak kenal saper rival die dulu la tu. Ehhh, yg kalahkan die dulu tuhh!! Pepepun, u r d winner dear. u r d chosen one. Pegi kiss hubby cikit. forget d x. Hih hiii ... interesting Raya! Boleh wat movie ni!

neezareef said...

abis dia laram baju raya..amoi fink karer di pg raya

@--- Sueanne ----@ said...

baju raya berkebun ke tue??
hehe..siap posing lagi kt tepi pokok..hihih

UnGu VioLet said...

slmt hari raya kak.. lawa la akak di pagi raya.. cun gitu!!

adha said...

wahhh cemburu tanda sayang.. tp sayang awak pun tak suka dia dtg, pesal dia tehegeh2 lak.. ish2 tak tau malu tul la

Liyanaroxx said...

comelnya akak pakai pink dgn mr hubby...erk?APAKAH?mmg x malu btol beraya di rumah ex yg mmg x hingin tgk muka dia lagik dah...nape kak?x laku sgt ke sampai nak kejar laki org?=p

cIk pEnNa said...

theme taun nih pink ye kak..
heheh

slamat hari raya ye..
maaf zahir batin..

;)

Ada Ayrissa said...

wah, meriahnya rayaaaa...

nURmALa mAZLan said...

NURUL,
ahahaha~ seb baik suami ku nak jgak pakai pink =)

busyuksayang,
oo..akak baru masuk ari ni? Selamat Hari Raya

nURmALa mAZLan said...

Precious,
ye la..leh buat movie kan kak.. prempuan giler datang beraya..wakakaka~

neezareef,
yeah!!!! this year fink kaler woo

nURmALa mAZLan said...

@--- Sueanne ----@
itu baju raya tukang kebun..rupa dia sama cam rupa kita kan? lalalalala~

UnGu VioLet,
eheh~ terima kasih mar..selamat hari raya juga

nURmALa mAZLan said...

adha,
itu namanyer dia tiada kemaluan..wakakaka~

Liyanaroxx,
dah muka cam indon.. x laku la dik oi..sapa yg nak awek indon..ahahaha~ jahat aku kan?

nURmALa mAZLan said...

cIk pEnNa,
aha..thn ni bertemakan pink

Ada Ayrissa,
itu harus

~ mizzAmy ~ said...

apa masalah ex-gf tuh? dah tahu org dah kawin, tak yah lah nak sibuk2 dtg beraya. hampeh je...

nURmALa mAZLan said...

~ mizzAmy ~
itu nama nyer betina tu miang macam haram

darlink said...

kak.. ko kalau bab2 bergaya...mmg a!! ahahaha... suka a bajuuu pink tuuu!!!

nURmALa mAZLan said...

darlink,
ko menjeles pulak kan dik..
ahahaha~ cun kan baju pink itu =p