Wednesday, November 25, 2009

99 sPeeDMaRt

Hari Ahad aritu kan aku mencuci rumah kan?? Harus la ada pencuci lantai kan?? Aku prefer Fabuloso sebenarnya.. Tapi time² terdesak apa pon boleh la kan..

Skang, aku bukan nak cerita pasal jenama.. Tapi pasal pasaraya.. Korang pernah dgr tak Pasaraya 99 speedmart?? Aku pernah dgr, tp aku tak pernah membeli belah kat situ.. sebab biasa kalau aku nak beli barang rumah, aku gi tesco jer.. Tapi masa hari ahad tu, aku nak beli pencuci lantai je, takkan aku nak masuk tesco kan?? tak kosa aku.. Maka, aku suh sayang beli kat speedmart jer.. Aku pernah dengar jugak org kata yg kononnyer speedmart tu tersangat lah murahnyer compare tu others supermarket... katanyerrrr…..~~~


Tapi korang tgk hasil pertama kali aku masuk speedmart… Price yg tercetak kat atas Kleen tu dengan price yg terletak kat atas price tag speedmart tu berlainan?? Adakah aku yg tersalah tgk? Atau diorg yg tersalah tag?? Ataupun sebenarnya speedmart tak de la murah mana pon…!!!


27 comments:

s h a r v i na said...

kenapa harga x same yea?
aneh je!

:: p R i n c E s S _ N :: said...

uishh..mlampao tu trang2 nek kn hrge...

Dayu said...

tu kadang mcm malas nak beli kat kedai2 runcit ni
harga ikut suka je derang mark-up
tp tu lah,kalau dah terdesak, nak beli 1,2 brg, tak kan nak masuk tesco lak kan

nURmALa mAZLan said...

s h a r v i na,
ha..tu la yg heran tu

:: p R i n c E s S _ N ::
ha..terang² dia tipu harga..aku report nnt baru tau

nURmALa mAZLan said...

Dayu,
tu la..nak beli 1 barang, nak masuk tesco dan kena queue utk 1 barang.. x berbaloi

Ju@Lucky^Mummy said...

diorg speed jer naik kan harge .. :P

NICK IRFAN said...

pelik ada 2 harga??? dia suruh campur kot? wah! jadi lagi banyak la.... mahalnyer...

nURmALa mAZLan said...

Ju@Lucky^Mummy,
boleh jadi jugak

NICK IRFAN ,
wahhh!!1 banyak cantik muka dia suh campur..kalau suh tolak tak pe..huhu~

bEEdLE d' bARd said...

peh jauh giler harganya..nmpak sgt x murah speedmart tu..

neezareef said...

haippp..klu gitu ko ptt komplen..siap lg mahal..lain arr klu lg mureh kan..

Lisa said...

tu speedmart area mana erk mala?
setakat nih yg lisa tau mmg speedmart murah compare dgn tmpt lain, sbb tu mak lisa slalu shopping brg2 dapur sumer kat speedmart 99 jer, mungkin diorg silap kot mala, dh cuba check tak?

Precious said...

Kat umah kita pun ada 99Speed Mart. Murah!!

Lisa said...
This comment has been removed by the author.
nURmALa mAZLan said...

bEEdLE d' bARd,
aha kan..nampak sgt x murah sebenarnya

neezareef,
biasa la..dah laki ak yg beli..x de kosa dia nak check²..kalau aku tu, kat situ gak aku hamun kan dia..wakakaka

nURmALa mAZLan said...

Lisa,
tak check la Lisa sbb hubby yg beli

nURmALa mAZLan said...

Precious,
ye ker??!!!

aien~s corner said...

dia tslh kot.. hehe 'sayang' sis pn main beli je x tgk.. hehe

nURmALa mAZLan said...

aien~s corner,
dia mmg camtu..dah balik baru akak perasan

atty's said...

SELAMBER JE PENIAGA SKRG CAM TAK BERSALAH ..

mala ..kty dah dpt voucher..tu .thanks a lot..ye..

nURmALa mAZLan said...

atty's,
tu la pasal kan..oo..dah dapat eh..no problem =)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

tersilap proses pemasaran la tue..aahhahah leh lak cam tue kan..sangat sengal taw..

~mama danish~ said...

ida pun pnh kena gak... beli paip regenyer 4.90 tp dia tampal 8.90. bila scan 4.90....fuh nasib baik!! kalau tidak, x psl2 rugi!!

mariaariffbaby said...

uit..
mahal dari harga sebenar..
rugi la..

btw,
salam aidiladha from maria & family

Nurulhuda|Adlie said...

mala cuba check sape keje kat mart ni.. sebabnya kan nak cite la ni, hehe.. kat opis kita ni ada kk mart ke kk ape ntah, adik beradik kk home deco tu, kita beli la susu hl, harga kat kotak 1.80 jap lagi scan jadik 1.50.. haha sebab discount diam je la kan..

tapi nak highlight disini kat kk tu pekerja dia stok foreigner, myanmar ke bangla tatau la, kesemuanya, dah tu gamaknya mesti la buat salah punya.. :)

aLya said...

kite salu beli brg dapo kt 99 speedmart mmg murah..kite pon penah kena mcm ni tp kite tanye org tu balik..rupe² nye staff dorg salah sticker

Anonymous said...

To All the Customer of 99 Speedmart,

This is the message from the management of 99 Speedmart,
We apology on the mistake of our staff.

For the person who buy the item, please drop me an email so that i can contact back.

BEST REGARDS,

99 Speedmart
bod_99@live.com

job said...

,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社