Tuesday, November 24, 2009

hOMe sWeet hOMe

Salam uolls…

Semalam aku cuti la.. hari ni baru start kerja.. Tu pasal macam blues je aku arini..hahaha~

Anyway, hari ahad aritu, aku gi cuci rumah.. tak de la mencuci mana pon.. Ada akak Indon tu tlg cuci kan rumah aku.. Rajin giler dia.. satu rumah aku dia cuci..Batang paip aku tu dari berkarat leh berkilat² dia buat…wakakakaka~ serious!!! Lantai bilik air aku yg berkarat t upon boleh hilang dia kerja kan.. Tapi bila aku nak bg dia upah, dia x nak ok.. Tak sampai hati aku.. Dah la aritu tertongeng² dia cuci umah aku.. Tapi sesen aku bg dia x nak.. Last² aku belikan dia kain buat baju.. Boleh??




Korang jangan terpedaya dengan gambar ni ye.. Bukan sayang yg pasangkan rail langsir rumah aku nih.. Tapi ada pak cik tu yg pasang kan.. Lubang yg last tu, tgn dia lenguh pastu dia suh sayang tolong…hahahaha~ Aku panggil sayang cicakman masa ni..wakakakaka~ Jgn marah tau sayang..muahSsss ♥♥


Korang tgk je la rumah aku sebelum dah selepas touch up ni eh.. Malas la aku nak taip panjang²..

TADA.....


36 comments:

~Love Says It All~ said...

KELAS MAKEUP DI SERI KEMBANGAN 6TH DECEMBER NI MASIH ADE KOSONG!! TEMPAT SGT TERHAD! SMS 0162128740 UTK REGISTER!!!

HTTP://WWW.EYRARIZAL.COM

neezareef said...

x lama lg dah penuh perabot hiasan bagai cantik la umah mala..

ratna said...

cantik rumah..putih bersih..

seriau saya tgk awak punya sayang tu dok panjat guna tin cat kecik..

saya said...

tepok tangannn...tepok tangannnn...

nURmALa mAZLan said...

~Love Says It All~.
thanks for the info =)

neezareef,
Insyaallah kak.. pelan² kayuh

nURmALa mAZLan said...

ratna.
tu la..lupa bawa tangga da.. hahaha~ dia panjat tin cat tu x pe..jgn kita..pecah tin tu nnt

saya,
clap clap

naddynad said...

bestnya!! rumah sendiri... :)
kat mana ni Mala??

atty's said...

canteknya umah mala..

Ju@Lucky^Mummy said...

mala.. akak jealous ni.. akak x pindah2 lagi.. jgn2 pindah sama ngan kau bln 1.

nURmALa mAZLan said...

naddynad,
kat cheras.. tmn segar

atty's,
Alhamdulillah~

nURmALa mAZLan said...

Ju@Lucky^Mummy,
jom kita memindah randah sesame jom..

~dARlee zURiS~ said...

yea..yea..
dah boleh duduk umah baru!
:)

ininieza said...

waaaawww...best nye...masuk rumah baru...

:) tahniah mala..akak tumpang gembira..

jgn lupa jemput house warning nnti k ;)

s h a r v i na said...

kak, langsir cantik!!
beli kat ne? ;)

btw, nk pinjam ur syg soh dril2 bley x?ahaha..

:: p R i n c E s S _ N :: said...

tantekk uma mala.....siyess cantekkss yunk...langsir bli mane..?? cantekk..

Dayu said...

umah dah siap, dah bleh masuk..
duduk rumah sendiri
seronoknya...

*lawa kan umah kaler light brown

nURmALa mAZLan said...

~dARlee zURiS~,
ye yeay..best²

ininieza,
Insyaallah kak..harus jemput tu..hehehe~

nURmALa mAZLan said...

s h a r v i na,
langsir tempah kat alinas..hehehehe`
mana boleh..my syg is only for me..hehehe`

:: p R i n c E s S _ N ::
langsir from alinas yang..alhamdulillah!!

nURmALa mAZLan said...

Dayu,
lawa²..heeee~

momguess said...

yang oiii....
cantik umh
alhamdulilah pindah umh sdiri

busyuksayang said...

cantik umah...dah pindah ker yang???

busyuksayang said...

cantik umah...dah pindah ker yang???

nURmALa mAZLan said...

momguess,
Alhamdulillah~~

busyuksayang,
blom lagi..bulan depan insyaallah

Mimy Hamid said...

best tul ada umah baru...sangat bestttttttt

nURmALa mAZLan said...

Mimy Hamid,
ye..sangat best..super duper best..hahaha~

Wife to Firdaus Ghazali said...

beshnya mala u da ada umah seniri...sejuk tgk umah awak...sweet gitu ;p

~mama danish~ said...

bestnyer dah ada umah sendiri...

tahniah erk...

nnt dah pindah jgn lupa upload gmbr lg k...

abgdin0003 said...

:)

Pocket said...

mcm bukan kipas angin KDK yg biasa pocket duk pakai,
lampu tiga ktul tu juga amat lah mengancam nyer kesan:D

pocket pernah mencuci rumah tau...
seriously berasa cam pinggang ni putush dah.. hahahaha

n bila abih dah tu,
rasa cam nak tido n makan nasi jer atas lantai yg dah bersih tu:D heheheh

so kain baju? was well worth the pay.. :D

adha said...

bestnya nak pindah umah baru...

nURmALa mAZLan said...

Wife to Firdaus Ghazali,
rumah kena lah dapai..rumah ku syurgaku la katakan

~mama danish~
harusss upload gambar byk²..dah nama pon blogger tegar kan..hehehe~

nURmALa mAZLan said...

abgdin0003,
=)

Pocket,
mmg pon pocket..rasa macam nak putus pinggang..tp digagahi juga..lepas satle tu rasa cam nak baring je kat lantai yg sejuk tu

nURmALa mAZLan said...

adha,
mmg best..hehehe~

MaMa ZuRa said...

best la dok umah baru..
mala, baiknye indon tu..mana kenal? dia boleh kemas umah hujung minggu ke? biasa, dia amik upah brp rm sejam?

nURmALa mAZLan said...

MaMa ZuRa,
aha.. dia cuci rumah org bila² yg kita panggil la.. tapi kena amik dan hantar dia..

jarjar said...

hye..saye nak tanye la..boleh tak nak tau kat mana u buat plaster ceiling and the price..saye pun baru pindah rumah..mmg xde idea langsung pasal harga plaster ceiling nih..tq so much!! :)

my email: nfaeizah[at]gmail[dot]com