Monday, November 30, 2009

cAVeNZi

Salam uolls..

Aduh!!! Hari ni sangat Monday Blues kan.. Malas nak gi kerja..hahaha~

Tetapi, bukan itu yg aku nak share ngan kroang kat sini. Aku nak share pasal Cavenzi..

Aku beli perabot Cavenzi tau uolls utk rumah aku nnt..Insyaallah` Aku tak kisah la org nak cakap barang Cavenzi tak elok ke, barang cavenzi elok ke, barang itu lagi elok ke, barang ini lagi elok ke…Arrrgghh!!!! Do I care??? Wakakakaka~ Yang sebenarnya aku x de budget beb…. Budget aku ciput je.. hehe~

Buat sementara waktu kan.. Permulaan nak mula hidup baru bersama suami tercinta…wahhh!!!! Macam la baru kahwin aku ni kan?? Poyo je..

Hari tu aku ada gi cavenzi.. Budget aku ngan sayang cuma RM**** utk beli set bilik tidur je sebenarnya.. Sebab aku rasa baik aku beli satu².. Nak beli sekaligus, rabak lah poket.. So, aku fikir aku nak beli set bilik tidur dulu..itu kan penting!!!!!! :D Tapi bila aku sampai Cavenzi, aku tgk diorg ada offer Home Packages.. Ada 3 packages, tapi aku pilih package yg paling murah..Korang nak tau berapa??

RM1888 utk keseluruhan rumah okeh!!!!

Tampah kos penghantaran & penyelenggaraan RM110, so total RM 1998

Ini yg aku dapat




*****
****
***
**
*



Master bedroom set

Guest room set
TV Cabinet

Sofa
Coffee table
Dining Set



Worth it kan?? RM1998 utk semua tu..


Sangat worth it utk permulaan dan org yg budget ciput macam aku ni..hahaha~

29 comments:

:: p R i n c E s S _ N :: said...

btl yunk..N pon bli cavenzi gak tuk weddg t..dulik r org nk ckp ape..w.pOn kecik ati..tp klo pndai gune ok laa die...tol x...?? y pntg cantek & lengkap...tp rm1988 for 1 uma..bebaloi~baloi ok!!

Diarihatiku1976 said...

eee ok per.. akak pun beli situ gak... brg dia oklahhh... takdelah mahal sgt... berpatutan ler ngan kita-kita ni..

Ms AiReEn MoHd said...

ye itu mmg sgt berbaloi baloi nok.....bagusss

Aleiz said...

aah, ziela pon ade tgk promo ni..mmg berbaloi2 kannnn

eLLy said...

Klu dapat satu umah memang murah la tu dik..

klu ko nak yg murah dah berkualiti antarabangsa ko kumpul duit beli masa MIFF bulan March nanti ..
ala yg mcm akak selalu buat tu. tapi tak la every year akak membelikan ;) mau kena parang nanti.

http://ellywithlove.blogspot.com/2008/03/recap-last-part.html

nURmALa mAZLan said...

:: p R i n c E s S _ N ::
ye N.. mmg berbaloi..utk permulaan ok la kan...

Diarihatiku1976,
tau x pe kak.. itu je yg kita mampu..kalau kita kahwin ngan datuk² mau lorenzo kita beli.hehehe~

nURmALa mAZLan said...

Ms AiReEn MoHd,
ye la nok..utk satu rumah ok la tu kot kan nok

Aleiz,
yeap!!! berbaloi²

nURmALa mAZLan said...

eLLy,
itu mmg dah ada dalam plan dah kak.. cuma buat sementara nak lengkapkan rumah buat permulaan ni boleh la tu kot kan kak

ratna said...

sapa kata barang cavenzi tak bagus.. okay jer saya pakai.. beli katil & meja makan lagi tau. murah pun murah.. yg penting cantik!!

nURmALa mAZLan said...

ratna,
ha..ok la kan?? kawan kita pon pakai dia cakap ok je brg cavenzi

Ju@Lucky^Mummy said...

Betol3.. kalo saya kawen ngan dato' saya mau perabut FENDI.. kua kua. kua.. harus la dato' itu cepat mati...
Hmmm.. menarik pakej cavenzi tuh. berbaloi baloi..

mariaariffbaby said...

dear..
i like!!

ok la..mmg really berbaloi2.

pedulikan manusia yang penting kan jenama..

cakap ngan diaorg 'ada aku kisah?'

aien~s corner said...

cntek!.. tp bile 1 1 xleh? hehe

or hutang..haha

Lisa said...

wah mala, mmg berbaloi sgt tu, cam lisa pun masih mencari2 lg nih, tunggu dpt kunci rumah jer hehehe
pastu mula la pencarian perabot..

mala, lisa berkenan tgk sinki dapur mala tu la hehehe, nanti pinjam idea erk, boleh?

nURmALa mAZLan said...

Ju@Lucky^Mummy,
tu la..kalau kahwin dengan dato' x yah cakap la..semua imported sesajer

mariaariffbaby,
tu la..yg mampu boleh la.. kita x mampu..tapi jenama cavenzi dikenali jugak per..ala..nak pakai sendiri² kan?? apa ada pada nama

nURmALa mAZLan said...

aien~s corner,
kalau beli satu2 harga dia jadi mahal lagi tau

Lisa,
hahaha..boleh aja...sharing is caring =)

fazemy said...

Sangat berbaloi2...haritu saya beli rak TV masa promosi 199 tu kan..pikirnya mesti dia guna kayu yg ada habuk dlm tu..ala yg jenis kayu kayan tak elok tu. smpai2 je tgk kayu dia ok..berat pun berat..ingt harga murah kualiti pun murah. Tp oklah. cuma harga tu tak termasuk penghantaran..apapun berbaloi beli.

nURmALa mAZLan said...

fazemy,
ha tu a..ramai dah yg cakap ok cavenzi nih

puanrazma said...

mmg berbaloi-baloi tuuu!!!!
(ewahhh..dah mcm iklan celcom blue plak)

reena said...

tantek... offer baek jgn ditolak yang...

adha said...

ok aper... tak kesah la brapa rm pun.. poket kita, kita punya pasal la.. huhu

asal lengkap umah.. berbaloi la wei cenggitu

MaMa ZuRa said...

banyaknye peruntukan utk rumah..tapi bila tgk rumah dah cantik, puasss sangat kan..berbaloi2

nURmALa mAZLan said...

puanrazma,
hehe,ramai betul suka guna slogan tu skang

reena,
tu la..ok pe offer tu kan?

nURmALa mAZLan said...

adha,
hahahaha` i likeeeeee..
betol tu..poket kita, kita punya pasal la

MaMa ZuRa,
ye la..sgt puas hati tau.. =)

wina said...

mala, rumah aku pun dari living hall sampailah ke bedroom semua cavenzi ehehe

memang murah tp so far xde masalah lg

x sabar aku nk jejakkan kaki ke rumah kau :-)

nURmALa mAZLan said...

wina,
ha!!! ini lagi sorg pengguna cavenzi..ok je kan?

zuls said...

salam,
saya baru beli perabot cavenzi bulan 24/2 ni sampai..

risau gak tengok banyak komplen kat forum-forum internet pasal cavenzi ni..

so far macammana pakai cavenzi? ok ke?

nURmALa mAZLan said...

zuls,
setakat saya dah pakai almost 2 bulan ni ok la..dia lom bg masalah kat saya lg..hehehehe~

wajib tayang said...

http://www.redapple.com.my/search.php.. macam kenal lah husband u , cakap kat dia ucop cj kim salam..