Tuesday, November 3, 2009

cUKuR jAMBuL aNak iRa

Salam uolls…

Macam dah lama aku tak update kat sini.. Rindu wooo~ Semalama ku nak update sebenarnya.. Tapi aku lupa bawa card reader aku, ditambah pulak mood aku agak lintang pukang semalam… So, x kosa mak nak update nyah… Semalam serious!! Otak aku kacau bilau..wakakaka~

Meh la aku cerita pasa ari Sabtu aritu.. Aku ada dua jemputan kenduri.. Satu kenduri cukur jambul my ex-officemate.. Pastu kenduri kahwin anak Officemate aku skang..


Aku ngan Kak Liza.. Huh!!! Banyak tol kenangan ngan minah ni.. Dari kenangan best sampai kenangan yg tak best!! Huhu~ Aku pernah bergaduh besar okeh ngan akak ni masa kat office lama dulu.. Gaduh dalam store lagi..wakakaka~ Lawak bila ingat balik. Tapi skang, dialah antara kakak² yg paling rapat dengan aku.. Skang dia tgh mengandung tau Uollss.. Anak ke-4.. Nak masuk 3 bulan dah baru di perasan yg dia mengandung.. Apakah??!!

Dia kata “Tunggu kau lambat sgt la Mala. Akak dah mengandung dulu. Nak masuk 3 bulan dah baru akak perasan. Abg Arie kau bising. Dia kata macam la 1st time mengandung”

Alhamdulillah… Bertambah lagi anak buah aku.. Anak aku je tak tau lagi bila nak ada kan?? =)



Ha..yg pakai tudung biru tu punya kenduri la ni.. Kenduri cukur jambul anak dia.. Masa nak balik tu dia kata “ Tahun depan kita jumpa kat kenduri cukur jambul anak Kak Liza pulak”
Aku jawab “Ha’ah…thn lagi satu, aku jemput datang kenduri cukur ***** aku pulak sebab aku x beranak² lagi” wakakakakaka~ Weh..korang jgn banned aku tau.. statement aku agak brengset arini..wakakaka~




31 comments:

cHeRyNa PiReS said...

adik ijau tuh nangis ke suka tu?

sha tengah terbayang kalau cukur jambul nieh wujud utk orang2 dewasa..ehehhe...

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

++ anak mala...insyaAllah akan tiba waktu nyer kan mala....++

=]

Maswani said...

best ada majlis cmtu..
--sabar je mala..bykkan 'latih tubi', insya Allah ada rezeki la tu..hehe..

nURmALa mAZLan said...

cHeRyNa PiReS,
saper nak dukung kita sha kalau org dwasa pon cukur jambul..

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠
Insyaallah yanie...AMIN!!!

nURmALa mAZLan said...

Maswani,
hehe~ Insyaallah kak

Wawa_Nadwa said...

kak!!!
comel gilerr akk pakai baju pink, siap pakai cekak ni.
alololoo..
sweet je.
=P

fazemy said...

Kdg sakit hati kan bila org tanya2 bila nak beranak nih. haha

nURmALa mAZLan said...

Wawa_Nadwa,
hehehe~ =P

momguess said...

hahaha
ank mala org dok sibuk tanye erk????
lalalala

nURmALa mAZLan said...

fazemy,
tu la pasal..tambah sakit hati bila org cakap "ko ni lambat sgt arr"

e_ja said...

xpe mala rezki dpt ank ni sume keje Allah..mana tau bln dpn ke..ahaks..akak doakan mala..:)

ratna said...

insya allah mala mesti ada rezeki tu. saya akan doakannn..

f.i.e.z.a said...

suka laaa kaler baju kurung.pink.i like!

nURmALa mAZLan said...

e_ja,
hehe..insyaallah kak..

ratna,
hehe..terima kasih akak

nURmALa mAZLan said...

momguess,
tu la pasal

f.i.e.z.a,
hehe..cantik kan..sgt sweet

NURUL said...

InsyaAllah ada rezeki mala nanti ye

nURmALa mAZLan said...

NURUL,
AMIN!!!

wina said...

mala, ko nampak sweet giler pakai pink ngan cekak tu :-)

atty's said...

insyallah ade rejeki ..nanti dpt buat cukur jambul anak mala..lak ..amin..

Precious said...

Masih segar di ingatan hari cukur jambul anak akak yg sulung - sangat lama dulu larrrr!!

nURmALa mAZLan said...

wina,
ko baru tau ke kaan kau ni sweet..wakakaka~


atty's,
AMIN!!! Insyaallah kty

nURmALa mAZLan said...

Precious,
anak akak dah besar² kan..hehe~ akak lak ibu rock =)

Lieya said...

Doa banyak2, moga2 ujung tahun depan Mala dah ade anak sendiri. Hihihihiii

nURmALa mAZLan said...

Lieya,
AMIN!!!!AMIN!!!AMIN!!!

farhanna said...

comehnyer dia...

:: p R i n c E s S _ N :: said...

wahh..da 3 bln br pasan..sabau jekk..mala..sweet aa in PINK..

Pocket said...

anak nurmala nyer nanti,
kita hebohkan seantero donia blogging!!
buat satu icon 100x100 pixel utk kitorang tayangkan kat sidebar kitorang :) heheheheh

ofcourse, amik gambo masa budak tu tgh separuh botak, separuh ada hambut, cam mohican gitu gitu..:)

Apa la pocket ngarutkan ni kan..
haaaaiiiihhhhh!!! heheheh:D

~ mizzAmy ~ said...

lor... apakah ***** itu?? tak dapat tangkap pun..

insya-Allah, mana tahu tahun depan dapat buat kenduri cukur jambul anak kak mala kat rumah baru. ;)

nURmALa mAZLan said...

farhanna,
sapa ah yg comel tu? =)

:: p R i n c E s S _ N ::
pink mmg sweett~~

nURmALa mAZLan said...

Pocket,
masalah nyer bila la nak ada anak sendiri nih!!!! wuaaaa!! huhu~

~ mizzAmy ~
AMIN!!!

puanrazma said...

bila time kita plak cam gitu!!!
asyik timang baby org jer..huhuhu