Monday, April 28, 2008

LeLaki iNi~


Aku selalu je dengar orang kata,orang lelaki ni,sayang macam mana pun dia kat kita, tapi jangan percaya 100%. Sebab lelaki ni sedang cari peluang je bila kita bagi muka kat dia. Aku antara percaya ngan tak je statement tu. Aku fikir mungkin tak semua lelaki kot yang macam tu. Dan tunang tercinta tak termasuk dalam golongan tu. Mungkin. Dah ya,selama 5 bulan prkenalan kami ni,aku tak Nampak pun ciri² jantan miang tu ada kat dia. Alhamdulillah..

Tapi pagi tadi semua yg aku fikirkan tu macam nak pergi terbang jauh je. Dah nama pun lelaki.

Dia hantar aku pergi kerja macam biasa. Dah sampai tu macam biasa la, aku kemas² kan rambut. Pagi tadi mak bekalkan aku dan dia mihun. Tengah sibuk² keluarkan mihun tu dari plastic, tetiba aku dengar ada org hon. Erm,aku budget mesti Abg Zaki ni. Sebab abg tu ada buat part time job, amik org kat stesen LRT Bandar Tun Razak. Biasa nya time aku sampai tu time² dia turun kan penumpang. Tunang tercinta tak dengar yang Abg Zaki hon tadi,aku yang bagi tau dia. Dia pandang,pastu angkat kepala kat Abg Zaki. Wah….!!!! Pas tu laju je kepala dia tgk kat dalam lobby tu. Aku tanya dia, “Sayang tgk apa?”. Dia kata tak de apa². Hey, tolong skit. Aku kat depan mata dia je tau. Tak payah nak tipu apa yg dia tgh buat tu. aku bukan budak kecil lagi. Aku tanya balik, “Sayang tgk apa?”. Dia kata pulak, “Tak,saya ingat sapa yang hon tadi”. Sayang,tlg jangan tipu saya. Sayang dah angkat kepala kat Abg Zaki tadi,sayang boleh kata sayang tak tau sapa yang hon tadi.

Aku : “ Sayang jangan tipu. Sayang dah angkat kepala kat Abg Zaki tadi,sayang boleh kata tak tau sapa yg hon”.

Dia : “ Saya ingat dia nak berhenti lagi”.

Aku : “Jangan tipu. Sayang dah Nampak Abg Zaki dah jalan dah tadi. Lagi pun sayang bukan pandang kat kereta tadi. Syg tgk siapa?”, untuk kali tang ketiga aku tanya dia tgk siapa..

Dia : “tak tgk apa² la. Dah ². Tak de apa² ok.”.

Tapi sebenarnya aku tau apa yg dia tgk dan aku tak tau apa tujuan dia tgk budak tu. Mmg dasar lelaki. Mana boleh tgk org yang berdahi licin sikit.

Aku : “Tak pe. Sayang nak tgk,tgk lah. Saya pun nak tgk org lain. Lunch karang tak payah datang. Saya nak lunch ngan orang lain”.

Dia : “Tak payah. Saya datang jugak lunch karang”.

Aku : “Tak payah datang. Sayang datang bukan sebab saya. Tapi sebab org lain”.

Aku salam dia. Dia cium dahi aku. Aku terus naik atas.

Terima kasih sayang..

***atau pun aku yang emo pagi² Isnin ni?

5 comments:

khairulnizam said...

syg, jgn la fkr yg bukan2 kat sy..
sy bkn lelaki mcm ape yg org sangka2 kan tu..Sy xkn wat cm tu kat syg sbb tiada sebab utk sy berbuat demikian. sy dh abdikan cinta ni utk syg. sy xkn mengkhianati cinta kita syg..sy th fkrn syg bercelaru tntg perbincangan kita mlm td, sehingga syg terbawa2 smpi ke pagi. syg jgn sorok2 dr sy,sy th ape yg melayang2 di fkrn syg tu. SY CINTAKAN SYG SGT2.
Tiada yg berubah tntg itu syg.

Ju-Lia said...

ala..biase la..
"lelaki ni awek banyak, tP isteri satu je," kate bestfren saye yang juGa seorg lelaki.
waKakaka.. sedaP je BUnyi ckp bg nasihat kt oRg. pdhl dlm hati tgh panas gaK ni. seB baik present td Ok. x la panas sgt, suam2 kukU je dah.
huHu...

sabar....sabar....

rynn2506 said...

haaa...jeles jugak ko ni mala...ku pikirkan perasaan jeles dlm diri ko tu dah hilang terus...sabar...inilah dugaan di alam ptunangan...tp xde apa kot...kan ko penah kata yg krol begitu menyayangi ko...ko tau itu kan..??dah..xde apa ko nak risau... lelaki mmg la camtu..tp niat dia x sejauh tu pon..ciput je..kang kalo dia x jd camtu..bkn normal la pulakkan???

p/s: lengkali kalo krol wat camtu lg,ko x yah emo lg k...ko tarik je telinga dia kuat²..wakakakaka......

misz_dini said...

lorr...owhh..kes nieee...ermm..satu jerk no one is perfect dear...dah lumrah idup..cam yg ko tau nafsu laki2 antaranyer ialah pompuan...mmg lah kiter akan jeles biler bf kiter pandang org lain...aku pun..tapi beringat jerlah..as long as dier tau limit dier...jgn take it bender tue serious sgt...selagi bender tue tak memburukkan keadaan...tak salah pun nak jeles..jeles tue means sayang...prasaan tue kener ader utk uji kisah cinta korang...
advise for krul --u ader mala,jager n syg dier slalu..u know ur limits..
advise for mala -- love is blind dear..tapi jgn sampai membutakan ati ko dahlah...

Nurmala Mazlan said...

thanks adini..
i'll keep your advice...
love you so much...
miss our old time together..