Monday, April 7, 2008

mANa mAk bUyUnG...

hari ni mak buyung aku tak kerja pulak. Patut la dari bagi tadi aku msg sampai ke tgh hari tak berbalas... Rupanya malam tadi gi beronggeng kat Downtown pulak.. Bosan la aku hari ni..Nak bergayut,image mau jaga..baru hari ke-5 aku kat ofis baru ni...tapi dapat la aku call Azrin. Aku kata kalau aku tau,aku ajak dia lunch sama² tadi. tapi tetiba dia marah aku pulak.Siap nak sepak aku lagi... Tapi aku tau kenapa.."kenangan terindah" dia ada kat sini. At last tunang tercinta jugak yang teman aku lunch hari ni...Rindu kat sayang je..

Tadi mak aku call...dia cakap dia dah call Dewan Tun Rahah kat Menara Tun Razak tu....sebelum ni kata nak buat kat Pusat Belia antarabangsa la, kat Dewan MPAJ la..Semalam pulak kata nak buat kat kampung pengantin kat jalan ampang tu..eh..eh..excited macam dia pulak yang nak kawin...maklum la aku ni satu-satunya anaknya...walaupun kami ni panas, yakni tak boleh bersemuka,mesti nak gaduh..tapi aku tetap satu-satunya anak kepada Ramlah Muhammad. Tak kisah la mak nak buat kat mana² mak, asalkan kita dapat kawin ngan Khairul (hehehe...gatal)

Alamak...tu la, gatal lagi...kan dah salah buat kerja...wakk..kakak ni pulak takut² kan aku..wakk... dia kata "nanti kak roy mesti marah..sebab skang ni tgh busy. selalu org takde buat silap macam ni. biasa org kalau silap mesti silap kat P.O no, Inv no, tapi awak salah masuk company." ish...akak ni buat aku takut pulak..kang aku benti keje kang...bagi la semangat kat aku yg baru memulakan karier di Tradewinds Plantation Berhad ni.

Skang dah kul 6.16pm jer..aku stay hari ni sebab sayang ada bola je. kul 7.00 nanti dia abis main bola baru dia amik aku..macam ni la aku skang,tak boleh kemana2 bersendirian. Dia akan amik dan hantar aku kemana-mana saja aku nak pergi..( tak caya tanya Azrin kan..?? )

4 comments:

rynn2506 said...

oit mala..aku x nmpk beberapa tulisan ko tu..dah choose b/ground warna hitam,tukar la tulisan warna lain..x nmpk dowh..lg satu..sesedap mulut je ckp aku g beronggeng..ewah²...
psl krol tunang tercinta ko tuh..mmg iye..x dpt dinafikan yg dia mmg diibaratkan sbg sayap kiri n kana mala coz tanpa sayap tu jgn harap mala bole kemana²...pulak dah..!!!!

misz_dini said...

ok per layout ko nie....ha..tambah pic baper byk pun...

rynn2506 said...

oit pen..ko ni knp? mmg la layout skg dah ok..aku komen ms 8hb...masa tu layout dia tulisan warna lain ok...ko baru komen smlm x tau apa² cite pon masa ari yg dia post entry tu...hah..mala explain sket kat si pen ni...

rynn2506 said...

oppss..bkn smlm...arini...