Thursday, May 7, 2009

BARCELONA vs MU – wHo will wiN??

Adeh!!!! Letih la...Sebelum gi honeymoon bola, masa honeymoon bola, balik honeymoon pun bola.. Bola Bola Bola.. Sampai aku pesan kat sayang “Suka hati la sayang, sayang nak suka bola ker, nak main bola ker, nak main game bola ker, asalkan jangan main pompuan.. Kalau saya tau sayang main pompuan, saya kerat anu sayang” wakakakaka~ Setuju tak rakan² ku??

Pagi tadi ntah kul berapa ntah. Kalau x silap aku kul 4am lebih ke kul 5am ntah. Sayang gerakkan aku dari tidur. Aku ingat kan berperang, sbb cara dia kejut aku tu cam nak suh aku lari selamat kan diri.. Rupa nya dia nak bgtau feveret team dia gi final...aduh!!!! ingat aku nak layan??? Wakakaka~ aku tgk muka sayang, pastu aku sambung tido balik..

Aku ingat kan dah selesai babak² kegembiraan tu. Pagi tadi aku kejut sayang bangun nak gi kerja. Lepas dia mandi, masuk bilik, perkataan pertama yg keluar dari mulut dia, “Barcelona pergi final” wakkkkkkkk!!!!! Aku pun layan~~~~~

“menang berapa”
“seri 1 sama”
“abis tu naper Barcelona yg gi final”
“sbb aritu lawan kat Sepanyol Chelsea tak dapat gol. Jadi skang diorg ni kalah aggregate la”
“oooo”

Aku tak paham sebenarnya, tapi aku layan kan ajer…wakakaka~ apa yg aku aku Barcelona akan ke final dan sayang suka..Sayang suka, aku pun suka.. Bermakna skang, aku akan sokong Barcelona instead of Manchester United even though I know nothing..wakakakaka~ Tak pe, pelan² kayuh.. aku dah pandai tgk bole sket² tau..tak lama lagi pandai lah aku main bola tu.. Bola apakah??? ~ Larikkkkks~

Sebelum aku mengundurkan diri…eceh!!!! Meh kita baca serba sedikit tentang UEFA CHAMPION LEAUGE yg aku capat dari Liga Juara-Juara UEFA



*******************************


Kejohanan Liga Juara-Juara UEFA (bahasa Inggeris: UEFA Champions League) merupakan satu kejohanan bola sepak bermusim (tahunan) yang membabitkan kelab-kelab terunggul di Eropah. Ia dianggap kejuaraan yang paling berprestij dalam bola sepak peringkat kelab di dunia.
Hal ini demikian bukan hanya disebabkan sejarah pertandingan ini, malah ganjaran kewangannya. Setiap pasukan yang terlibat dalam peringkat kumpulan akan dibayar antara €3.8 juta hingga €30.6 juta.

Pada awalnya, kejuaraan ini dinamakan Piala Eropah sebelum musim 1992-93. Kemudiannya ditukar kepada Liga Juara-juara Eropah.

Kejuaraan ini mempunyai tiga peringkat kelayakan untuk memasuki peringkat kumpulan. Biasanya pasukan-pasukan yang hebat memulakan pertandingan pada peringkat kumpulan yang melibatkan 32 pasukan. 16 pasukan yang layak daripada peringkat ini mara ke peringkat-peringkat kalah mati, sehinggalah perlawanan akhir di sebuah stadium yang ditentukan.

Liga Juara-Juara UEFA 2008-09 merupakan edisi ke-54 kejohanan bola sepak kelab Eropah.

Perlawanan akhir Liga Juara-Juara UEFA 2008-09 dijadualkan dimainkan di Stadio Olimpico di Rome pada 27 Mei 2009.







adoiyaiii!!! Tergendala post honeymoon aku

34 comments:

khaLifah feDi said...

uiks siap dgn analisa lagi nie wah!!!



well Mu ttp win arr ha3..


psst 6ti kf cr bini yg minat bola agak arr sng sikit hi3,,!!!

nURmALa mAZLan said...

kf,
aha...cari la bini yg suka tgk bola jugak..huhu~

ARIFFDA said...

hahaha...layan je suami awk tu..akak dah 4thn mengadap cete pasal bola dr hubby, sampai skrg tak faham2...

nURmALa mAZLan said...

ariffda,
hahaha~ kita ni kepochi kak..sket² tanya sampai dia marah sbb x leh fokus tgk bola..

dialicious said...

Sadly to say..MU will win..uhuhuhu..prolly only 1-0..hehehe

nURmALa mAZLan said...

dialicious,
ooo..suka MU rupanyer..hehe~

aRe_uDear said...

adeii bola lagi xsuker2... wakakaa
nasib hubby ayu x bape minat bola terselamat ayu nampaknyer hahaaa...

nURmALa mAZLan said...

aRe_uDear,
fuh!!!! mmg terselamat..x de la merasa kena tido sorg² time ada bola kul 3/4pagi tu

mama idzareef said...

vote for barca...my hubby plg benci MU ok..hehe..liverpool forever..

nURmALa mAZLan said...

mama idzareef,
YES!!! akhirnyer..ada gak yg sokong Barca...hehehe~

saya said...

makan bola minum bola tido bola. hehehee... takpe la. janji ada je depan mata..

nURmALa mAZLan said...

saya,
huhu~ yep...janji ada depan mata kan..

KLFM Rentak Interaktif Kota said...

4 sure lah mu...hehe..

dj ND

nURmALa mAZLan said...

KLFM Rentak Interaktif Kota,
hahaha...will see

MimY HaMiD said...

glory glory Man united...!!!eheheh

atty's said...

kty setuju part nak potong anu..sokong sangat ekekekeke

nURmALa mAZLan said...

MimY HaMiD,
adeh!!!! MU jugak

atty's,
setuju kan?? elok kena potong anu tu pada jantan2 yg dah kahwin tapi still miang tu

adha said...

*cakak tak kose nk layan.. u sokong mana ke..nk tido 3-4am ke.. lantak la.. hahahah.. teruk tau... hahah tau tiap2 bulan akak byrkan bil astro dala.. hahaha
tp klau dia ajak berbual tu, layan kan jek... hehhe

** keja tradewind ek?? kat cni kat ada ladang dia.. jalan nk ke kota tinggi.. heheh tgok kat surat tringt ada nampk sainbod kompeni neh...

*** pasal period tu, pas bersalin smp ni period 2x sebulan, brownish so kali ni da sekali sebulan pas tu mc biasa normal 5-6ari.. tu la beza dia. hik3

nURmALa mAZLan said...

adha,
wahhhh...panjang lebar penerangan..aha kak, kita kerja Tradewinds..

Elynn said...

I club MU , hubby pulak ARSENAL , nampaknya aku aja yg tengok ! tak per ler kita tgk sapa yang menang !

" MU FAN CLUB " kot ! :)heheheheheh

nURmALa mAZLan said...

Elynn,
hahahahaha..tgk la dulu nanti baru tau..

antalya said...

dh tentu MU menang

A.I.Z.A.T said...

Barca mmg sgt ade LUCK pagi tadi, nsb baik ref x bagi penalti kat Chelskea,hehe.apepn, jupe kat final la ye..huhu..

Barca mnang sebab die score goal kat tempat lawan, dimana peraturan away goal atau gol di tempat lawan menyatakan 1 gol di tempat lawan dikira berganda/double jika game itu seri dengan gol yg sma, cth- 1-1 spt barca pagi tadi..

maka dgn itu, barca layak ke final dgn agregat 2-1..sekian, wassalam


BTW-
sy sokong Man United, so mesti sy nak MU mnang..hehehe

nURmALa mAZLan said...

antalya,
belum tentu la

nURmALa mAZLan said...

A.I.Z.A.T,
wahhh..bagus2
sorg lagi informer pasal bola

♥ Cik Ca said...

sis...
MU lor..
MU menang.. hahahaha

MimY HaMiD said...

homework for u ..do tag..eheh

nURmALa mAZLan said...

♥ Cik Ca,
may be

MimY HaMiD,oh...dah lama x kena tag

joegrimjow said...

makan b ola!!!

Ada Ayrissa said...

M.U !!!!!
:P

[yAN!e][pUTraJAya] said...

daku bukan seorang kaki bola...
hehhehe

(^_^)

♣♣ Yanie Putrajaya ♣♣

MiSZuE said...

MAN U la kak
hahaha!

yeayy

tapi barcelona tu kan..hebat betollah..cmnooo kan..

nURmALa mAZLan said...

joegrimjow,
kalau lapar...bedal jer..hehe

Ada Ayrissa,
aduh!!! kenapa semua suka MU??

nURmALa mAZLan said...

[yAN!e][pUTraJAya],
sama lah kita.. tapi sblm kenal suami tercinta

MiSZuE,
ha...tau pon barcelona hebat